Trabzon'da diyalizde başlayan aşk hikayesi!
Trabzon’da, 18 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren Cemil Büyükkara, diyalizde tanışarak evlendiği diyaliz hastası Dilara Büyükkara ile 6 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyor.
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesine tedavi için gelen çift, 8 yıl önce diyalizde tanıştı.
Haftanın 3 günü diyalize birlikte giren Dilara-Cemil Büyükkara, diğer günlerde de hastane dışında görüşerek, arkadaşlıklarını ilerletti.
Bir süre sonra Cemil Büyükkara, evlenme teklifi etti. Ancak Dilara'nın ailesi kızları hasta olduğu için o yıllarda evlenmelerine karşı çıktı. Dilara'nın ailesini ikna edebilmek için mücadele veren Cemil Büyükkara'ya doktorlar da yardımcı oldu.
Doktorlarla görüşen aile, çiftin evlenmesine onay verdi. Bunun üzerine çift, 2 yıllık arkadaşlıklarını bir hafta içerisinde düğün yaparak, evlilikle sonuçlandırdı. Çift, 6 yıldır Maçka ilçesinin Atasu Mahallesi'nde yaşamını sürdürüyor.
İlçeden haftanın 3 günü diyaliz tedavisi için gelen Büyükkara çifti, ünitede kimi zaman yan yana kimi zaman da karşılıklı sedyelerde tedavi görüyor. Hastaların ve sağlık personelinin yakından tanıdığı çift, aşklarıyla da çevredekilere örnek oluyor.
Yaklaşık 18 yıldır diyaliz hastası olan 40 yaşındaki Cemil Büyükkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında İstanbul'da konfeksiyon işinde çalışırken hastalığını öğrendiğini ve daha sonra Trabzon'a dönerek ailesiyle birlikte yaşamaya başladığını söyledi.
- "İyi ki eşimi tanımışım"
Büyükkara, diyaliz hastası olmasına rağmen hiç tereddüt etmeden evlendiğini söyleyerek, "Eşime bir an önce kavuşmak için evlenmek istedim. Bizim gibi hasta olanlara seslenmek istiyorum; eğer böyle bir şey varsa evlensinler. Hiç zaman kaybetmesinler. İnanın hayat çok kısa. Bir günün bile çok önemi var. Evlendiğimize çok mutluyuz. İyi ki eşimi tanımışım. İyi ki hayatımı onunla birleştirmişim." dedi.
Eşinin 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayan Büyükkara, "Onu çok seviyorum. İyi ki var. Saygı ve sevgi evlilikte çok önemli. Eşimle birbirimize saygı ve sevgi duyarız. Eşim beni, ben eşimi hiç yalnız bırakmayız. Evde bile. Ona çok yardımcı olurum. Aynı kaderi paylaştığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz." diye konuştu.
Nakil şansı olsa önceliği eşine vereceğini belirten Büyükkara, şöyle devam etti:
"Şu anki aşamada ben kendi sağlığımı ondan daha iyi görüyorum. Onu diyaliz yoruyor, çok yorgun oluyor. İyi ki diyalize girmişim ve onu tanımışım. Diyaliz vücudumdan çok şeyler götürdü ama eşimi bana verdi. Hayatta en çok istediğim iki şey var. Birincisi doya doya su içebilmek. İkincisi ise eşimle birlikte nakil olmak. Organ nakli çok önemli. Yakınlarını kaybedenler organ bağışında bulunsunlar."
Eşi gibi kendisinin de 13 yıldır böbrek yetmezliği dolayısıyla diyalize girdiğini söyleyen 33 yaşındaki Dilara Büyükkara ise eşiyle ünitede başlayan arkadaşlıklarının aşka dönüştüğünü ve bunu de evlilikle taçlandırdıklarını anlattı.
Büyükkara, aşkın hastalığa engel olmadığını, hangi hastalık olursa olsun bunun sevgiye de engelinin bulunmadığını ifade etti.
- "Hastalığı bahane etmesinler, sevgiyi ertelemesinler"
Dilara Büyükkara, eşiyle birlikte organ nakli için beklediklerini ifade ederek, "En büyük hayalim eşimle birlikte nakil olmak. Organlarını bağışlamayıp, 'günah' diyorlar ama bir hayat gidiyor. Diyaliz hastası olmama rağmen organlarımı bağışladım. Hayat kurtarmak çok güzel bir şey. Hastalığı bahane etmesinler. Sevgiyi ertelemesinler." şeklinde konuştu.