Ortahisar içme suyu projesi masaya yatırıldı
Trabzon'da içme suyu projesi masaya yatırıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar’ın 565 kilometrelik içme suyu şebekesini yenileyecek projeyi muhataplarıyla masaya yatırdı
Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’ın artık ihtiyaca cevap verme noktasında eksik kalan içme suyu şebekesini yenileyecek, ‘Trabzon Su Temini Projesi’ tüm hızıyla devam ediyor. Avrupa Birliğinin, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı fonları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak toplam 15.553.650,00 Avroluk dev bütçeli 565 kilometrelik yeni içme suyu şebeke projesi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda masaya yatırıldı.
FİRMADAN BRİFİNG ALDI
Akyazı’da kurulan yüklenici firma şantiyesinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Zorluoğlu’nun yanısıra Başkan vekili Mehmet Karaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Görmüş, Büyükşehir ve TİSKİ daire başkanları, şube müdürleri, yüklenici ve müşavir firma yetkilileri katıldı. Yüklenici firma yetkililerinin projede alınan mesafe ve projenin gidişatı ile ilgili sunum gerçekleştirmesinin ardından Başkan Zorluoğlu şantiye alanında incelemelerde bulundu.
ÇALIŞMALAR TAM GAZ
Trabzon için tarihi bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Şehrimizin kalbi olan Ortahisar ilçemize 565 kilometrelik yeni içme suyu şebekesi kazandıracağımız projemize Beşirli ve Kalkınma Mahallelerimizden başladık. Çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. TİSKİ Genel Müdürlüğümüze, Yüklenici ve müşavir firmaya teşekkür ediyoruz. İyi bir başlangıç yaptık. Bugün yapılan çalışmaları her birlikte masaya yatırma fırsatı bulduk” dedi.
25 KİLOMETRELİK İLERLEME KAYDEDİLDİ
Çalışmaların Beşirli ve Kalkınma Mahallelerinden devam ettiğinin altını çizen Başkan Zorluoğlu, “Yüklenici firmamız 154 personel, 104 iş makinesi ile günde 580 metre boru imalatı gerçekleştiriyor. Günlük 700 metre ortalama ilerleme yakalandığında 2023 yılı sonuna kadar iş teslimi yapılacak. Gayet organize bir iş yapılıyor. Çalışma sonrası bozulan yollar anında betonlanıyor. Vatandaş şikayetlerini en aza indirmek adına gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Projede şimdiye kadar toplamda 25 kilometrelik bir ilerleme kaydettik” diye konuştu.
ARALIKTA MEYDAN BÖLGESİNE BAŞLANIYOR
Şehrin kalbi olan Meydan bölgesindeki çalışmaların aralık ayı itibariyle başlamasının planlandığını belirten Zorluoğlu, “Ekip sayısının da artmasıyla Meydan bölgesinde vatandaşlarımızı en asgari şekilde rahatsız etmeyi düşünüyoruz. O bölgeye planladığımız özel çalışmayla 70 kilometrelik bir hattı 4 ay gibi kısa bir sürede bitirmek istiyoruz. 7 gün 24 saat esaslı bir çalışmayla Nisan ayında Meydan bölgesindeki çalışmalarımızı bitirip, o bölgeden çıkacağız inşallah. El birliğiyle bu güzel projeyi Trabzon’umuza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
PROJEDE NELER VAR?
Proje kapsamında 25 bin 900 abone bağlantısı yapılacağına işaret eden açıklamada, 259 kilometre abone bağlantı borusu, 16 akış ölçme odası, 96 basınç düşürme vana odası, 7 bakiye klor ölçüm odası, yatay delgi ile 253 metre kara yolu geçişi, 477 metre askıda köprü geçişi ve 1312 yangın musluğunun inşa edilecek. Ayrıca 30 içme suyu deposu yapılacağı, 22 deponun ise onarılarak hizmete açılacak.