"Esnaf gibi kamufle olan torbacılar var!"
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cenk Ercan, TSGİAD tarafından gerçekleştirilen madde bağımlılığı konferansında uyarılarda bulundu.
Yayınlanma:
Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği madde bağımlılığı konusunda oluşturduğu farkındalıklar dikkat çekiyor.
2016 yılında Madde Bağımlılığıyla ilgili projeleri gerçekleştiren TSGİAD 2017 yılında da DOKA işbirliğinde “Madde Bağımlılığı İle Mücadelede Yeni Bir Adım Projesi”ni hayata geçirdi.
TSGİAD projesi kapsamında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cenk Ercan; Trabzon’da Mesleki ve Çıraklık Eğitim Okulu, Esnaf Sanatkarlar Odası, Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü, Arsin OSB ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olmak üzere 6 farklı yerde eğitim verdi. Dr. Cenk Ercan’ın gerçekleştirdiği konferanslarda madde bağımlılığı üzerine her detay anlatıldı ve dinleyiciler bilinçlendirildi.
HİÇ BAŞLANILMAMALI
Uzman Dr. Cenk Ercan bir maddeye hiç başlanmaması gerektiğini belirterek, “Bir maddeye başlandığında bırakabilirim deniliyor ama maalesef öyle olmuyor. Hiç başlamamamız gerekiyor. Unutmamalıyız ki başladıktan sonra madde bırakılmaz. Bırakma işlemi ömür boyu da sürse ara verilir” dedi.
BONZAİ ESRAR DEĞİLDİR
Bonzai konusunda dikkatli olmak gerektiğini söyleyen Dr. Ercan, “Bonzai esrar değildir. Çok tehlikeli bir kimyasal maddedir. Buna özellikle dikkat etmek gerekiyor. Son dönemin en tehlikeli maddesi bu. Bu konuda çocuklarımızı bilinçlendirmemiş gerekiyor” ifadelerini kullandı.
SOSYAL BASKI ALKOLDEN UZAKLAŞTIRIP FARKLI MADDELERE YÖNLENDİRİYOR
Sosyal baskıya dikkat çeken Dr. Cenk Ercan, “Şehirlerde gerçekleşen sosyal baskılar alkolü azaltıyor madde kullanımını çoğaltıyor. Buna dikkat etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
SINIRLAR VE LİMANLAR HER ZAMAN TEHLİKEDİR
Doğu Karadeniz bölgesinin dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Dr. Cenk Ercan, “Dünya üzerinde her zaman sınırlara yakın yerler ve liman olan bölgeler madde ve uyuşturucu konusunda hep tehlikeli olmuştur. Gürcistan’ın sınırının bölgeye yakın olması sebebiyle ve liman şehri olması sebebiyle bölge daha fazla dikkatli olmalıdır” dedi.
KAMUFLE OLAN TORBACILAR VAR
Uyuşturucu satıcılarının kamufle olduğunu belirten Dr. Cenk Ercan, “Şehirlerde torbacı olarak bilinen satıcılar var. Asıl önemli olan onları bu işten uzaklaştırmaktır. İnanın şehirlerde esnaf gibi davranan dikkat çekmemek için dükkanlar açan kamufle olmuş torbacılar var” ifadelerini kullandı.
“GENÇ BEYİNLER UYUŞMASIN”
TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun da konferansların çok faydalı geçtiğini belirterek, “TSGİAD olarak bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Ama uyuşturucu konusuna özellikle eğiliyoruz. Biliyoruz ki uyuşturucu ülkemizin geleceği olan genç beyinleri uyuşturuyor. Bunun için projelerimizle birlikte uzman hekimlerle birlikte hem gençlerimize eğitim vererek uyuşturucu tehlikesini anlatıyoruz, hem de ailelere eğitim vererek bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Uyuşturucu konusunda herkes elini taşın altına koymalıdır” ifadelerini kullandı.
YARINI YOK EDER
TSGİAD Genel Sekreteri ve proje koordinatörü İntizam Seyda Durgun da yaptığı açıklamada, TSGİAD olarak uyuşturucuyla mücadele konusunda büyük bir farkındalık yarattıklarını belirterek, “Uyuşturucu hem sağlığı hem yarını yok eder” ifadelerini kullandı.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.