Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu? TFF yetkilisi açıkladı!

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, yabancı kuralıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu? TFF yetkilisi açıkladı!

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, katıldığı bir televizyon programında Süper Lig'de merak edilen yabancı kuralıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kazancı, Türk futbolunda her sezon değişen kuralların kulüpler için sıkıntılara yol açtığını belirterek, uzun vadeli bir karar almak istediklerini vurguladı.

Sürekli Değişen Kural Kulüpleri Zorluyor

Ceyhun Kazancı açıklamasında, yabancı kuralı konusunda bir kararlılık göstererek, sürekli değişikliklerin kulüplere zorluk yaşattığını ifade etti. "Sürekli bir değişen kural istemiyoruz. Detaylı çalışmalar yaparak her yönünden inceleyip öyle bir karar almak ve bunun uzun süreli olması kanaatindeyiz. Her sene değişen kural kulüplerimizi de zorluyor. Bu sene de adet sayısında değişiklik olmadı. Sadece sahada oynayan Türk futbolcu sayısı değişti. Bu sene de 14'ten 12'ye inmesiyle bazı kulüplerimizin zorluk yaşaması, haklı fesih söz konusu olmasın diye kadroda tutabilmeleri için 14'te sabit tutuldu." dedi.

"Gelecek Sezondan İtibaren Bir Karar Alacağız"

Kazancı, yabancı sınırı hakkında alınacak kararın geniş kapsamlı bir değerlendirme gerektirdiğini dile getirerek, Türk futbolcu havuzunun gelişmesinin önemine vurgu yaptı. "Yabancı sınırı, sayısıyla alakalı tek taraflı bakmak yeterli değil. Önce Türk oyuncu havuzunu geliştirmemiz lazım. Alt akademilerden yetişen, alt liglerde oynayan oyuncuların oynama sürelerini ve kalitelerini yukarıya çekmemiz lazım. Biz, 'sahada 3 olsun ama olmak zorunda olduğu için 3 tane olsun' istemiyoruz. Bu 1 günlük bir şey değil. Altyapı projesiyle alttaki havuzun genişlemesiyle söz konusu olabilecek bir şey. Sınırsız yabancı olsa bile milli takımı olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Kazancı ayrıca, geçiş sürecinde mevcut 14 yabancı oyuncu sayısının yeterli olduğunu belirterek, gelecek sezondan itibaren uzun soluklu bir karar alacaklarını açıkladı. "Gelecek sezondan itibaren bir karar alacağız mutlaka ve bu karar da uzun soluklu olacak. Tek senelik bir karar alma derdimiz yok." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler