Telefon dolandırıcılığında rekor Trabzon,'un

Haber61 – Haber Servisi – Dünya’nın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan telefon dolandırıcılığı ülkemizde devam ediyor. Kendilerini, Asker, Savcı, Polis ve sağlık hizmetleri olarak tanıtan uyanıklar, telefon yöntemi ile birlikte ülke genelinde bir çok insa

Telefon dolandırıcılığında rekor Trabzon,'un

Haber61 – Haber Servisi – Dünya’nın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan telefon dolandırıcılığı ülkemizde devam ediyor. Kendilerini, Asker, Savcı, Polis ve sağlık hizmetleri olarak tanıtan uyanıklar, telefon yöntemi ile birlikte ülke genelinde bir çok insanı mağdur etmiş durumdalar. Son yıllarda bu yöntem ile birlikte dolandırılanların sayısı artınca İçişleri Bakanlığı almış olduğu kararla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 81 il emniyet müdürlüğünde yeni birim kurdu. Asayiş Şube Müdürlüklerinin alt birimi olarak hizmet verecek olan bu büronun adı “Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği.” Bu büronun tek bir görevi var. Telefon yöntemi ile birlikte meydana gelen dolandırıcılıkları engellemek.

Dolandırıcıların hedefindeki il ise Trabzon. 2015 yılının son 6 ay içerisinde 30 vatandaş parasını kaptırmak üzereyken Suç Geliri ile Mücadele Bürosu ekipleri tarafından engellendi. Polis ekiplerinin başarılı bir şekilde yapmış olduğu çalışmalarda 3 Milyon TL son anda kurtarıldı. Trabzon’da bu yöntem ile birlikte suç sayısı artınca da duruma Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü farklı bir yöntem uygulama kararı aldı. Özellikle Merkez ilçe Ortahisar’da bulunan banka şubelerine sivil polisler yerleştiren emniyet müdürlüğü durumunda şüphelendiği ve dolandırılacağını hissettiği vatandaşlara müdahale ediyor. Diğer ilçelerde bulunan bankaların çalışanlarına da konu ile alakalı polis ekiplerinin seminer verdiği öğrenildi.

Trabzon’da bulunan banka şubelerinde görevli güvenlik ve bankomat çalışanları seminer veren polis ekipleri, bu yönde para yatırmak isteyenlerin engellenmesi ve durumunda şüphelendikleri şahısları ikna etmeleri aktarıyorlar. Birde polis ekipleri; görevlilere telefon numaralarını vererek kendilerine bilgi verilmesi yönünde uyarıda bulundu. Banka görevlileri ile birlikte dolandırılan vatandaşlar arasında ise ilginç diyaloglar gerçekleşiyor. Telefon dolandırıcılarının ağına düşen 60 yaşındaki Huriye Yılmaz, 500 Bin TL’sini dolandırıcılara kaptırdığı sırada yanına gelen polisler, “Teyze ne yapıyorsun? Biz polisiz.” Diyerek engellemeye çalışırken Yılmaz,” Oğlum bende size para yoluyordum.” İfadesi ile karşılaştılar.

Trabzon’da telefon dolandırıcılarının ağına düşen O.K, banka görevlileri tarafından uyarıldığı sırada sinirlenerek “sen karışma, başımı derde mi sokmak istiyorsun.” Diyerek tepki gösterdiği öğrenildi. Öte yandan 2015 yılının tamamında Trabzon polisine dolandırıldığını söyleyerek şikayet edenlerin sayısının 70 kişi olduğu öğrenildi. Bu kişiler arasında, emekliler ağırlıkta olurken, doktor, profesör, öğretmen ve iş adamları bulunuyor. Türkiye’de en fazla mağdurun olduğu iller arasında başı çeken Trabzon’u sırasıyla, Eskişehir, Adana, Yozgat ve Yalova takip ediyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler