Prof. Dr. İbrahim Özen’den çarpıcı açıklamalar…

Avrasya Üniversitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özen Haber61'e konuştu.
Prof. Dr. İbrahim Özen’den çarpıcı açıklamalar…

Haber61/Haber Servisi

Avrasya Üniversitesi Genel Koordinatörü Prof Dr İbrahim Özen’den önemli açıklamalar.

Haber61 TV’ye konuşan Özen, “Avrasya KTÜ’nün arka bahçesi değildir” dedi.

DAHA ÖNCE TEKLİFLER ALDIM

“Bildiğiniz gibi KTÜ’den 6 Mart’ta emekli oldum. Daha önceden rektörlük teklifleri Avrasya Üniversitesi’nden aldım” diyen İbrahim Özen şunları söyledi;
“Ancak benim bir hedefim vardı. İki dönem rektörlüğünü yaptığım KTÜ’den emekli olmak istiyordum. Önceki rektörler bildiğiniz gibi başka bir üniversiteye veya başka bir şehre taşınıyorlardı yada geçiyorlardı. Ben bu üniversiteden emekli olmayı hedeflemiştim. Onun için bu tekliflere de ‘hayır’ dedim. Ancak emeklilik töreninden sonra Sayın Ömer Yıldız(Avrasya Mütevelli Heyeti Başkanı)’ın teklifleri devam etti. Bu tekliflere sıcak bakarak burada başladım.  1 buçuk ay önce başlamış oldum. “

KURULUŞUNDA VARIM

Avrasya Üniversitesi’nin Geldiği nokta bakımından bir ivmesi var. Bu ivme artık ‘kurumsallaşma’ adına olmalı diye düşünüyorum. Bir güven, bir algı sorunu yaşanıyor. Hem şehir hem YÖK bazında.. 
Mütevelli heyet başkanımız tırnaklarıyla bu üniversiteyi bir yerlere kadar getirdi. Kuruluşunda 2005 senesinde ben KTÜ Rektörü iken de Hami Rektör olarak altında imzam var.  

YATAYDAN DİKEYE GEÇECEĞİZ

Bir yerleşkeyle başlayıp bugün 5 yerleşkeye ulaşan 7 bin öğrenciye ulaşan kocaman bir üniversite durumuna geldi. Hedefimiz bundan sonra yatay bir ivmeden ziyade dikey bir ivmeye geçmek.  Kalite artışına giderek kalitesini yükselterek belirlediğimiz hedeflere doğru Avrasya Üniversitesi’ni yükseltmek. Hepimizin görevi diye düşünüyorum. Artık idari ve akedemik çalışanlarıyla öğrencileriyle bir aile bünyesiyle yoluna devam etmesi gerekiyor bu anlamdan Trabzon kamuoyundan da yüksek öğretim camiasından da böyle bir anlayışla böyle bir destekle yürümek istiyoruz. 

HEDEFLERİMİZ OLACAK

Önce durum tespiti yaparak ‘neredeyiz?’ Sorusuna cevap bulacağız.  Yani bir stratejik planımızı belirlemek durumundayız. 
‘Bu üniversitenin konumu nedir?’
 ‘Öğrenci sayısı nedir?’
‘Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı nedir?’
‘Yayın sayısı nedir?’ bu sorulara bakarak durum tespitinden sonra bir 5 yıllık plan hedeflenmelidir. İlk 1 yılda 2 yılda ve 5  yılda hedefleri ne olmalıdır? Bunları açıklıkla ortaya koymak gerekir. 

AKADEMİK PERSONELİM ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

Eğer biz bugünkü durumumuzu açıklıkla ve hiçbir rakamlarla oynamadan belirlemezsek hedeflerimize ulaşmada sıkıntılar yaşarız. Önce konumuzu belirleyeceğiz. Sonra yapacaklarımızı ortaya koyacağız ve bu yolda ilerleyeceğiz. KTÜ’de de yaptığım benim buydu. Bu sadece bir rektörün tek başına yapacağı işler değil. Hep birlikte yapacağız. Biz bu işi başarmaya gayret ettik. Elimizden ne gelirse Avrasya Üniversitesi’nde de yine öğretim üyeleriyle akademik elemanlarıyla idari personeliyle bir bütün olarak taşın altına elimizi sokmamız gerekir. İnanıyorum ki bu birlikteliği sağlayacağız.

ÖĞRETİM ÜYESİNE DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISINI DÜŞÜRMEMİZ GEREKİR

Avrasya yönetiminde tabii ki değişimler yaşanacak. Gelmemin sebebi bu! Birincisi ‘öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı nedir?’ diye sorup dolayısıyla öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısını azaltmamız gerekir. Bir öğretim üyesine düşen 25 öğrenci sayısını 15lere çekmek gerekir.
Öğretim üyesini arttırmak gerekir. 

EMEKLİYE AYRILIP BURADA 2-3 SAAT DERS ANLATILMASINA KARŞIYIM

Ben öğretim üyesinin sayısını arttırmayı hedeflerken bir kere şunu söyleyeyim; burası artık KTÜ’nün arka bahçesi değil oradan emekli olan herkesin gelip burada 2-3 saat ders anlatacağını düşünmüyorum. Öğretim üyesini de seçmek durumundayız. Nasıl bir ders verecek öğretim üyesi ayrı olmalı iki araştırma projeye dayalı öğretim üyesini seçmek durumundayız.

MAAŞLAR YÜKSELECEK

Yeni çıkan yasa ile vakıf üniversitelerindeki akademik personeller de en az devlet üniversitelerindekiler kadar olacak. Dezavantajı vakıf üniversitelerine mali açıdan zarar verecek maaşlara ödenecek rakam yükselecek. 
Avantajı ise aynı maaş ücreti olacağından akademik elemanların vakıf üniversitelerini seçme olasılığı artacak.
Bizim avantajımız ise bizi seçenler arasından bizim de tercih etme şansımız artacak.
Daha kaliteli öğretim üyesi bulma imkanımız olacak.

Prof. Dr. İbrahim Özen’den çarpıcı açıklamalar…

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir