Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan Haber61'e konuştu: “Herkes kendi güvenlik bilincini geliştirmeli”
Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan Haber61'e açıklamalarda bulundu.
Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte Yomra İlçesindeki uygulama noktasında denetimlerde bulundu.
Uygulama noktasında Haber61’e açıklamalarda bulunan Aydoğan, il ve ilçelerimizde 24 saat içinde toplam 2 Bin 400’e yakın personelin görev yaptığını belirtti.
Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan şunları söyledi;
2018’in sonundan itibaren kovidle birlikte teşkilatımızın görev yükü son derece arttı. Özellikle mala yönelik suçlarda kovidten dolayı sokağa çıkma kısıtlamalarının getirilmiş olması sebebiyle önemli ölçüde azalmalar vardı. Genel anlamda meydana gelen olaylarla ilgili de bu azalmanın Türkiye çapında yüzde 13 civarında olduğunu gördük. Bununla birlikte 2021 yılında ülke çapında göreceli olarak trafik kazalarında ve olay sayılarında bir artış oldu. Çünkü mobilite arttı. Mobilitenin artmış olması sebebiyle suç ve kaza sayısındaki beklenen ve öngörülebilir düzeyde olduğunu tahmin ediyorduk. Dolayısıyla bakanlığın talimatları doğrultusunda personelimizi olabildiğince sahada tutmaya, görülebilir olmaya çalıştık. Bu manada hem bekçilerimizin mala yönelik suçlarla ilgili sokakta görünmesi, suçla mücadele etmesi, önleyici kolluk faaliyetlerinin oldukça fazla ve etkili şekilde alınabilmesi, hedef bölge ve saatlerde alınabilmesi bizim için önemliydi.
Alkolden kaynaklanan kazaların önlenebilmesi amacıyla da Cuma, cumartesi, Pazar akşamları trafik ekipleriyle birlikte karma ekipler oluşturarak oldukça yoğun denetimler yaptık. Nitekim geçen yıl alınan sürücü belgesinin 1,5 takını bu 4-5 ay içerisinde aldık. Bunun dışında Narkotikle ilgili çok önemli operasyonlarımız var. Bunların sonuçlarının tamamını sosyal medyadan vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve şeffaf devlet olmak anlayışı içerisinde sürekli yapıyoruz. Narkotik şubemizin sokağa çok hızlı ve güçlü bastığını görüyoruz. Fuhuşla ilgili sonuçlara baktığımızda geçen yıl yapılan işlerin çok daha fevkinde, özellikle konaklama ve günübirlik tesisler, tek başına fuhuş yapılan ikametlerde de önemli operasyonlar gerçekleştirdik. Yakın zamanda yaptığımız operasyonlar içerisinde hem mani manada önemli bütçeleri olan operasyonlar gerçekleştirdik.
Bunun devamı da elbette gelecek. Varlık sebebimiz olan halkımızın ırzını, canını ve malını korumak, ülkemizin ulusal güvenliğini korumak manasında üzerimize düşen görevi hem hukuki sorumluluklarımız çerçevesinde hem vicdanımız çerçevesinde hem de vatan sevdamız çerçevesinde yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken elbette zaman zaman bazı vatandaşlarımızın özellikle trafik uygulamalarından kaynaklanan sıkıntılar yaşadıklarının farkındayız. Ama bir trafik polisimizin şahadetinin bir alkollü sürücüden olduğunu biliyorsunuz. O günkü uygulamayı yapmıyor olsaydık o belki de bir başka vatandaşımızın yada vatandaşlarımızın zarar görmesine sebebiyet verecekti.
Dolayısıyla bu uygulamalar içimizdeki kural dışı yaşayan insanların ayrıştırılması için son derece gerekli. Şuna emin olun, bunun kriminolojik ve sosyolojik araştırması var. Polisi, kolluğu sahadan çektiğimiz zaman yerini dolduracak, bu yönde eğilimi olan insanlar ve gruplar var. O nedenle biz sürekli sokakta, moral motivasyon içinde, vatandaşlarımızın desteğini arkamızda hissetmeliyiz. Bütün bunlarla birlikte hukuki sorumluluğumuzu, misyonumuzu, kanuni sorumluluğumuzu yerine getirmek içinde çaba göstermeliyiz. Daha güvenli Türkiye ve Trabzon için çaba gösteriyoruz."
"HERKES KENDİ GÜVENLİK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELİ”
Herkesin kendi güvenlik bilincini geliştirmesi gerektiğine vurgu yapan Aydoğan, “Bugün il ve ilçelerimizde 24 saat içinde toplam 2 Bin 400’e yakın personelimiz görev yapıyor. Personelimizin büyük çoğunluğunun önleyici ve devriye hizmetler anlamında hizmet yürüttüğünü belirtmek lazım. Vatandaşlara mesajımız şu; ülkenin güvenliğini bize havale etmemeliler. Çocuklarımızın eğitimini eğitime havale etmemeliler. İnsanlar kendi sağlıklarını Sağlık Müdürlüğüne havale etmemeliler. Çünkü hem kişisel güvenlik, kişisel sağlık ve kişisel eğitim bilincinin yüksek olduğu toplumlarda insanların çok daha refah, çok daha güvenlik içerisinde yaşadığını görüyoruz. Herkes kendi güvenlik bilincini geliştirmeli, kendi evinin, sokağının, apartmanının, caddesinin, mahallesinin, kentinin güvenliğini almakta kişisel sorumluluklarını yüklenmeli. Kolluk kuvvetlerine bu manada yardımcı olacak bir inisiyatifi yaşam biçimi olarak ortay koymalı. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.