Salih Akyüz projelerini anlattı - "Trabzon'a yeniden ağaya kaldıracağız"
CHP Ortahisar Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz projelerini açıkladı.
Haber61 - Haber Servisi - CHP Ortahisar Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz projelerini açıkladı.
CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz'ün konuşmasından satırbaşları şu şekilde;
Biz yeniden Trabzon’a yağa kaldıracağız. Başkan memleketimiz ve Başka Trabzon yok. Ticaret, Turizm kendi bir karakteri var. Bu şehrin baskın bir kültürü var. Bizi yönetenler bu şehrin varlıklarını unutmuşlar. Tarihe bakıldığında ne moralde ne gelişimde hiç bu kadara düşüş olmadı. Bilim ve akıl dene şeyi unutursak maalesef yaşanan bu sıkıntılı durumlarla karşılaşırız.
Önce büyük sorunlar yaratıyorlar. Bunlar bilimden akıldan uzak yatırımlar olduğu için önce büyük sorunlar yaratıyorlar sonra bunları çözmek için çok konuşulacak büyük çözümler yaratıyorlar. Avni Aker stadı çok eskimişti burada değişiklik yapılacağı zaman nasıl yapıldığına çok bakmadık. Beşiktaş’a yapıldığı gibi olabilirdi. Ama sadece Avni Aker’i değil 19Mayıs spor salonundan Yavuz Selimden itibaren çok şeyi verdik. Bunların gitmesinin çok eksiği oldu bize. 19 mayıs2ın spor dışında bize büyük kazanımları vardı. Bütün toplantılar orada yapılırdı. Spor anlamında bütün sporcularımız bu salında yetişti. Kaybettiklerimizin içerisinde sosyal hayat değişiyor. Avni Aker’in ticaretteki kayıplarını Taşbaşı’nda sordum. Oradaki Ticaretin geçmişi çok fazla. Şehrin doğu tarafının girişi orası. Oradan başlayıp stadın olduğu yere kadar insanlar kaybetti. Oradakiler bir o zaman para kazanıyorduk dediler.
Gülcemal’e baktım. Burada bazı şeylere göz yumabiliriz bir alan oluşturacağımız için burada ne kadar doğru olduğu çok tartışılabilecek bir mendireğe gerek yoktur. Bu söyledik sanıyorum bu yanlıştan dönülecektir.
Kaşüstü’nde şehirden 20-25 km uzağında bir hastane yapılmış. İnsanlarımız Numune hastanesine gidiyor Pazartesi doktor orada Salı burada Çarşamba başka yerde. Şehrimizin içindeki hastanelerde bizi dışarıya taşımayın kardeşim. Stadın yanına şehir hastanesi yapılıyor. Buna çok karşı çıkmamız lazım. Dünyada şehir hastaneleri terkedilmiş. Dal hastanelerini şehir içinde geliştirirsek daha verimli olur.
Yanlışlardan biri daha Reşadiye üstgeçidi. Buraya bir lise öğrencisi koysak araçları say desek akşam verileri aldığınızdan bu köprünün çok yanlış olduğunu görürüz. Başka şehirlerde ne kadar güzel köprüler var. Köprüler şehir görselleridir. Heykel gibi köprüler var. Bunların özel yarışmaları var. Daha güzel bir şekilde yapılabilirdi.
Büyük yanlışlardan biride Boztepe’ye yapılan otel. Akşam insanların uyumak için manzaraya mı ihtiyacı var kardeşim. Buraya teleferik yapılacaktı olmadı. Yap kardeşim teleferiği. Burası turizm noktası gelen herkesin oraya çıkıp çay içmek isteyeceği bir yer.
TRAMVAY HATTI
Tramvay tartışılıyor bu şehirde. Birçok şehirde bu konfor vatandaşlara sunulmuş. Bizim yöneticilerimiz bütün projelerinde tramvay var. Ama birbirlerinin arkasına gizlenerek yapılmamış. Bu şehrin evet yatay bir tramvay hattına ihtiyaç var. Bu şehrin çekiciliği var. Bu şehre dışarıdan gelen bunları görünce bu şehirde hizmet veriliyor burada rahat edebilirim der. Bu Trabzon’un turizm alanında çekiciliğini artırır.
Bu şehre 30 Milyar TL harcandı dediler. Bu kadar o kadar büyük bir para ki 50 Bin kişilik yeni bir şehir kurabilirsiniz. Tramvay bu paranın onda biri. Bunu neden bu insanlardan esirgiyorsunuz.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISI AZALDI
Üniversitenin öğrenci sayısı azalıyor. Bu tartışılması gereken bir şey. Bu öğrencileri mutlu edeceksiniz ki gitsinler şehirlerinde Trabzon’un tanıtımını iyi yapsınlar.
ESTETİK ÜST GEÇİTLER
Üst geçitler var. Bu üst geçitlerin yapılırken düşünülmesi lazım. Estetik gerekli. Bisikletlilerin ve engelli vatandaşların rahat geçebilecekleri üstgeçitler yapılması lazım.
OTOPARK SIKINTISI
Otopark sıkıtımız var. Kent merkezinde katlı otoparklara çok ihtiyacımız var. Duraklarımızda insanla hem yağmur hem güneş altında beklemek zorunda kalıyor.
SERGİ, GALERİ VE MÜZE
Bu şehre sergi salonları ve galerilere ihtiyacımız var. Çok büyük içinde her türlü argümanın olduğu güzel bir müzeye ihtiyacımız var.
FESTİVALLER ŞEHRİ
Festivaller şehri olmalıyız. Bu kadar zenginliği olup ta b kadar az festivali olan bir şehir Trabzon. Bunu anlayamıyoruz ben u şehrin festivaller şehri olması için elimden geleni yapacağım. Her ay bir festivale ihtiyacı var bu şehrin.
HER MAHALLEYE KREŞ
Her mahalleye kreş sözü veriyoruz. Mahallelerde kreş ı-okul spor alanları birlikte düşünmek gerekiyor. Mahallelerimizde trafik sorunu var. Bunlar hep mahallelerde verildiğinde çözülür. Mahallenin çocuğu mahallesindeki kreşe gitsin. Güle oynaya gidebilsin. Daha düzenli daha sağlıklı olur. Ayrıca o mahallelerin trafik sorunu da en az yüzde 20 azalır.
ÇOCUK OYUN ALANLARI
Çocuklarımız için oyun alanları var. Alanların bir kaydırak bir salıncaktan çıkması lazım. Temalı oyun aşanları olmalı.
ENGELSİZ YAŞAM
Engelsiz yaşam diyoruz. Bizimle eşit olanaklarda koşulların sağlanması lazım Engellilerin rahatlıkla yaşayabileceği mutlu olacağı bir şehir olmalıyız.
SEMT PAZARLARI
Semt pazarlarımızın çeşitli sıkıntıları var. Pazar alanların estetik olması lazım. Pazar dışında değişik amaçlar içinde kullanılabilecek alanlar olmalı.
ŞEHİR İÇİN YEŞİLLENECEK
Şehir içinde yeşil alan yok. Caddelerde caddenin yapısına uygun yeşillik alanlar olabilir. Buna dikkat edip çalışma yapacağız.
Gazipaşa’nın tek yönlü trafiğini anlamak mümkün değil. Bunu çift yön yağacağız.
VİZYON PROJESİ: AKYAZI YAŞAM ALANI
Düşündüğümüz bir vizyon projesi ile Akyazı’da dönme dolap ve festivaller alanının yapılacağı bir yaşan alanı gerçekleştireceğiz.
BOZTEPE ŞELALESİ
Dünyanın en yüksekten akan yapay şelalelerinden birine sahip olabiliriz. Çömlekçi Arafilboyu kentsel dönüşümünde bir yapay şelale ve yaşam alanı yapılabilir. Bu dünyada çok örneği olan bir proje değil. Bu nedenle çok sayıda insanı buraya çekebiliriz.
TRABZONSPOR TEPKİSİ
Trabzon kent merkezinde bulunan Trabzonspor Müzesi’ni Akyazı Spor Kompleksi’ne taşıma fikrini eleştiren Akyüz, “Bu şehrin ticari hayatını bozan bir takım sorunlardan bahsettik. Bu fikir de onlardan biri. Trabzonspor Müzesi'ni ziyaret ettik, 'bizi buradan çıkarmak istiyorlar' dediler, stadın altına göndereceklermiş. Trabzonspor bu şehrin markası, bu müzeyi senede 300 bin kişi ziyaret ediyor. Kent merkezine bu kadar çentik atılır mı? Bütün esnafın zarar göreceği bir uygulama. Bu arkadaşlarımız bu şehrin içini boşaltmaya meraklılar. Biz bu şehri zenginleştirmek için geliyoruz” dedi.