Trabzon’da İletişim ve Koordinasyon Merkezi’nin çalışmaları anlatıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde, Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi (TİKOM) uygulamasının tanıtımı yapıldı.

Tanıtım, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun konuşmalarıyla başladı.

Vatandaş ile iletişime çok önem verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu’nun konuşmaları şu şekilde:

Yılın neredeyse son günündeyiz. Bu yılın değerlendirmesi toplantısı değil aslında.

Bizim çok özel önem verdiğimiz TİKOM (Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi) uygulamamızı Trabzon’a tanıtmak istiyoruz. Ama o konuya geçmeden önce memnuniyetle ifade etmek isterim ki 2022 yılı Trabzon Büyükşehir Belediyesi için çok verimli ve hizmetlerle projelerle ve eserlerle dolu bir yıl oldu. Çok önemli çalışmaları geride bıraktık.

2022 yılı Trabzon’da turizmin canlı olarak yaşandığı, özellikle esnafın ve buna bağlı olarak faaliyet gösteren diğer ticaret alanlarının olumlu etkilendiği bir yıl oldu. Ekonomik anlamda kazancın bol olduğu bir yıl oldu. İnşallah 2023 yılında turizm anlamında daha da ileriye gidecek bir turizm çeşitliliği Trabzon’da yaşanacaktır.

Bizim projelerimizin bir kısmı 2022’de tamamlandı. Çok önemli bir kısmı da 2023’te tamamlanacak. Seçim öncesi vadettiğimiz projelerimizin büyük bölümü 2023 yılı içerisinde tamamlanacak.

2022 yılına bu sene yol senesi demiştik ve gerçekten büyük altyapı projesi çerçevesinde bozulan yolların yenilenmesi önemli bir ihtiyaç gibiydi belki de. Başta Ortahisar olmak üzere 18 ilçemizin tamamında gerek merkezlerde gerek kırsal alanlarda çok büyük bir yol hamlesi gerçekleştirdik. Asfalt ve beton yol konusunda büyük mesafe kat ettik. Geçen seneki şehir merkezinde var olan yol problemini büyük oranda giderdik ve şu anda bile arkadaşlar çalışıyorlar. Havalar müsait olduğu sürece de devam edeceğiz. 2023 senesi bizim 3, 3 buçuk yıldır başlattığımız projelerimizin büyük bir bölümünün hayata geçeceği, bu manada hizmete açacağımız sene olacak. Bu nedenle 2023 senesine bu sene açılış senesi diyoruz. Otogar’dan Çömlekçi’ye, Ganita’dan kadınlar haline birçok projemizin 2023 yılında vatandaşlarımızın hizmetine gireceğini ifade edelim. 2023’ü açılış senesi ilan ediyoruz. 2022 yılı tamamlanıyor. İyisiyle kötüsüyle. Hem şehrimiz hem milletimiz ve ülkemiz için temenni ediyoruz 2023 yılı çok daha güzel olur. Ve şimdiden hepinizin yeni yılını tebrik ediyoruz. 2018’in sonunda biz bir iddia ortaya koyduk dedik ki bizim en büyük projemiz Trabzon’da yeni bir yönetim anlayışıdır. Bu anlayışın önemli ayaklarından biri de ulaşılabilir belediye olmaktı. Vatandaşlarımızın belediyemize çok rahat bir şekilde ulaşması ve talep, istek ve şikayeti ulaştırması ve kendisine olumlu veya olumsuz bir yanıt alabilmesi.

Herkesin Belediye Başkanıyla görüşme talebi olabilir ama Belediye Başkanı’nın böyle bir zamanı olmayabilir. Mühim olan belediyenin kurumsallaşmasıdır. Ulaşılabilir olması ve vatandaşın talebini çözebilmesidir. Mühim olan yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya sistemin çalışmasıdır. Bu aşamada her kamu görevlisinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesidir. TİKOM tüm anlattıklarımı içerisinde barındıran ve aynı zamanda bu yönüyle de koordine eden ve denetleyen bir yapı. Ben de yakından takip ediyorum TİKOM’un ortaya koyduğu verileri. Dolayısıyla Daire başkanlıklarımızı da TİKOM üzerinden performansları bakımından izliyorum ve değerlendiriyorum. O bakımdan tüm daire başkanlıklarımız bu TİKOM’a ayrı bir önem veriyor. İnşallah TİKOM üzerinden yürüttüğümüz faaliyetlere de yenilikler ekleyeceğiz 2023 yılında.

TİKOM nereden çıktı kısaca söyleyeyim. Göreve başladığımızın herhalde birkaç ay sonrasıydı. 2019’un yazında. Bana arkadaşlar bir ses kaydı getirdiler. Gayri yasal değil. Yasal bir ses kaydı. Zaten kayıt altına alınıyor. Mesaiden sonra eğer bir vatandaşın belediyeden talebi olacaksa sadece zabıta telefonu var 2019’un başladığımız döneminde. Bir vatandaş zabıtayı arıyor. Bir talepte bulunuyor ama zabıtanın vatandaşla diyaloğu, konuşma tarzı, yaklaşımı, kullandığı kelime ve cümleler hakikaten bir Büyükşehir Belediye personeline yakışmıyor. Büyükşehir Belediyesi içerisinde bunu olumlu karşılamak mümkün değil. Ben dinleyince hakikaten çok üzüldüm. Bir vatandaşla belediyenin bir personeli bu şekilde konuşmamalı. Tabi zabıta bu işin uzmanı değil. Biliyorsunuz zabıta biraz daha denetleyen, ceza veren bir birim. Dolayısıyla dedik ki o zaman bu böyle olmaz. Biz profesyonel bir ekip kumalıyız. 7/24 çalışmalı. Bir çağrı merkezi şeklinde olmalı. Vatandaşla son derece dikkatli, saygılı bir şekilde konuşmalı ve onun meselelerini sahiplenip o şekilde bu meselelerin çözümünü sağlayacak bir yapıyı biz oluşturmak zorundayız. İşte TİKOM böyle başladı. Daha önce mesai saatleri içerisinde 3-4 kişinin çalıştığı böyle bir küçük yapı vardı ama sadece 08:00-17:00 saatleri arasında çalışan, çok az sayıda personelden oluşan ekipti. 4 kişi falandı. Mesai saatleri dışında böyle bir durum yoktu. Şimdi bambaşka bir hal aldı bu TİKOM.

Daha sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Mesut Aydoğar, TİKOM ile ilgili sunum yaptı. Sunumda verilen hizmetin belli standartlara ve sistematik bir altyapıya sahil olması amacıyla gelinen noktada TİKOM'un kurulduğunu bildirdi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir