Trabzon imsakiyesi 2020 | Trabzon İftar Saati| Trabzon Sahur Saatleri

Trabzon İftar Saatleri ve geniş Trabzon İmsakiyesi'ne buradan ulaşabilirsiniz. Trabzon'da ilk iftar saat kaçta? İşte detaylar...
Trabzon imsakiyesi 2020 | Trabzon İftar Saati| Trabzon Sahur Saatleri

Haber61 Haber Servisi

Müslaman alemi Ramazan ayına girmeye hazırlanırken Diyanet İşleri Başkanlığı da imsakiyeleri oluşturdu. Trabzon İmsakiyesi'ne göre Trabzon'da ilk iftar 24 Nisan akşamı saat 19.17'de gerçekleştirilecek. Trabzon İftar saatleri listesine göre son iftar ise 23 Mayıs'ta saat 19.46'da gerçekleştirilecek.

Açıklanan Trabzon imsakiyesine göre ilk sahur 03.46'ya kadar, son sahur ise 02.59'a kadar yapılacak.

24 Nisan Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayı 23 Mayıs Cumartesi günü sona erecek. 24 Mayıs Pazar günü de 3 günlük bayram başlayacak.

Ayrıca Kadir Gecesi de 19 Mayıs Salı gününe denk geliyor.

Öte yandan Trabzon'da bayram namazı 05.30'da kılınacak.

Trabzon İmsakiyelerini tam ekran görüntülemek ve indirmek için üstlerine tıklayınız;

trabzon imsakiyesi

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?
Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. 

Kur'an', Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir.

Müslümanlar, ramazan ayında Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur'an'dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur'an'ı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir.
Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da "…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir