AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Çebi: "Açıklanandan fazla borç olduğu kanıtlanırsa..."

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi açıklamalarda bulundu.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Çebi, Ortahisar Belediyesi'nin borcu ve Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın açıklamalarına dair konuştu.

Çebi, mevcut Ortahisar Belediyesi tarafından gündeme getirilen Ahmet Metin Genç dönemine ait borç bilgilerinin gerçeklerden yoksun, algı ürünü olduğunu ifade etti.

Ortahisar Belediyesi’nin 31 Mart 2024 itibariyle bütün iştirakleriyle birlikte toplam borcunun 596 milyon 759 bin TL olduğunu, bunun da 2024 yılı nisan ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kalem kalem net bir şekilde açıklandığını ifade eden Çebi, “Dönemin Ortahisar Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, açıklanan rakamdan fazla borç olduğu kanıtlanırsa fazla kısmı ödeyeceğini söylemişti. Ancak bunun karşısında tek yaptıkları sürekli farklı borç miktarı açıklayarak algı üretmek, gerçeklerden kaçınmak olmuştur. Bizim ahlakımız buna müsaade etmiyor, en büyük limanımız ahlaktır.” dedi.

BELGELER ORTADA

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın Belediyenin SGK borcu üzerinde de algı üreterek gerçeklerin üzerini örtme gayretinde olduğunu ifade eden Çebi, “Ortahisar Belediyesi 2019 yılından itibaren Kamu Gözetim Kurumu tarafından yayınlanan yönetmelik gereği bağımsız denetimden geçmektedir. Bu çerçevede de 2023 sonu itibari ile her yıl yapılmış Bağımsız Denetim raporları şirket merkezi ve Genel kurul evraklarında bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

ebi1-001.webp

Çebi sözlerine şöyle devam etti;

"HER ŞEY AÇIK VE NET"

"31 Mart 2024 itibariyle Ortahisar Belediyesi ve iştirakleri olan ORKENT ve ORBEL’in SGK ve vergi borçları yaklaşık 295 milyon TL’dir. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kendilerinden önceki döneme ait vergi ve SGK borçlarının 498 milyon TL olduğunu açıklayarak yine algı dolu ifadelerini sürdürüyor. Gerçeklerin ortaya çıkması gibi kötü bir huyu vardır. Belgeler ortada, her şey açık ve net şekilde görülüyor. Gerçeği öğrenmek için belgelere bakmak yeterli olacak."

"CHP’NİN YÖNETEMEME HALİ"

"Ahmet Metin Genç başkanımız nisan taksidini ödemiş, nisan maaşlarını da kasada mevcut belediye yönetimine teslim etmiştir. CHP’li belediye döneminde vergi ve SGK primlerini düzenli olarak ödediği bilgisi de gerçeği yansıtmamakta her zaman olduğu gibi algıyla gerçekler gizlenmektedir. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler