Trabzon’da pazar esnafı belediyeye yürüdü
Trabzon kadınlar pazarı esnafı Büyükşehir Belediyesine yürüdü.
Yayınlanma:
Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’da Kadınlar Pazarı esnafı, Trabzon Tarihi Damaltı Derneği üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyerek basın açıklaması yaptı.
Yıkılması gündeme gelen Trabzon Kadınlar Pazarı’nda esnaf olan yaklaşık 300 kişi kendilerine geçici olarak bir yer gösterilmediği ve yeni yapılacak yerde de yer verilmediği gerekçesi ile Büyükşehir Başkanlığı makamı önüne gelerek basın açıklaması yaptı.
Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşmek isteyen grup bir süre Başkanlık makamı önünde bekledi. Daha sonra Başkanla görüşme sözü alarak dağıldılar.
Dernek adına basın açıklaması yapan Trabzon Tarihi Damaltı Derneği Başkan Vekili Metin Reis, “Şuanda tamamen bir bilinmezlik içerisindeyiz. Pazar yerinin yıkılıp yeniden modern bir şekilde inşaa edilmesine karşı değiliz. Bizlerin burada yaklaşık 150 esnaf olarak karşı olduğumuz nokta bu yeni yapılanma esnasında ticari faaliyetlerimizi sürdüreceğimiz geçici bir yer gösterilmemesi ve yeni yapılacak projede hiçbir söz hakkı tanınmamasıdır. Bizlere belediyemiz tarafından söylenen “bu proje bittikten sonra dükkanlar ihaleye çıkacak. Sizde girip yarışacaksınız. Buradaki insanların büyük sermayeyle bu konuda yarışacak gücü yoktur. Bizler halkın birebir diyalog kurarak alışveriş yaptığı küçük esnaflarız. Birçoğumuz 30-40 yıldır burada soğuğa ve sıcağa rağmen hizmet vermekteyiz. Çoğu esnaf yanında 2-3 kişi çalıştırarak istihdama katkı sağlamaktadır. Mevcut esnaf, çalıştırdığı kişiler, aileleri ve mal veren esnaf ile birlikte 4 Bin kişilik bir kitle ortaya çıkmaktadır. Bu kadar insanı gözardı ederek ve hiçbir söz hakkı vermeden ellerindeki hakların alınacak olması, hak ve adalet için yola çıkan bir anlayışın yaklaşımı asla olmamalıdır. Bizim ümidimiz yetkililerin bu haklı taleplerimizi dikkate alacağı yönündedir. Bu sistem parası çok olanın sözünün geçtiği bir sistem değil, mağdur olanın, olanın hakkını koruyan, sırtını önce hakka sonra halka dayayan bir sistem olmalıdır. Bu konuda inancımız tamdır. Açıklamamızı Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye meşhur nasihati ile bitirelim. “Oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın.” dedi.
Başkan Yunus Akın, “Sayın belediye Başkanımız söyledikleri bizim için çok önemli. Ben buradaki esnafı mağdur etmeyeceğim diyor. Ama nihai sonuca geldik ki belediye başkanı kararları değiştirdi. Sayın Belediye Başkanımız diyor ki, ben buradaki köylü kardeşlerimize yer vereceğim diyor. Burada bu kadar arkadaşımız var. 3 Tane köylüye, 5 tane balıkçıyı buradaki 160-200 tane esnafa değiştirecekken, bu insanları burada düşünmeyeceksen Belediye Başkanının burada amacı ne, hedefi ne? Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Kadınlar Pazarını şuanda yeni yapılan balıkhaneye taşıyor. 3-4 tane köylü kardeşimizi oraya taşıyarak mağdur etmenin biri bana cevabını versin. Çünkü orada kimse iş yapamayacak. Bu esnaflarımız orada mağdur olacak. Bunları oraya kim götürüyor. Bunun açıklamasını yapsınlar. Basın açıklaması yapıyor, arkadaşlar bakanımız bize mevzuatta yardımcı olmuyor. Bakana topu atıyor. Bakan’da mevzuat belediyenin mevzuatı diyor. Buradan seslenmek istiyorum. Bu insanları kimse mağdur etmesin. Bu insanlar Trabzon’da yaşıyorlar. Bu insanlar gelecekte Trabzon’da yaşayacaklar. Birileri gibi yarın Trabzon’u terk edip gitmeyecekler. Hepimiz buradayız. Ayrıca Zeytin Dalı Operasyonunda şehitlerimize Allah Rahmet diliyoruz. Oradaki Mehmetçiğimize de Allah Yardım etsin” ifadelerini kullandı.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.