Trabzon'un Maçka ilçesine 36 kilometre uzaklıkta, yörenin "saklı cenneti" olarak da nitelendirilen Çakırgöl, Zigana Dağı zirvelerinin Camiboğazı mevkisinde bulunuyor.
Çevresi bin 160 metre, boyu 250 metreyi bulan, derinliği 2 ile 15 metre arasında değişen gölü, halk arasında ''göze'' olarak bilinen 8 küçük su kaynağı besliyor.
Serin suları ve bozulmamış doğasının yanı sıra bünyesindeki göl ile ilgi gören bölge, çimenler, sık sık gölün bulunduğu tepeyi ve çevresindeki yaylaları saran sis ve bulutlar, göldeki kırmızı benekli alabalıklar ve temiz havasıyla ziyaretçilerine keyifli anlar sunuyor.
Trabzon'un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi'nde bulunan Sümela Manastırı güzergahındaki kara yolundan ulaşılan göle, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisi giderek artıyor.
Çevresindeki yaylalarıyla da adeta ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Çakırgöl, erken kar yağması ve uzun süre erimemesi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığınca "kış sporları turizm merkezi" ilan edilmişti.
Bu plan çerçevesinde öncelikle göle ve çevresindeki yaylalara ulaşımı sağlayan yolun iyileştirilmesi için başlatılan çalışmalar da büyük ölçüde tamamlandı.
- "Bir buzul gölü havasında"
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptığı açıklamada, Çakırgöl'ün bölgenin en yüksek tepesinden çıkan, yaklaşık derinliği 2 ile 15 metre arasında, güzel bir çağlayanı da içinde bulunduran bir bölge olduğunu söyledi.
Çakırgöl'ün ayrıca yöre halkı tarafından da doğal kaynak suyu olarak kullanıldığını belirten Koçhan, "Göl olarak baktığımızda gerçekten bir buzul gölü havasında. En yüksek tepenin hemen altında olan özellikle de Sümela Manastırı'na yakınlığıyla beraber bilinen bir göl. Bu göl aslında Gümüşhane sınırında olmasına rağmen yolu Maçka ilçemizden tamamen yapılıyor." diye konuştu.
Koçhan, Çakırgöl'ün daha önce "kış turizm merkezi" ilan edildiğini anımsatarak, "Bu anlamda Karayolları tarafından yol yapım çalışmaları devam etmekte. Özellikle bu yolda oldukça iyi mesafeler katedildi. Ben bu anlamda bize desteğini esirgemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan'a Maçka halkı olarak da teşekkürlerimi arz ediyorum." ifadelerini kullandı.
- "Çakırgöl'ün turizm potansiyeli daha da artacak"
Çakırgöl'de Kayak Merkezi yapılması çalışmalarına da değinen Koçhan, şöyle devam etti:
"Çakırgöl Kayak Merkezi, karın erken yağması ve geç kalkmasıyla beraber kayak yapılabilecek çok nitelikli kar kalitesi olan bir bölge. Aynı zamanda açık alanlar, uçurumlar yok ve Türkiye'nin de en uzun kayak pistlerini içinde barındıran bir turizm projesi olacak. Öncelikle yolu hızlı bir şekilde Karayolları tarafından önümüzdeki yıl itibarıyla bitecek. Yapılacak bu merkezin içinde yaz kış çalışacak oteller olacak çünkü yazın da Sümela'dan dolayı bölgemize yoğun bir turist geliyor. Yani o bölgede yapılacak turizm tesisleri sadece kışın kayak merkezinde hizmet etmeyecek, bunun yanında da yazın gelen turistlere de hizmet edecek."
Koçhan, Çakırgöl'ün bir turizm aksı niteliği taşıdığını, bölgede Sümela'yı ziyarete gelen turistlerin, Çakırgöl'ü, Camiboğazı Yaylası'nı, Çataltepe Şehitliği'ni ve Santa Harabeleri'ni de ziyaret ederek sahil şeridine ulaşabileceklerini söyledi.
Çakırgöl'ün turizm potansiyelinin daha da artacağını vurgulayan Koçhan, "Çakırgöl, yaz kış turizmin olabileceği önemli bir turizm merkezidir. Bu potansiyelin yapılacak kayak merkezi ile giderek daha da artacağına inanıyoruz." dedi.
Böyle doğa harikası yerimizi neden haber yaparak deşifre ediyorsunuz? Emin olun, en kısa sürede etrafını kaçak yapılarla çevirirler. Çakırgöl olur Betongöl.
Yanıtla (0) (0)yaa bırakın şu turizm zırvalığını Türk milletine kalsın bunlar elin Yahudi si sana ne sunuyor yapmayın Allah aşkına kendimize gelelim bizi bir kaşık suda boğarlar bizim değerlerimiz bize kalsın yeter artık turizmmiş peşkeş çekmeyin artık değerlerimizi
Yanıtla (0) (0)Elimizdeki böyle güzellikleri pazarlayamiyoruz maalesef
Yanıtla (0) (0)Asfalt ve beton hukumdarligiyla çevreyi bozacakzaniz aman ha sakin el sürmeyin, bırakın böyle kalsin
Yanıtla (0) (0)Asfalt ve beton hukumdarligiyla çevreyi bozacaksaniz aman ha sakın el sürmeyin böyle kalsin
Yanıtla (0) (0)Harika yer
Yanıtla (0) (0)Turizmi eleştirenler: sizin tuzunuz kuru tabi. Paranız bol, harcamaya yer arıyorsunuz. Yerel insanların turizmden para kazanmasına mı göz diktiniz şimdi. Gölge etmeyin başka ihsan istemez
Yanıtla (0) (0)her gittiğimde kar suyu gözelerinden çay demleyip içmek en büyük keyif benim için.Hemen koruma altına alınmalı.Özel bir statü hazırlanmalı.Buna harfiyen uyulmalı.
Yanıtla (0) (0)Lanet,bir yeri de haber etmeyin. araplara satmadık yer bırakmadınız. Memleketimin sözde milliyetçileri. Kendi memleketimizde adım atamıyor hale geldik. Yazıklar olsun size
Yanıtla (0) (0)Ahmet Bey merak etmeyin oraya birşey yapamazlar. Ağustos ayında adam orada gece donarak ölür. Tepede kayalıklar var. Yıldırım jilet gibi doğramış. Doğramaya devam ediyor. Orada tesis yapıp da iş yapacak adam çıkmaz. Bilinen yerdir. Baksana bir insan varlığı var mı.
Yanıtla (0) (0)Gölde alabalık yok. Amatörce balık yavrusu bırakıldı sadece.Detaylı bir inceleme hiç yapılmadı. Tepeler Rus savaslarının yapıldığı yerler. Siperler hala sapasağlam oralarda duruyor. Buda ayrı bir tiyo. Haberde bahsedilmemiş. Belliki belediye baskanıda bilmiyordur.
Yanıtla (0) (0)böyle haberler yapıp da instagram terörüne ve paralı arapların saldırılarına açmayın burayı sonra devlet büyüklerimiz tesis yapmaya kalkabilirler !!!
Yanıtla (0) (0)Orası gızemlı urkutucu suyu okadar sertkı yuzmek ıcın gıren cıkamadı gerıye nere kuracan otel kışın acaba korkudan orda durabıkırlermı ???????????????? dagların ugultusu yeter
Yanıtla (0) (0)Birkaç yıla errafı otel dolar. Arap tan geçilmez. Olmaz demeyin olur
Yanıtla (0) (0)Evet hayırlı olsun biter daha mahvolmak uzre
Yanıtla (0) (0)keşif güzel. bildiğimiz çok güzel ve eşsiz bir göl. ama işAllah uzungöl gibi ticarethaneye döndürmeye çalışmazlar.
Yanıtla (0) (0)Eyvah buranın dibinde da gömü aramasınlar yazık olur.
Yanıtla (0) (0)