Avrasya’nın Hikâyesi tanıtıldı

Günebakış gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ali Öztürk tarafından kaleme alınan  ‘Avrasya’nın Hikâyesi’ adlı kitabın tanıtımını Gazeteciler Cemiyeti’nde yapıldı. Etkinliğe Avrasya Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, Rektör Yardımcısı Prof

Avrasya’nın Hikâyesi tanıtıldı

Günebakış gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ali Öztürk tarafından kaleme alınan  ‘Avrasya’nın Hikâyesi’ adlı kitabın tanıtımını Gazeteciler Cemiyeti’nde yapıldı. Etkinliğe Avrasya Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Bürokrasideki ve çok sayıda gazeteci katıldı. Yoğun ilgi gören tanıtım toplantısında Öztürk, Avrasya’nın Hikâyesi’, kitabı hakkında kısa bilgi verdi.  Öztürk, “Bu kitap, Avrasya Üniversitesi’nin, 2004 yıllarında başlayan Vakıf Üniversitesi kurma mücadelesinin 2010 yılında başarıyla sonuçlanana değin yaşanan, zorlu ve soylu, arkasında çok dersler ve izler bırakan bir mücadelesini anlatıyor” dedi.

günebakış gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ali Öztürk, kitap tanıtım toplantısında, “Avrasya Üniversitesi, bugün sonucuna baktığımızda hemen herkesin gurur ve onurla bahsettiği bu kente bir marka değer kazandırmanın mücadelesiydi. Bu bir eğitim mücadelesiydi ve Trabzon bu 6 yıllık mücadelenin sonunda bu marka değere kavuştu” dedi.

Sürecin zorlu olduğuna vurgu yapan Öztürk, Trabzon’da STK’lardan siyasete, medya çalışmasından diğer her alanda yaşananları, 6 yıllık mücadeleyi bu kitapta yazdıklarını ifade ederek, “ Bizim en önemli avantajımız gazeteci oluşumuzdu. Ve kitapta yer alan notların tamamının gazetemizde yer almış olmasıydı. Yani bir anlamda buradaki notların birer tutanak biçiminde not edilerek kayda geçirilmesi ve daha sonra kitaba dönüştürülmesi çok önemliydi. Bu bağlamda bu eserin ciddi bir eser olarak Trabzon basın, eğitim, sosyal hizmet ve sivil toplum tarihine önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum ”dedi.

“TRABZON SİYASETİNİN ÇIKARACAĞI DERSLER DAHA ÇOK”

Kitapta Trabzon siyasetinin çıkarabileceği derslerin belki de daha çok olduğunu vurgulayan Öztürk, “Geriye dönüp bugün Avrasya’ya baktıklarında, siyasete yeni başlayanlar ders çıkarabilirler. Hakikaten o zor şartlar altında verilen mücadeleyi bugün büyük bir taktir ile karşılıyorlar ve kimse 2004 yılında kurulması için çaba sarf edilen üniversitenin ancak 2010 yılında açıldığına inanmak istemiyor. Ne yazık ki bu bir gerçektir. Süreç içerisinde bir yazımızda ‘Belki bir gün Avrasya’nın Hikâyesi’ni yazarız diye kaydetmişiz. Ve hakikaten Allah nasip etti. 2010 yılında başarıya ulaşıldıktan sonra Avrasya’nın Hikâyesi’ni Trabzon’un tarihine not olarak düştük” ifadelerini kullandı.

Gazetecileri bir gazetecilik anlayışı gereği şehrin zabıt kâtipleri olarak gördüğünü ifade eden Öztürk, “ Gazeteciler olan olayları kayıt altına alarak geleceğe aktarıyorlar. Çok ulvi bir görev yerine getiriyorlar. Bu bağlamda da bu kitap kayda değer ve Trabzon tarihine emanet edilmiş, bir armağandır. En sevindirici bir yönü ise eğitim gibi son derece ulvi bir dava uğruna verilen bir mücadelenin içinde bulunmuş olmaktır” dedi.

Öztürk, devamında Ömer Yıldız’a hitaben, “Bu noktada bu mücadelenin hep önünde yürüyen, üniversite konusunda inancını hiç yitirmeyen, kendisini eğitime adadığını söyleyen ve tam bir risk adamı, Ömer Yıldız’ında bir başarısıdır. Biz yalnızca zaptını tuttuk. Başkalarından beklenen üniversite kurma mücadelesini bana göre, manevi değil maddi anlamda, cılız omuzlarında yükseltmiş olması da onun bu kente kazandırdığı ölümsüz bir eseridir. Kendisini de ayrıca bu bağlamda tebrik ediyorum ” şeklinde konuştu.

Ömer Yıldız ile 6 yıllık bir yol arkadaşlığı yaptığını belirten Öztürk, “Bir birlerine inanan, güvenen, bu şehre bir üniversite kazandırmayı amaçlayan bir yol arkadaşlığıydı. Ve elhamdülillah bunu başarı ile sonuçlandırdık. Amaç şahsa değil, üniversiteye destek vermekti. Ben sadece bunun zaptını tuttum. Mücadelenin içinde bulunduğumuz o zamanlarda belki farklı eleştiriler aldık. ‘Bir gazete sivil toplum örgütü gibi davranabilir mi?’ gibi eleştirilere muhatap olduk. Ancak bu kentin her meselesinde tarafsız bir gazeteci olmaktan öte, evet, bir sivil toplum örgütü gibi ve taraflı davrandık. Halen de bu yayın anlayışını sürdürmekte kararlıyız. Trabzon’a Avrasya’nın Hikâyesi’nin hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözü, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan’a sözü bıraktı.

“BENİM İÇİN KILAVUZ GÖREVİ GÖRDÜ”

Avrasya Üniversitesi Rektörü Aşkın Asan, Mart ayında başladığı görevinde, Avrasya’nın tüm hikâyesini anlatan Avrasya’nın Hikâyesi kitabının kendisi için çok önemli bir kılavuz olduğunu ifade ederek, Benim çokça faydalandığım bir kitap oldu. Ankara Milletvekilliğim sırasında Eğitim Komisyonu’nda da üyeydim. O sırada da Avrasya’nın kuruluş kanununda bizzat çalıştım. Bunu onur olarak telakki ediyorum. Hikâye burada, sizler ile buluşacak. Bu kitapta ders alınacak çok şey var. Özellikle gençler adına. İnanmışlığın ve bir davaya adanmışlığın bir zaferi karşımızdadır. Öncelikle başkanımızı tebrik ediyorum ve Ali Öztürk’e üniversite olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu yıl ilk mezunlarını vereceklerini ifade eden Asan, “Aradan 4 yıl geçti ilk mezunlarımız meslekleri ile Trabzon’a, bölgeye ve tüm dünyaya hizmet edecekler. Onlarla gurur duyuyoruz.  Ve Avrasya’nın bugün ki haline gelmesi itibari ile verilen emek çok büyük. Bunların kamuoyuna bu kitapla duyurulması adına Ali Öztürk’e tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız da konuşmasında, 1989 yılından beri Trabzon basınıyla hep iç içe olduklarına gerek Belediye Başkanlığında gerekse Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşu ve kuruluşundan sonra da Trabzon basınını hep yanında bulduklarını söyledi. Yıldız, “Onların desteği olmasa bu üniversitenin kurulacağına inanmadım, yine aynı görüşteyim. Kiminden az kiminden çok destek gördük ancak büyük ölçüde Trabzon basınından destek gördük. Ali Bey ile daha çok beraber olduk. Zor anlarımızda yanımızda oldu. Arabuluculuk yaptı. Hakikaten Ali Bey’in çok büyük desteği oldu. Bunları unutmak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Yıldız, kendisinin de bu mücadeleyi kitaplaştırmaya karar verdiğini belirterek, “Aradan 4 yıl geçti. O gün karşı olanlar karşı duruşlarını sürdürüyor” ifadelerine yer verdi. Basın mensuplarının yoğun ilgisine Cumartesi günkü törende de beklediğini söyleyen Yıldız, herkese teşekkür etti.

Son konuşmacı olan TGC Başkanı Turgut Özdemir de Trabzon Kültürüne bir eser daha kazandırılmasının verdiği memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler