Genç Çiftçilere hibe desteği büyük ilgi görüyor
Genç Çiftçiler için bakanlık tarafından başlatılan hibe desteği projesi büyük ilgi görmeye devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilerin istihdama katkısı ve gelir düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla başlayan hibe desteği p
Yayınlanma:
Genç Çiftçiler için bakanlık tarafından başlatılan hibe desteği projesi büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilerin istihdama katkısı ve gelir düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla başlayan hibe desteği projesinin başvurularına yoğun talep devam ediyor.
Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Mazlum önemli açıklamalarda bulundu.
Mazlum toplantıda yaptığı konuşmada başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabileceğini, başvuruda bulunmak isteyen genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet eden veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine bizzat yapması gerektiğini söyledi.
KÜÇÜK ÖLÇEKLİ AİLE İŞLETMELERİNE YÖNELİK ÖNEMLİ BİR DESTEK
Mazlum, Doğu Karadeniz Bölgesi çiftçi profilinin küçük aile işletmelerinden oluştuğunu, bu nedenle kırsal kalkınma programı kapsamında başlatılan genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteğinin bölgemiz çiftçisi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “İl Müdürlüğü olarak muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlarımızla İlimiz çiftçilerinin bu imkândan faydalanmaları ve katılımın en üst düzeyde olmasını sağlamak için bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenlendik. Şu ana kadar bine yakın müracaat geldi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra, arıcılık ve örtü altı yetiştiriciliği ise en çok talep gören sektörler." diye konuştu.
Tebliğ kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konularındaki projeler için başvuruda bulunulabilecek.
HİÇ BİR MASRAF YAPMADAN BAŞVURU YAPILABİLECEK
Tebliğ uyarınca hazırlanan Uygulama Rehberine göre, bu projeden yararlanacak olan genç çiftçiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri’ne hiçbir masraf yapmadan başvurabilecekler. Proje için gerekli olan bilgiler, Bakanlık personelince hazırlanan program (gencciftci.tarim.gov.tr) içerisinde bulunmakta olup bir proje hazırlatılmasına gerek olmaksızın bu adres üzerinden başvuru yapabilecekler.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.