İçişleri Bakanlığı tarafından Trabzon Valiliği’ne gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren başlayan kaçak yapı yıkımları bugün de sürdü.
Düzköy ve Akçaabat ilçesine bağlı yaylalardaki yıkımların ardından ekipler, Trabzon’da yaylalardaki çarpık ve izinsiz yapılaşmanın en fazla yaşandığı Şalpazarı ilçesine bağlı Sisdağı Yaylası’nda çalışmalarını sürdürdü. Sabah erken saatlerden itibaren bölgeye iş makineleri ile çıkan ekipleri, yaylada yöre halkı karşılarken, herkes kendi evinin yıkılacağı endişesi ile ekiplerin çalışmasını takip etti. Jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı yaylada ekipler ile vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, sisle kaplı yaylada ekipler yıkımlara öğle saatlerinde başladı. Yayladaki 2 kaçak yapı yıkılırken, kaçak yapılar nedeniyle neredeyse yer kalmayan ve doğal güzelliği yok olan 2 bin 182 rakımlı Sisdağı Yaylası'nda yıkımların önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi.
Sis Dağı Yaylası’nda Trabzon ve Giresun’un ortak kullandığı yüzlerce yayla evi bulunuyor. Yaylalardaki çarpık yapılaşmanın en kötü örneklerinin sergilendiği yaylada geçtiğimiz yıl ekim ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile başlanan yıkımlarda 11 ev yıkılmış ve gelen tepkiler üzerine yıkımlar tüm bölgede olduğu gibi bu yaylada da son bulmuştu. Türkiye genelinde bir süre önce başlatılan ’İmar Barışı’ ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kaçak yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar, diğer yaylalarda olduğu gibi Sis Dağı Yaylası’nda da betonarme kaçak yapılar inşa etmeyi sürdürmüştü. Kaçak yapıları için İmar Barışı uygulamasından yararlanmak için başvuru yapan yayla sakinlerinin bu başvuruları İçişleri Bakanlığı’nın dikkatini çekmişti. Bakanlık, geçtiğimiz günlerde bölge illerine bir yazı göndererek yaylalardaki kaçak yapılan yıkımı için çalışma başlatılmasını istemişti.
Yayladaki yıkımlar devam ediyor...
Yayla'da yıkımlar devam ederken, en fazla izinsiz yapılaşmanın olduğu Sis Dağı'na gelindi.
Yayınlanma:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Trabzon Haber
Yıkmak iyi de bunların yapımından önce izin vermeseydiniz ya. Aklınız neredeydi??
Yanıtla (0) (0)Sevinenler kına yaksınlar. Bizde seçimleri bekleriz sıkıntı yok
Yanıtla (0) (0)Yaylalardaki bu sorunu devlet hiçbir şekilde çözmeye yanaşmıyor. İsteseydiler vatandaşa yayla köyleri ihdas edip hem sorunu çözer hemde hazineye girdi sağladılar. Yıkım hiçbir dönemde çözüm olmamistir
Yanıtla (0) (0)Atı alan üsküdarı geçmiş.Yani iş işten geçmiş.
Yanıtla (0) (0)Hiç bir yerde yıkım yok yakılan mazotlara harcanan zamana yazık devlet böyle bısırık davranarak yer tutmaya milleti teşvik ediyor. Devlette azcık dirayet olmalı her konuda böylekorkak davranıyorsa devletimiz ki davranıyor vay halimize yazık tayyip erdoğanın bağırıp ahkam kesmelerine. Sonuç koskoca sıfır.akp için yolun sonu bu belediye seçimleri akpnin sonudur.artık kaybedecek bir şeyiniz yok sayın soylu ve akparti miz buraya kadardi. Bir çok konu gibi meralar konusundada başaramadınız.
Yanıtla (0) (0)sorsan en milliyetçi insanlar bunlar. kendi memleketini bu hale getiren ülkeye ne yapar ortada
Yanıtla (0) (0)Bu haberin en altında yer alan resimi çeken vatandaştan Allah razı olsun. Bu resim devletin ne kadar yanlış politika izlediğini gösteriyor. Evler yıkılırken etrafı tel örgü ile çevrilmiş bahçelere herhangi bir yaptırım yok. Hayvanların otlayacağı alanları etrafını hayvanların zarar görebileceği şekilde tel örgü ile kapatıp sahiplenebilirsin ama ev yapamazsın. Bunun neresinde adalet var. Hayvanlar otlak bulabilmek için 1-2 saat yürümek zorunda kalıyor. önce bu domuz teli ile bahçe sarma işine dur demek gerekiyor.
Yanıtla (0) (0)Düzköyde yıkum ekipi deyince millet dalga geçiyor. Yazık...devletimizi bu hale düşürenler... nasılki insan saygınlığını yitirmemeli devlette maalesef saygınlığını muhafaza etmeli tüm kurumlar kendilerine verilen görev ve sorumlulukla hareket etmeli. Koltuklarınızı birmüddet dinlendirin yetkililer
Yanıtla (0) (0)oy verirken düşünseydin
Yanıtla (0) (0)