UEFA Avrupa Ligi yeni format! İşte statü

UEFA Avrupa Ligi'nde yeni formata geçilirken, sporseverler yeni format ile ilgili araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde.

UEFA Avrupa Ligi yeni format! İşte statü

UEFA, Avrupa kupalarının yeni formatında kura çekimlerinin artık bilgisayar destekli bir yazılım aracılığıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, her bir takımı temsil eden toplar önce elle çekilecek ve ardından yazılım kullanılarak dört torbada yer alan sekiz rakip rastgele belirlenecek. Yazılım ayrıca, hangi takımın kendi sahasında, hangisinin deplasmanda oynayacağını da belirleyecek. Eşleşmeler, salondaki ekranlardan anlık olarak takip edilebilecek.

Turnuvalardaki takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılırken, grup formatı yerine lig formatı uygulanacak. Takımlar, 4 iç saha ve 4 deplasman olmak üzere toplam 8 maç yapacak.

Maçlar sonucunda, ilk 8'e giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9 ile 24. sıralar arasında yer alan takımlar ise son 16'ya kalabilmek için play-off oynayacak. Play-off'lar sonrasında son 16'ya kalan takımlar kesinleşecek.

Kura çekimleri, 29-30 Ağustos tarihlerinde Monte Carlo'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler