Beşikdüzü Belediye Başkan adayı kim? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkan Adayları 2024
Beşikdüzü Belediye Başkan adayları ve AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, DEVA, BBP, BTP, Saadet, Zafer, Gelecek, Demokrat Parti ve Refah Partisi Trabzon Beşikdüzü belediye başkan adayı kim olacak? Detaylar haberimizde.
31 Mart 2024'te Türkiye'de gerçekleştirilecek yerel seçimler için geri sayım başladı. Siyasi partiler, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi için belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde. Bu önemli seçimde, partilerin Beşikdüzü Belediye Başkan adayı kim olacak sorusu, vatandaşların ve siyasi çevrelerin gündeminde yer alıyor.
Beşikdüzü Belediye Başkan Adayları arasında, henüz bazı partilerin adaylarını açıklamamış olması dikkat çekiyor. Şu an için bilinen Beşikdüzü Belediye Başkan Adayları şöyle:
CHP'den Burhan Cahit Erdem,
MHP'den Barış Öztürk,
DEVA Partisi'nden Ali Öztürk,
Zafer Partisi'nden Kadir Uludüz,
Yeniden Refah Partisi'nden Sedat Cumur,
BTP'den Sabri Terzi,
Demokrat Parti'den Ramiz Uzun,
İyi Parti'den Fuat Gözaçan,
SOL Parti'den Ömer Uzunoğlu,
Saadet Partisi'nden Ahmet Aydın aday oldu.
Seçimlere sayılı günler kala, Beşikdüzü Belediye Başkan Adayları ile ilgili en güncel bilgileri ve siyasi gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Beşikdüzü'nün geleceği için kritik olan bu seçimde, adayların projeleri ve vaatleri de seçmenlerin kararını etkileyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.
Beşikdüzü halkı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Beşikdüzü Belediye Başkanı olarak kimi görmek isteyecek, hep birlikte göreceğiz. Seçim sürecinde ve sonuçlarında yaşanacak tüm gelişmeleri, güncel ve detaylı bir şekilde sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Beşikdüzü seçmen ve sandık sayısı
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde 16 bin 190 seçmen 66 sandıkta oy kullanacak. 31 Mart yerel seçimlerinde Ramis Uzun CHP'den aday olarak belediye başkanı olarak seçilmişti.
Beşikdüzü tarihi
Beşikdüzü Nahiyesi, 1834 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Padişah'ın emriyle kuruldu. Yaklaşık 80 yıl boyunca tam teşkilatlı bir ilçe gibi işlev gördü. 1914 yılında, Birinci Dünya Savaşı'ndan hemen önce, yönetim Vakfıkebir ilçesine bağlandı, ancak Beşikdüzü bağımsızlığını sürdürdü. 1953'te, Sulh Hakimliği, Nüfus, Tapu, Özel İdare Müdürlüğü ve Noterlik gibi çeşitli devlet daireleriyle yeniden yapılandırıldı. Ancak, 1958'de çoğu devlet dairesi kaldırıldı. Beşikdüzü'nün halkı, 13 ve 14. yüzyıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen Türkmen boylarının torunlarıdır. Bunu, bölgedeki köy isimleri de göstermektedir.
Beşikdüzü'nün ilk Nahiye Müdürü, 1834'te göreve başladı ve 30 kadar zaptiye ile çalıştı. Bir süre Görele ilçesine bağlı kaldıktan sonra Trabzon Vilayeti'ne bağlandı. O dönemde, her ilçeden bir temsilci Vilayet Meclisi'ne gönderiliyordu ve Beşikdüzü de bir temsilci gönderdi. Son temsilcisi Zemberek köyünden Kadı Mehmet Efendi idi. 1914'te, Vakfıkebir'e bağlanma kararı Vilayet Meclisi'nde alındı. Beşikdüzü, 1987'de bağımsız bir ilçe statüsü kazandı ve 1988'de ilk Kaymakam görevine başladı.