Genç: Kadına yönelik şiddet eğitimle önlenir

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı" toplantısı düzenlendi.

Genç: Kadına yönelik şiddet eğitimle önlenir

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı" toplantısına katıldı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Başkan Genç, kadına yönelik şiddetin sadece hukuk kurallarının yaptırımlarıyla önlenemeyeceğine vurgu yaptı.

"TEMELİNE İNMEK LAZIM"

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumsal farkındalık oluşturulması gerektiğini kaydeden Genç, "Birçok bakanlığımızın da koordinesiyle birlikte sizlerin riyasetinde bir araya gelmek, istişare etmek, yeni kararlar almak için buradayız. Kadına yönelik şiddet konusu hukuk kurallarının yaptırımlarıyla önlenebilecek bir konu değil. Önce toplumsal bir farkındalığı ortaya çıkarmamız lazım. Toplumu tanzim eden kurallara baktığımız zaman çeşitli kurallar bütünü var. Dini kurallarımız, ahlâk kurallarımız ve bir de adabımuaşeret kurallarımız var. Şu anda biz olayın son kısmını doğal olarak tartışıyoruz. Ve bunu yaptırımı olan kurallarla tartışıyoruz. Şimdi ben belediye başkanıyım... Yüz bin üzerinde nüfusa sahip ilçelerde sığınma evi kurmakla beni kanun yükümlü kılmış. Ama bence işin temeline gitmemiz lazım." ifadelerine yer verdi.

"GENİŞ PERSPEKTİFLE BAKMALIYIZ"

Kadına yönelik şiddetin yasal düzenlemelerden ziyade eğitimle önlenebileceğine dikkat çeken Başkan Genç, "Ülkemizde istatistiklere baktığımız zaman, belki daha yoksul durumda iken, hayat standartlarımız daha azken bile bu tür istatistikler oransal olarak daha azdı. Demek ki ekonomik gelişmişlik, bu tür hadiselerin önüne geçemiyor. Dolayısıyla iş eğitimle başlıyor. Doğal olarak aile içi eğitiminde, sonra okulda, sonra da camide... Bütün bu değerlerle bir toplumuz biz. Eğer bu tür hadiseler oluyorsa demek ki, inanç değerlerimizi ve o yaratılış değerlerimizin gayesini çocuklarımıza anlatamamışız demek ki... Anayasadaki yaşam hakkını anlatamamışız... Çünkü kadına şiddet olayları çok üzücü hadiselerle tebarüz ediyor. Dolayısıyla bu işe daha geniş perspektifle bakarak, birçok bakanlığımızın da koordinesinde illerimizde de sizlerin riyasetinde bir araya gelmek, istişare etmek, yeni kararlar almak toplumsal farkındalık yaratmak açısından çok önemli bir konu..." diye konuştu.

SIĞINMA EVİNİN MÜJDESİNİ VERDİ

Konuyla ilgili illere ya da ilçelere özgü çalışmalar yapılması gerektiği üzerinde duran Genç, "Belki kadına yönelik şiddeti önlemek için teamüllerin dışına çıkarak farklı uygulamalar yapmalıyız. Statülerin dışına çıkıp, ilimize özgü, Ortahisar'ımıza ayrı, Yomra'mıza ayrı uygulamalar yapmalıyız. Nihayetinde biz bu olayların önüne geçmekle mükellefiz. Ben bu işin temelinde eğitimin olduğunu düşünüyorum ve bu konunun eğitimle çözüleceğine inanıyorum. Olay olduktan sonraki kısmı zaten yargıyı ilgilendiriyor. Bildiğim kadarıyla bir bina Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'müze bağışlanmış... Biz, Aile ve Sosyal hizmetler Müdürümüz ile bir araya geldik. Bu binayı yıkarak ya da tadil ederek faaliyete geçirebilir miyiz, bunu tartıştık Kadın sığınma evi tabi ki, bizim sorumluluğumuz altında. Bunu 2020 programımıza aldık. Buradan bir kez bağlayıcılığı olsun diye ifade ediyorum ki, ağustos ayında biz burayı hizmete açacağız." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler