Bakan Varank Zigana tünelini inceledi

Bakan Varank’tan Trabzon'daki dünyanın en uzun 2.tüneline inceleme.
Bakan Varank Zigana tünelini inceledi

Bir dizi açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyanın en uzun ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan yeni Zigana tünelinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Kamuran Taşbilek, Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve diğer yetkililerle yeni Zigana tüneli şantiyesine gelen Varank, burada yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Bakan Varank Zigana tünelini inceledi

Daha sonra direksiyonuna kendi geçtiği araçla tünelin tamamlanan bölümlerinde incelemelerde bulunan Bakan Varank, gazetecilere yaptığı açıklamada yeni Zigana tünelinin çok önemli bir proje ve yatırım olduğunu söyledi.

14,5 kilometre uzunluğunda iki tüpten oluşacak, çift gidiş, çift geliş Gümüşhane ile Trabzon'u bağlayacak çok önemli bir tüneli incelediklerini kaydeden Bakan Varank, “Sadece 30 dakikalık yolu 10 dakikaya indirmekle kalmayacak, aynı zamanda kuzey güney aksı dediğimiz Türkiye'de çok önemli bir bağlantı yolunun en önemli noktalarından bir tanesindeyiz. Burası sadece bir tünel değil, gerek havalandırma tünelleri, şaftlarla ilgili gerekse kaplamalarla ilgili çok önemli teknolojilerin kullanıldığı, Türkiye'de özelikle ulaşım alanında büyük faydalar getirecek bir tünel” dedi.

Tünelin biran önce hizmete açılması için tünel inşaatında üç vardiya halinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Varank, “Buralar oldukça zor coğrafyalar, inşallah tünel bittiğinde vatandaşlarımıza büyük bir hizmet olacak” diye konuştu.

Bakan Varank Zigana tünelini inceledi

Bakan Varank Zigana tünelini inceledi

Bakan Varank Zigana tünelini inceledi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
  • İsa Sayar / 12 Ocak 2020 Pazar 21:54

    Allah yapandan razı olsun. Trabzon büyük bir eser kazandı.

    Yanıtla (0) (0)
  • Can / 13 Ocak 2020 Pazartesi 08:44

    Dünyanın 2. En uzun tüneli bizde olması normal.bence birincisi olması lazım!!!. Çünkü dünyanın en uzun kazığı da bizde sığmıyor artık hiç bir yere

    Yanıtla (0) (0)
  • ziganalı29 / 13 Ocak 2020 Pazartesi 10:30

    bari bu durumu trabzona bağlamayın ayıptır.

    Yanıtla (0) (0)
  • GÜMÜŞHANELİ / 13 Ocak 2020 Pazartesi 11:34

    Artık Trabzon'un 19. ilçesi oluruz.

    Yanıtla (0) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir