Tonya’da kanserli hasta yol olmadığı için teleferikle taşınıyor
Tonya’nın Hoşarlı Mahallesi Raşi semtindeki kanserli hasta yol olmadığı için teleferikle taşınıyor.
Trabzon'un Tonya ilçesi Hoşarlı Mahallesi’nde ikamet eden İshak Birinci yol istiyor.
Hoşarlı Mahallesi Raşi semtinde oturan ve evine teleferikle ulaştığını ifade eden Birinci bütün girişimlerine karşın evine yol alamadığını iddia etti.
Eşinin kanser hastası olduğunu ifade eden Birinci, “Bir buçuk yıldan beri iki gün arayla doktora gidiyoruz. Yolumuz yok. Kanser hastası eşimi, teleferikle taşımak zorunda kalıyoruz.” dedi. Altı çocuk annesi, kanser hastası Ayşe Birinci de şöyle konuştu: “Varagellan çekeyiler beni aşağa ogari. Gidemeyrim, yoruluyrim onda. Yolumuz yok, ambulansla alıgidi getirıyler beni. İki günde bir getırıyler beni Tonya’ya, acile… Serum taktırıyrım.”
Bir yıldan beri evine yol almak için çaba sarfettiğini anlatan İshak Birinci, “Hoşarlı’nın Raşi semtinde oturuyorum. Dört hane bir aradayız ve yolumuz yok. Büyükşehir Belediyesine başvurarak yolumuzun yapılmasını istedik. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yolun kendi sorumluluk alının dışında olduğunu belirterek dilekçemizi geri gönderdiler. Tonya Belediyesi ise dilekçemize verdiği cevapta, ‘Talebiniz; tekniğine uygun olarak geçirilecek yol güzergahındaki mülkiyet sahiplerinin muvafakatını sağlamanız halinde imar mevzuatı, bütçe imkanları ve yatırım programı kapsamında değerlendirmeye alınabilecektir.’ dedi, şeklinde konuştu.
Birinci sözlerini şöyle sürdürdü: “Yol sıkıntımız var, hastam da bir buçuk senelik kanser hastası. Bunu iki günde bir acile Vakfıkebir’e, Tonya’ya alıp gidip götürüyoruz. Ağrıları arttı. Yürüme şansı yok. Teleferiğe koyup götürüyoruz, başka götürme şansımız olmadığı için... Bu sıkıntılarımızı anlattım ben Başkan’a. Bu sorunu komşularımızlan çözemedik. Ben kendi yerimi onlara bağış etmeme rağmen bana yol vermediler. Bir yıldır ben yol peşine koşuyorum. Geçen sene 06.10.2015 yılında başkana yazı verdim. Yazımı işleme koymadı. Bakarız, ederiz, gideriz söyledi, sözde kaldı. İki ay önce yine yazdım ona, gelip bakacağız dedi. Bu sefer yalvardık yakardık ona, bizden para istedi. Dedim ona ki, 11 milyar borcum var. Dedi bana ki, senden para isteyen kim… Bu sefer makineyi getirdi bıraktı sıkıntılı bölgeye, benim çocuğumu aradiler… Para verirseniz makineyi başlatıyoruz, vermezseniz makine indireceğiz aşağıya. Benim çocuğum da bir miktar para söz verdi onlara, ama ne verdi onlara bilmiyorum. Baba dedi, mademki öyle biz parasız bu işin altından kalkamayacağız, ben biraz bağış edeyrim. Başkan beşer milyar para istedi, komşumun çocuğu şahitlik yapacak yapmayacak, benim çocuğum şahit. Ama önce Allah şahit. Hangi günde yaşıyoruz? Bu işi başkanla çözemedik. Getirdi makineyi bıraktı oraya. Başladı komşular, kimisi aşağıdan kimisi yukardan sıkıntı çıkardılar. Sıkıntı çıkınca da makine bile bile buradan çekti aldı. Ben kendi arazimdan, kendi şahsıma yol almak istiyorum. Hangi günde yaşıyoruz? Benim hastamın durumu belli bunu anlatmaya gerek yok.”
Hoşarlı Mahallesi’nin Raşi semtinde oturan İshak Birinci, hastasını teleferikle taşımaya devam ediyor.