Trabzon’da dolmuş dönüşümünde son durum! Başkan son tarihi açıkladı

Trabzon’da yapılacak olan dolmuş dönüşümü ile ilgili başkan Zorluoğlu son tarihi verdi.

Trabzon’da dolmuş dönüşümünde son durum! Başkan son tarihi açıkladı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Çay TV’de katıldığı programda Trabzon’da yapılacak olan dolmuş dönüşümü ile ilgili merakla beklenen tarihi açıkladı.

Başkan Zorluoğlu yaptıkları son görüşmeler sonucunda 1 Mart’ta dönüşümü başlatmak istediklerini belirterek, “Trabzon’da uzun yıllardır konuşulan ama yapılamayan bir koydu. Biz bu konuda bütün çevrelerle istişare halinde çalışarak bir çözüm ortay koyduk. Pandemi onları da etkiledi. Çalışamadılar. Dün bir araya geldik, eski duruma gelmelerine çok zaman olduğunu belirttiler.  Bizim bu dönüşümden vazgeçmemiz söz konusu değil. Çağın ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda araçlar. Biz bu dönüşümü mutlaka gerçekleştireceğiz. 1 Mart olarak takvimi belirledik. Ama pandemi nedeniyle süreç biraz değişebilir.” dedi.

ALTYAPI SORUNU

Başkan Zorluoğlu Altyapı çalışmaları ile ilgili de şunları söyledi;

“Trabzon’un ciddi altyapı sorunu var. En sıkıntılı durum ise Ortahisar’daydı. Biz bunu yapmaya başladık. Yaklaşık 150 Milyon TL’lik çok büyük bir proje. Ortahisar’da bütün içme suyu hattı değişecek. Bunun yanında yağmur suyunu da ekledik. İhalesini yatık. Bu şekilde Ortahisar altyapı ihtiyacı uzun yıllar ortaya çıkmayacak. Aynı zamanda şehrin telekomünikasyon yapısını da yapacağız. İçme suyu kanallarının yanında fiber optik altyapı da yapılacak. Bu bizim şuana kadar başlattığımız en büyük projemiz. 150 Milyonluk proje ama diğer çalışmalarla 250 Milyonluk bir proje haline geliyor. Yaklaşık 3 yıl sürecek ve Trabzon’un girilmeyecek hiçbir mahallesi kalmayacak.”

Başkan Zorluoğlu şunları söyledi;

YENİ OTOGAR TARTIŞMASI

Trabzon’un mevut otogarının Trabzon’a yakışmadığını herkes söylüyordu Biz göreve geldiğimizden itibaren proje çalışmasını başlattık ve tamamladık. Trabzon öyle yer zengini biri şehir değil. Kamulaştırma çok sorun yaratıyor. Kendi arsamızı değerlendirmek istedik. Bununla ilgili her türlü çalışmayı yaptık. DSİ’den geriye doğru 100 yıllık bilgileri aldık. DSİ’den terminal alanının yukarıya doğru olan bölgenin güçlendirilmesi çalışması var. Dereden yaklaşık 60 metre inşaatımızı çektik zaten. İnşaatın dereye bakan tarafına hiçbir şekilde giriş koymadık. Üniversitemizden de bilimsel olarak bilgileri aldık. Her hangi bir risk söz konusu değildir. Vatandaşlarımız müsteri olsunlar. Projede çok ilgi gördü. Trabzon’a yakışan bir proje olacak.

ÇÖMLEKÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Çömlekçi Trabzon’un 10 yıldır gündeminde olan bir konu. 1,5 senede Çömlekçi’de çok önemli bir ilerleme sağladık. Birinci etap yıkımları tamamladık. Birinci etabın projesi hazırlandı. 150 konut ve bir miktar ticari alan oluşacak. TOKİ’de 2 kez toplantı yaptık. Çok güzel bir proje ortay çıktı. 2. Etabı da takip ediyoruz. İnşallah çömlekçi Trabzon’a yakışır hele gelecek.

OTOPARK SORUNU

16 Otopark yapacağımızın sözünü verdik. Tanjanttaki otoparka önem verdik ve tamamladık. 311 Araç kapasiteli otopark olarak yakında hizmete girecek. İskenderpaşa otoparkı içinde bu hafta encümende ihaleye çıkıyoruz. İhalesi hazırlandı. Yerin altına doğru 400 sıkıştırıldığında 500 araçlık bir otopark yapıyoruz orada. 1,5 yılda tamamlanacak. Üstü şehir balkonu olacak. Orada yeni bir yayalaştırma alanı olacak. Otoparka çömlekçiden giriş verilecek. Yapılan kadınlar pazarını altında 60 araçlık, kadınlar pazarının karşısında otopark olan bir yer var orada 150 araçlık alta girerek bir otopark düşünüyoruz. Moloz’da caminin etrafında 600 araçlık bir otopark ve üstünde 100 araçlık bir otopark çalışmamız olacak. Avni Aker Millet Bahçesinde altta 300 araçlık yeraltı, 100 araçlık yer üstü otoparkı var. Akçaabat, Araklı ve Vakfıkebir’de hem pazar hem de otopark projelerimiz var.

GÜLCEMAL PROJESİ

Gülcemal’in ismiyle ilgili bir kararım yok, vatandaşımız koysun. Toplantısını yeni yaptık. Büyük bir proje. Biz devraldığımızda altyapısı ve tahkimatı dolayısıyla ok yetersiz bir haldeydi. Ulaştırma bakanlığımızla bu projeyi devam ettiriyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız birinci etabının tahkimatını üstlendi. Birinci etabının tahkimatını Ulaştırma bakanlığımız ihale edecek. En batıdaki ilk blok güçlendirilip tamamlanacak. Faroz’a uzanan ikinci blok, 500 dönümlük bir alana tekabül ediyor. Buranın devamında Gülcemal dolgu alanı ile Faroz Limanı arasında 800 metre ile 1 kilometre arasında bir halk plajı var. Biz bu alanı şehre kazandırmak için uğraşıyoruz. Yat limanı olarak düşünülebilir. Eğlence alanı olarak, mega lunapark diyebiliriz, Tema park diyebiliriz orada düşünebiliriz. Yeme içme mekanları, dinlenme mekanları konser alanları gibi, su oyunlarının olacağı alanlar oluşturuyoruz. Orası Trabzon için çok vizyon bir projedir. Adım adım ilerliyoruz. Orası tamamlandığında Trabzon başka büyük ilerde gördüğümüz sahil alanına kavuşacak. Şuandaki bisiklet yolunu yenileyeceğiz. Ganita’yı da ele aldık. Ganita’dan Faroz’a kadar olan projemizi de Ekim ayında ihaleye çıkıyoruz. Hedefimiz Ganita’dan yürüyerek, bisikletle, patenle veya başka bir şeyle yola çıkan her vatandaşımız kesintisiz bir şekilde stadyuma kadar ulaşsın istiyoruz. 2 yıl içinde tamamlamayı düşünüyoruz. Trabzon birkaç sene içinde bu bölgenin en güzel şehrine sahip ve vatandaşın denize ulaşabildiği bir şehir olacağının sözünü vermiştik, uygulamaya da geçtik.

YENİ PLAJ

Ramada Otel’in arkasında 1 km’lik sahil alanını ele alıyoruz. Başında bir plaj var ama orayı komple ele alıyoruz. Projesi yapıldı. Bu kış yapacağız ve gelecek sezona yetiştireceğiz. Trabzon2un çok yakın bir noktada çok önemli bir plajı olacak.

ÇÖMLEKÇİYE YAPILACAK YENİ TÜNEL

Bu bir önceki Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan döneminde kararı alınmış ve projesi hazırlanmış bir iştir. Çömlekçi Tüneline ciddi bir trafik sorunu var. Mevcut tünel trafiği kaldırmıyor. Bizim bir şekilde Çömlekçi’den Moloz’a bir geçiş sağlamamız gerekiyor. Bu trafik sorununu hepimiz yaşıyoruz. Bu sene pandemiden dolayı turizm yoğunluğu olmadığından daha rahat ama sorun devam ediyor. Bu projeyi değerlendirdik, tartıştık ve bir noktaya getirdik. Ulaştırma bakanımız geldiğinde projeleri masaya yatırdık. Bir yeni geçiş tünel yapılması kesintisi bir sahil yolu kazanmamızı da sağlar. Alternatif yol, olağanüstü dönemdeler elzemdir. Böyle bir faydası olacağına inanıyorum. Bu konuda Belediye meclislerinde eleştiriler oldu. Bu tünelin şehrin estetiğine zarar vereceği yönünde eleştiriler oldu. Bu konuda bakanımızla, milletvekillerimizle, Valimizin de katıldığı bir toplantıda bu konular konuşuldu. O toplantıda yapılmayacak diye bir karar alınmadı. Öyle bir karar yok. Bunu masada bir proje olarak tutuyoruz. Değerlendirme devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler