Trabzon hurmasından cips ürettiler
Ordu'nun Ünye ilçesinde Trabzon hurması ve elmadan üretilen meyve cipsi, Türkiye’de 14 ilde satılıyor. Ünye'de fındık ticaretiyle uğraşan Murat Uslu, ağaçlarda heba olan yöresel meyveleri, cips üretimiyle ekonomiye kazandırdıklarını söyledi. Meyve cip
Yayınlanma:
Ordu'nun Ünye ilçesinde Trabzon hurması ve elmadan üretilen meyve cipsi, Türkiye’de 14 ilde satılıyor.
Ünye'de fındık ticaretiyle uğraşan Murat Uslu, ağaçlarda heba olan yöresel meyveleri, cips üretimiyle ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.
Meyve cipsi fikrinin, babaları Hüseyin Uslu'dan çıktığını belirten Murat Uslu, "Bölgemizde elma, armut ve hurma gibi yöresel meyvelerimiz çok. Üreticilerimiz ise bunlara çok fazla değer göstermiyor. Buna nasıl faydalı olabiliriz diye düşündük. 3 yıl önce ilk denememizi yaptık ve meyve cipsini hayata geçirdik" dedi.
Fındık fabrikasının bir katında meyve cipsi üretimi yapmaya başladıklarını belirten Uslu, "Bu iş için ayrı özel bir tesis hazırlayacağız. Üretim iznimizi aldık" diye konuştu.
Uslu, yöresel hurma ve elmadan meyve cipsi yaparak yola çıktıklarını, armut, kavun, nar denemelerinin olduğunu, pazar payına göre ürün çeşitliliğine gideceklerini belirterek, meyve cipsinin hemen hemen tüm meyvelerden yapılabildiğini ifade etti.
Meyvenin cipse dönüşmesi aşamasında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını kaydeden Uslu, kaliteli ürünlerle cipsin üretimini gerçekleştirdiklerini vurguladı.
14 ilde satışı yapılıyor
Meyve cipsi satışına Türkiye’de 14 ilde başladıklarını, ilk etapta ülkenin bütün illerinde, ardından da yurt dışında satışının planlandığını dile getiren Uslu, "Meyve cipsini mevcut müşterilerimize yollamaya başladık. Meyve cipsi ilk olarak İstanbul, Kayseri, Ankara, Kocaeli, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Antalya, Çorum, Giresun, Konya, Kahramanmaraş olmak üzere 14 ile gönderiyoruz. İnşallah bu noktalar daha da çoğalacak. Sonraki hedefimiz ise yurt dışına yollamak" ifadesini kullandı.
Piyasadaki bazı ürünlerin sağlıksız olduğunu savunan Murat Uslu, meyve cipsinin hem sağlıklı hem de organik olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"Ailelerin çocuklarına daha farklı, organik, sağlıklı ürünler tattırması için böyle bir şey düşündük. İnşallah faydalı oluruz. Bizim burada ki hedefimiz; nasıl istihdam sağlarız, yöremize nasıl faydalı oluruz noktasında. Ağaçlarda heba olan yöresel meyvelerin üreticiler tarafından değeri bilinmiyor. Bu alanda da istihdam oluşturabilmek ve fayda sağlamak amacıyla katkısız meyve cipsi üretimine başladık. Hem ürünleri değerlendirdik hem ekonomiye kazandırdık hem sağlıklı lezzetiyle insanlarımıza alternatif sunduk."
Hurmadan yapılan cipsi tüketenlerin, bu ürünü çok beğendiğini vurgulayan Uslu, "Gelen yorumlar bizi bu işe teşvik ediyor. Hurma cipsini tadan kişi yediği meyvenin hurma olduğunu öğrenince şaşırıyor. Ürünü kişiye yediriyoruz, hoşuna gidiyor. Hurmadan böyle bir ürün çıkabildiğine inanmıyorlar. İnanıyoruz ki sonuçlar çok daha güzel olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.