Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk operasyon heyecanı
Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde açılan inme merkezinde ilk operasyon gerçekleşti.
Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi İnme Ünitesinde Girişimsel Radyoloji uzmanları Dr. Eser Bulut ve Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, hemşireler Yeliz Salkı, Tülay Önder ve teknisyenler Ahmet Biçen, Sultan Demircioğlu isimlerinden oluşan ekip beyine atan pıht atması sonucu 67 yaşındaki F.A.'nın Sol kol ve bacakta yaşadığı inmeye başarılı bir şekilde müdahale etti ve Hastanede pıhtı çıkarma işlemi bir ilk olarak gerçekleştirdi.
Beyin damarlarına pıhtı atması sonucu beyin dokusunun kan ile beslenememesi ve bunun sonucunda oluşan felç durumunu inme olarak tanımlayan Uzm Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, hastalara erken müdahale edilmemesi durumunda hayati risk ve ömür boyu felç kalma riskinin bulunduğunu belirtti.
İşlem hakkında bilgi veren Uzm.Dr.Eser Bulut; “Beyine pıhtı atması durumunda çok erken zamanda müdahale etmek gerekiyor. İşlem anjiyografi ünitesinde kasıktan damara girilerek beyin damarlarına ulaşmak suretiyle tamamen kapalı yöntemle, pıhtı çıkarmak için özel olarak üretilmiş cihazlarla gerçekleştiriliyor. Tüm dünyada uygulanan ve kabul gören bu yöntemle hastalarımıza mekanik trombektomi işlemini gerçekleştiriyoruz” dedi.
İnme ile mücadelenin çok ciddi özveri gerektirdiğini söyleyen Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, “İnme ile mücadele tamamen ekip işi. Başta Nöroloji uzmanı doktorlarımız olmak üzere Acil Tıp, Anestezi ve Reanimasyon, yoğun bakım çalışanlarımızın bu mücadelede emekleri büyük. Ekip olarak halkımıza hizmet vermeye hazırız” dedi.
Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu ve Dr. Eser Bulut, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde hizmet veren inme ünitesinin kurulum sürecinde emeği geçen başta İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta’ya, Başhekim Prof Dr. Süleyman Türedi’ye, asistanlıkları boyunca eğitim veren ve desteklerini esirgemeyen başta KTÜ Tıp Fakültesi Radyoloji AD Başkanı Prof.Dr. Hasan Dinç olmak üzere tüm hocalarına teşekkürlerini dile getirdi.