Günnar: "Yapılmak istenenler gelecek içindir"

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkede istikrar olacağına vurgu yaptı.

Günnar: "Yapılmak istenenler gelecek içindir"

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, 16 Nisan Halk Oylaması çalışmalarını Ortahisar İlçesinde sürdürdü.


İlçenin Atatürk Alanı'nda vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Günnar, referandum oylama neticesinde 'EVET' çıkması durumunda artık hükümeti ve Cumhurbaşkanını halkın kendisinin seçeceğini söyledi.

Günnar, "Yeni sistem ile birlikte ülkemizde istikrar olacak. Vatandaşlar olarak başkanı biz belirleyeceğiz. Mevcut sistemin arızalarını ve geçmiş yıllarda nelere maruz kaldığımızı bir çoğumuz hatırlıyoruz. Ardarda yerli yersiz seçimler siyasi partiler arasındaki çekişmeler Meclisin bir türlü seçemediği cumhurbaşkanlığı seçimleri, kurulamayan koalisyonlar, kurulsa da uzun ömürlü ve sağlıklı olmayan hükümetler. 95 yılda 65 hükümet kurulmuş ortalama 14 ayla yönetilmişiz. Böyle bir durumda kısacık sürelerde ülkeyi yöneten hükümetlerden ne bekleyebiliriz. İşte bu zor günleri yaşayanların şimdi 18-35 yaş aralığında olan gençlere anlatacak çok şeyi vardır. Bütün bu yaşanmışlıkları bilen her vatan severe çok büyük görevler düşmektedir. Sadece EVET demeleri yetmez etraflarında ne kadar genç varsa onlara mevcut sistemin arızalı yanlarının geçmişte bizlere yaşattığı acı günleri anlatarak bu anayasa değişikliğine katkı sağlamaları hususunda ikna etmeleri gerekmektedir. Böylece gençlerimizi bu anayasa değişikliğinin aktörleri haline getirerek aidiyetlik duygularını da geliştirmiş olacağız.Gençler geleceğimizin teminatıdır. Bütün yapılmak istenenler geleceğimiz içindir. "Geçmişten ders alıp geleceğe ancak bu şekilde yön verebiliriz" dedi.

Günnar:

Günnar, Anayasa Değişikliği'nin 12. Maddesini de anlatarak, "Cumhurbaşkanı; savaş, savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi, seferberlik, ayaklanma, vatan veya Cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışma, ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten veya dıştan tehlikeye düşüren şiddet hareketlerinin yaygınlaşması, anayasal düzeni veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin ortaya çıkması, şiddet olayları nedeniyle kamu düzeninin ciddî şekilde bozulması, tabiî afet veya tehlikeli salgın hastalık ya da ağır ekonomik bunalımın ortaya çıkması hallerinde yurdun tamamında veya bir bölgesinde, süresi altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hal ilan edebilir. Olağanüstü hal ilanı kararı verildiği gün Resmî Gazetede yayımlanır ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde ise derhal toplantıya çağırılır; Meclis gerekli gördüğü takdirde olağanüstü halin süresini kısaltabilir, uzatabilir veya olağanüstü hali kaldırabilir. Cumhurbaşkanının talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi her defasında dört ayı geçmemek üzere süreyi uzatabilir. Savaş hallerinde bu dört aylık süre aranmaz. Savaş ve mücbir sebeplerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplanamaması hâli hariç olmak üzere; olağanüstü hal sırasında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri üç ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülür ve karara bağlanır. Aksi halde olağanüstü hallerde çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kendiliğinden yürürlükten kalkar” diye konuştu.
 
Günnar:

Günnar:

Günnar:

Günnar:

Günnar:

Günnar:

Günnar:

Günnar:

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler