Yaylalı "Dolmuşçu olsam Hafif Raylı sistemi istiyorum diye bağırırım"

Mustafa Yaylalı’dan Haber61 TV’ye önemli açıklamalar…

Yaylalı "Dolmuşçu olsam Hafif Raylı sistemi istiyorum diye bağırırım"
Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı Haber61 TV’de Kaşüstü Kavşağı, Kanuni Bulvarı, Hafif raylı sistem ve Güney Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanuni Bulvarı’nın Trabzon için bir fırsat, Hafif Raylı Sistem ve Güney Çevre Yolu’nun ise çok hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Yaylalı, Trabzon’un zaman kaybetme lüksünün olmadığını söyledi.

Dolmuşçu esnafına Hafif Raylı Sistemi kendilerinin anlatabileceğini, ancak buna biraz daha zaman gerektiğini söyleyen Yaylalı, şunları söyledi;

AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TRABZON’UN İLK ÖNCELİĞİ ULAŞIM MASTER PLANIDIR

Kaşüstü projesi Trabzon için çok önemli bir proje değildir. Ancak Trabzon’un kendi dinamiklerini görmesi bakımından çok önemlidir. Kavşak çözümleri ile bu iş bitmez. Trafiği ne kadar rahatlatırsanız o kadar araç çekersiniz. Hızla yapılması gereken Trabzon’un ulaşım master planı hazırlanmasıdır. Bu plan yöneticiler için sıkıntılı bir alandır. Master planı yapmak için kentin hikayesini yazmış olmanız lazım. Biz fiiliyatta yapılanı plana işliyoruz. Kentin hikayesini yeniden yazmalıyız. Bunu plana işlemeliyiz ve bunu master planı ile desteklemeliyiz. Çömlekçi kavşağını kapattığınız an sorun çözülüyor. Ama sadece orada çözülüyor. 1 yıl sonra diğer kavşaklar sorun olarak karşınıza çıkacak.  Yapmanız gereken Trabzon’daki ulaşımı master plan ile rayına oturtmaktır.

HAFİF RAYLI SİSTEM YAPILACAKSA BUGÜN YAPILMALIDIR

Yeni yol demek trafikteki araç sayımızın artması demek. Bizim hızla toplu ulaşımı teşvik etmemiz lazım. Hafifi raylı sistem de bunun içinde. Hiçbir projede geç kalma lüksümüz yok. Bugün yapılacaksa bugün yapmamız lazım. Süre kaybına tahammülümüz yok. Şimdi başlasa 2 yılda projesi biter. Proje başlasa 3 yılda biter. 5 yılda Trabzon trafiğinin ne hale geleceğini düşünemeyiz.

KANUNİ BULVARI BİR FIRSAT

Kanuni Bulvarı bir fırsat. 50 yıllık bir proje hemen bitirilmesi gerekiyor. Güney çevre yolunu Of’tan Beşikdüzü’ne kadar planlara işlemek lazım. Planlara işlediğiniz zaman zaten mevcut yapılaşma kamulaştırma sorununu kendiliğinden çözecektir. Proje ömrünü tamamlayan tanjant yolunun açılması ile açılmaması arasında bir fark yoktu. Güney Çevre yolu da kısa sürede hayata geçirilmezse ikinci bir tanjant vakası olur. Proje ömrü bittiğinde yolu açmanın bir anlamı yok.

DOLMUŞÇU OLSAM HAFİF RAYLI SİSTEMİ İSTİYORUM DİYE BAĞIRIRIM

Biz hafif raylı sistemi konuşurken Dolmuş esnafımıza bunu biz anlatalım ve bu işi çözelim dedik. Uzunsokak’ın kapatılması sırasında dolmuşçularımıza bunun size bir zararı yok aynı yolcuyu yine siz taşıyacaksınız dedik. Hafif Raylı sistemde de aynı şey geçerli. Hafif raylı sistem dolmuş gibi belediye otobüsü gibi 200 – 300 metrede durağı olan bir sistem değil.  Ben dolmuşçu olsam Hafif raylı sistemi istiyorum diye yüksek sesle bağırırım. Bu yolcuyu Hafif raylı sistem duraklarına yine dolmuş esnafı taşıyacak. Biz istenen her platformda bunu anlatmaya hazırız. Raylı sistem dolmuşun doluluk oranını artıracak. Kentin psikolojisi açısından trafik sorunu geri dönülemez sorunlara yol açıyor. Trabzon’da hiçbir dolmuşçu evine huzurlu gitmiyor. Maddi değil psikolojik olarak. Bizim bu trafik sorununu dolmuş esnafı ile çözmemiz lazım. Eve gittiğinde cebi ile ilgili sorunu götürmüyor. Sizin bir defa yaşadığınız sıkıntıyı onlar günde çok kez yaşıyorlar. Hafif Raylı Sistem İstasyonlardan mahalli noktalara yine yolcuyu dolmuşçu taşıyacak. Dolmuşçu esnafımıza bunu biz anlatırız. Bu konuda çalışmamız var. Ancak kısa bir süreye daha ihtiyacımız var.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler