Sanem Oktar muhalefetin durumunu Trabzonspor üzerinden anlattı!

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sedat Kadıoğlu Haber61’i ziyaret etti.

Sanem Oktar muhalefetin durumunu Trabzonspor üzerinden anlattı!

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sedat Kadıoğlu ve Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, Haber61’i ziyaret etti.

Oktar, Kadıoğlu ve Çiçek, Haber61 Genel Müdürü Ergün Hardaloğlu ve Haber Müdürü Emrah Paça ile bir araya geldi. Sanem Oktar, muhalefetin durumunu Trabzonspor ve futbol üzerinden anlatarak “Saha kötü, hakem karşı taraftan ve siz bu maçı kazanmak zorundasınız. Şuanda muhalefetin durumu bu” dedi.

Ziyarette, DEVA Partisi ev sahipliğinde yapılan 6’lı masa toplantısı, seçim kanunu ve Trabzon teşkilatının çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Sanem Oktar, 6’lı masa toplantısında “Cumhur İttifak’ı bundan çok rahatsız. Burayı bölmek için elinden geleni yapıyor ama biz, demokrasi yolculuğumuzda bir arada kalmaya devam ediyoruz” mesajı verildiğini belirtti.

Oktar ayrıca muhalefetin iki önemli hedefi olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığını almak ve Mecliste nitelikli çoğunluk denilen 360 sayısını aşmak” dedi. 

Sanem Oktar muhalefetin durumunu Trabzonspor üzerinden anlattı!

Sinem Oktar şunları söyledi;

“TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI YOK”

Bizde 6 lideri genel Merkezimizde ağırladık. 5 saat süren bir toplantı vardı. Bundan önce 28 Şubat’ta “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” üzerine mutabakat metni imzalanmıştı. Birkaç noktada liderler anlaştı. İlki “Güçlendirilmiş Parlementer Sistem”e geçişin yol haritasının beraber çalışılması üzerine bir komisyon kuruldu. Devlet Yönetim mekanizması modeli sunulmuştu 28 Şubat’ta. Nasıl bir meclis olacak, ne kadar güçlendirilecek. Temel hak ve özgürlüklerden, siyasi etikten, Bakanların, HSYK’nın nasıl seçileceğinden bahsetmiştik o mutabakat metninde. Peki bunlar nasıl hayata geçirilecek? Hangi kanunlar çıkması lazım? Meclis iç tüzüğünde değişiklik olacak mı? Yol haritası derken bunlardan bahsediyoruz. Bunlar seçim sonrasına bırakılamaz dedik. Seçim öncesinde, seçimden den sonra ilk gün neler yapılacak çalışılması lazım. Bu çok somut bir adım.  Şimdi parti temsilcileri bir arya gelerek bu konu üzerinde çalışmaya başlayacak. Bu komisyonun kurulması çok önemli. Her şeyi hazırlayalım, seçim kazanıldığında Türkiye’nin kaybedecek bir dakikası yok. 

“SEÇİM YASASI ASLINDA BU MASAYI BOZMAK İÇİN YAPILDI”

İkincisi Seçim güvenliğine yönelik bir komisyon kurulması. Özellikle sandık güvenliği, bununla ilgili havuz oluşturulması. Bu işin 3 ayağı var. Biri teşkilat ayağı var, hukuki tarafı ve bilişim tarafı var. Bu üç konu başlığı altında her partinin seçim işlerinden sorumlu kişilerin bir araya gelerek bir yol haritası oluşturması kararı verildi. Üçüncü olarak birde siyasi mesaj vardı orda. Seçim yasası aslında biraz da bu masayı bozmak için yapıldı. Bu yasaya karşı çok net bir mesaj vardı. “Cumhur İttifak’ı bundan çok rahatsız. Burayı bölmek için elinden geleni yapıyor ama biz, demokrasi yolculuğumuzda bir arada kalmaya devam ediyoruz” dedi liderler. 

Sanem Oktar muhalefetin durumunu Trabzonspor üzerinden anlattı!

“SAHA KÖTÜ, HAKEM KARŞI TARAFTAN VE SİZ BU MAÇI KAZANMAK ZORUNDASINIZ”

Bu bir sistem değişikliği ve demokrasi yolculuğu. Trabzonspor ve futbol üzerinden anlatmak gerekirse, iyi bir maç yapabilmek için iyi bir sahanız olması gerek. Takımların ve tarafsız bir hakemin olması lazım. Maalesef şuan demokrasi dediğimiz o futbol sahası yok. Önce sahayı oluşturmanız gerekiyor ki doğru futbol oynayın. Hakem de karşı taraftan bir de. Saha kötü, hakem karşı taraftan ve siz bu maçı kazanmak zorundasınız. Şuanda muhalefetin durumu bu. Muhalefetin bu seçimi kazanması lazım ki Türkiye’ye gerçek anlamda demokrasi gelsin. Bunu yapabilmeniz içinde hiçbir şaibe olmaması, farkla kazanmanız lazım. Hiç kimsenin itiraz edememesi lazım, açık farkla kazanması lazım ki tekrar demokrasi zeminini sağlayabilelim. Şuan açıkçası sokak arasında futbol oynuyoruz. 

“OYUN KURALLARINI KAYBEDECEĞİNİZİ ANLADIĞINIZ ZAMAN DEĞİŞTİRİRSİNİZ”

Cumhurbaşkanı aday olur mu olmaz mı diye konuşuyoruz. Cumhurbaşkanı istediğini yapar. Bunun bir kuralı yok ki. Çünkü sistem sistemsizlik üzerine kurulu. O nedenle bu 6’lı masa çok önemli. Çok önemli iki hedefi var. Cumhurbaşkanlığını almak ve Mecliste nitelikli çoğunluk denilen 360 sayısını aşmak. Muhalefetin bütün hedefi bu şuanda. Dolayısıyla bundan rahatsız oluyor Cumhur İttifak’ı ve bozmaya çalışıyor.  Tüm bunlara rağmen orayı sağlam tutup akıllıca hareket etmek gerekiyor. Dolayısıyla bir Genel Başkanımızın dediği gibi “hodri meydan” diyerek teşkilatlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Bu Türkiye için, demokrasi için kurulmuş bir masa ve kazanmak için çalışan bir masa. Türkiye’de ilk defa böyle bir şey oluyor. Farklılıklarıyla bir araya gelmiş ve ortak bir hedef için çalışmış bir yapı. Bunu yıkmak için uğraşıyorlar. Yoksa 20 yıllık iktidarın şimdi mi aklına geldi seçim yasası ile oynamak. Oyun kurallarını kaybedeceğinizi anladığınız zaman değiştirirsiniz. 

Sanem Oktar muhalefetin durumunu Trabzonspor üzerinden anlattı!

“TRABZON İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YÜKSELİYOR”

Biz teşkilatlanmada birkaç kritere bakıyoruz. Teşkilatlanma sayımız, zamanımız, ilçelerimiz, kongrelerimiz, üye sayımız. Bu kriterlere baktığımızda Trabzon istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Aynı zamanda saha aktivitelerine bakıyoruz. Kapı ziyaretlerimiz, Pazar ziyaretlerimiz var onlara bakıyoruz. Burada da çok yoğun bir aktivite görüyoruz. Üçüncüsü de dijital mecrayı kullanma. Sonuçta DEVA Partisi yeni bir parti, bilinilirliği için dijital mecra çok önemli. Burada da yapılan işler çok önemli. Üç aşamada da Trabzon iyi bir performans gösteriyor. Tabi ki yeterli değil. DEVA Partisi için de bunu söyleyebiliriz. Her gün bir öncekinden daha iyi oluyor ama yeterli değil. 90 dan golü atabilmeniz için tekrar tekrar çalışmanız gerekiyor. İyi stratejiniz olması lazım, rakibinizi iyi tanımanız lazım. Tamda biz öyleyiz yani.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler