Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmcilerden güç birliği!

Haber61 / Haber Servisi - Levent Ustabaşı / Rize Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmcilerden güç birliği! Turizmde sektör temsilcileri Babillon Otel’de bir araya geldi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmcilerden güç birliği!
Haber61 / Haber Servisi - Levent Ustabaşı / Rize Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmcilerden güç birliği! Turizmde sektör temsilcileri Babillon Otel’de bir araya geldi. Toplantının ev sahipliğini Babillon Otel’in sahipleri ünlü tekstilci Özcan Sümer, Yasemin Suyabatmaz ve Ak Parti Rize eski Milletvekili iş adamı Ali Bayramoğlu yaptı. Rize İl Müdürü İsmail Hocaoğlu da devlet temsilcisi olarak toplantıya katıldı.  

Açılış konuşmasını yapan Ali Bayramoğlu, “Buraya toplanmamızın sebebi sektör temsilcileri olarak dayanışma içerisinde olmak, birlikte hareket etmek, sorunları aşmak için çözüm üretmek içindir” dedi.

TURİSTLER ANTALYA'DA KAVRULMAK İSTEMİYOR

Özcan Sümer de, “Uzungöl-Ayder-Batum üçgeni bir yıldızdır. İnsanlar Antalya’da kavrulmak yerine buraya ilgi duyuyor. Güveni, huzuru, yeşilliği burada buluyorlar ve doğayı görmek istiyorlar. Türkiye’nin yıldızıdır burasıdır. Bunun farkında olalım! Farkında olunmasını sağlayalım” diye konuştu.

Toplantı boyunca sektör temsilcileri, turizm merkezi işletmecileri, otel müdürleri bölgede turizm sorunlarını masaya yatırdılar.

SEKTÖRÜ ÖLDÜRMEYİN

“Trabzon’da Novotel’in temelini ben attım. O oteli neredeyse tehditle yaptırdım. Hasbel kader o oteli yaptırdık. İlana çıktığında kimse gelmedi. Ne zor günler yaşadık. Şimdide turizmde vites boşa çıktı. Herkes ilgili ilgisiz yatırım yapıyor” diyen Ali Bayramoğlu, “Fizibilite çalışması yapmadan yapılan yatırımlar, atılan adımlar sonucu bu gidişle Antalya’daki kapanan oteller harabeye dönen tatil merkezleri ile köyleri arasında yer alırız. Bu sektörü öldürürüz” şeklinde uyardı.

Bayramoğlu şunları söyledi;

Siyasetçi vaatleri peş peşe yazar. ‘İhtiyacımız var abi’ dersin ‘hallederiz’ deri. Ama hiç halledenini görmedim ben! Laf çok icraat yok. Biz  acente acente hareket edip derdimizi kendi aramızda çözmeliyiz. Sorunlarımızı çeşitlilikleri artırarak bölgede kalite standardını artırarak çözebiliriz. 

Fiyatlara bir bakıyorsuz bir otelde 35 diğerinde 350 dolar. Böyle olmaz. Birstandardizasyonu yakalamalıyız.  Biz şu anda maalesef kapı müşterisine hizmet ediyoruz. Adam gelmiş mecbur kalacak. Hangi fiyata kalacak bakmaz. Ama sektör asla bu olmamlıdır. Bu toplantıya bir defa katılacaksanız boşa geldiniz. Bu toplatıları ayda bir minimum yapmamız gerekir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden geçen hafta dünyaya giden insan sayısı, 18 bin.  Kaç tanesini aldık. 20 tanesini. Binde birini. Araplar burayı seviyor, değil.  Biz kapı müşterisine hizmet veriyoruz. 

Ortaklardan Yasemin Suyabatmaz ise, “Bölgemize turizmde katkı sağlamak adına böyle bir yatırıma karar verdik. Çok güzel bir yatırım oldu, bölgenin ilk 5 yıldızlı oteli olacak. Dilerim bunu bölge olarak hep birlikte iyi bir şekilde değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu. 

Hangi sorunlar tartışıldı

* Açılan yeni turizm merkezlerinde içki olmayışı bazı turistlerin gelmesini engelliyor. 

* Sümela Manastırı’nın kapalı olması kafilelerin Trabzon’a gelmesini engelliyor. Bir an önce Manastır’da restorasyon çalışması tamamlanmalı ve açılmalıdır.

* Oda fiyatlarına standart getirilmelidir. 

* Ulaşım sorunları giderilmelidir.

* Turizm sezonu bölgede 10 aya çıkarılmalı.

* Kongre ve Kültür Merkezi yapılmalı ve çoğaltılmalıdır.

* Kayak Tesisleri yapılmalıdır. 

* Turistlere çeşitlilik sunulmalı. 18-19 bin endemik bitki türü var. Bu özellik de değerlendirilmelidir. Artvin'den Trabzon'a bağlanan kış koridoru değerlendirilmeli ve turizme açılmalıdır. Kış Desdinasyonundan istifade edilmelidir.


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler