AK Parti Trabzon İl Danışma Meclis Toplantısı gerçekleşti

AK parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleşti.

AK parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleşti.

Yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda açıklamalar yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu şu ifadelere yer verdi: “Biz büyük bir aileyiz. Siz değerli teşkilat mensuplarınıza öncelikle buraya geldiğiniz için ve son genel ve yerel seçimlerde can siper halinde çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Gücü haktan olan haklı olanın davasına verilir. O yüzden davamızın kıymetini bilelim değerli dava arkadaşlarım. Hak yolunda mücadele de birçok şehitler verildi birçok hak yoluna öldürülenler oldu. Son dönemde tabi bizde Türkiye olarak hak yolunda devlet yolunda birçok şehitler verdik hepsine Allah gani gani rahmetler versin. Hak yolunun şehitler tepesi boş değil boş kalmayacakta.

Kötülük dünyaya hakim olmaya çalışıyor. Dünyanın başında siyonizim belası var. Siyonizmin nihai hedefi Türkiye’dir bunu tüm kardeşlerimiz çok iyi biliyor. Siyonizmin tek hedefi yani dünyaya hakim olmak isteyenlerin yönetmek isteyenlerin bu Siyonist çevrenin nihai hedefi Orta Doğu2da sınırları içerisinde Türkiye’yi bölmek parçalamak yutmak ve hakkın ortadan kalkması için uğramak. Kendi kötülüklerinin medeniyetini kurma noktasında çabasındalar âmâ başaramayacaklar işte en son İsmail Haniye’yi şehit ettiler. Ebu Cehiller kıtalar arası dolaşıyor e dünyada gerçekten bir sapkınlık var. Dünya nereye gidiyor. En son olimpiyat oyunlarında gördüğünüz rezaleti hepimiz biliyoruz dünya da bir dayatma var sapkınlık dayatması."

ak1.webp

ZALİMLERİN KORKULU RÜYASI

"LGBT sapkınlarının olimpiyatlara nasıl sahip olduğunu hep birlikte gördük. 3. Dünya savaşının ayak sesleri var değerli dava arkadaşlarım dünyayı karıştırmak istiyorlar dünyayı yaşanmaz bir hale getirip kendi hegemonyalarını kendi sistemlerini dünyaya oturtmak ve köle düzeni oluşturmak istiyorlar. Emperyalist arzuları ile birçok insanları katlettiler. Şimdi de bütün dünyayı hegomonyaları altına alıp köleleştirmek istiyorlar ama and olsun ki Türkiye'de onlara karşı duran bir lider var bu lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ne büyük bir davanın hizmetkarı olduğunu buradan anlayalım. İşte son yaşadığımız olaylar biz bunu gösteriyor.

Düşmanımız bize ok atıyorsa şükredelim ama düşmanımız bizi övüyorsa kendimizden şüphe edelim. Ama siz değerli dava arkadaşlarım bizler göğsümüzü oklara siper etmeliyiz ve Türk Müslüman Aleminin Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmalıyız Trabzon olarak arkasında dimdik durmalıyız. Saflarımızı sıklaştırmalıyız 33 yıldır deviremedikleri 22 yıldır çabaladıkları her türlü darbelerle vesayet ortakları ile deviremedikleri en son muhalefeti desteleyerek deviremedikleri Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit ediyorlar bizler onun arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz. Trabzon teşkilatı olarak her zaman sonuna kadar arkasında olacak. Çünkü Erdoğan bu ülkenin lideri mazlumların lideri zalimlerin de korkulu rüyası."

ak3.webp

DEĞERLENDİRMELERİMİZİ YAPTIK

"Değerli dava arkadaşlarım bir şeyden bahsetmek istiyorum sosyal medya çünkü liderimiz dünya 5’ten büyüktür diyor. Dünya sosyal medyada da 5’ten büyük olmak zorunda bizim başarılarımız ile. Sosyal medya meselesi var bakınız İnstagram’da İsrail’e yapılan vahşeti o bebeklerin nasıl öldürüldü bir gösterildi hiç sansür uygulanmadı verilen mesaj ne bakın bizden korkun biz sizi böyle yok ediyoruz. Verilen mesaj buydu ama bir Müslüman lider öldürüldü şehit edildi ona bir protesti yapıldı sosyal medya hesaplarımız tehdit ile karşılaştı sakın yapmayın hesabınızı kapatırız dediler. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum İnstagramı kapattı.

Gereken yerden gereken mesajı veririz vermeye de devam edeceğiz. Değerli dava arkadaşlarım son seçimlerde ilk turda yüzde 65’lik ikinci turda da yüzde 692lük oy oranı ile 4 milletvekilimizi meclise gönderdik. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de yüzde 57,5 oy oranı ile büyükşehirler arasında en çok oyu aldık ve verdiğimiz sözü tuttuk. Tabi üzüldüğümüz şeylerde oldu kaybettiğimiz ilçelerde oldu. Bizler geçmişten ders alan bir partiyiz çok iyi işler yaptık. Tabi ki bende yanlış yaptığımızın hesabını yapıyoruz. Seçim kritiğini o andan itibaren belediye başkanlarımız ile teşkilat koordinatörlerimiz ile bu kritiği yaptık ve genel meclisimize değerlendirme yaptık.

Nerede yanlış yaptığımızın hesabını yapıyoruz ve bundan sonra bu yanlışları yapmama hesabını yapıyoruz. Bizler çok güçlü bir teşkilatız ve bundan sonrada inşallah önümüzdeki ilk seçimde hedefimiz yeniden bu kaybettiğimiz belediyeleri çok güçlü bir oy oranı ile almaktır. Biz bunda kararlıyız ve buna söz veriyoruz. Başarımızı, başarısızlığımızı takdir edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Burada bir başarı varsa hepimize aittir. Tüm teşkilata aittir. Başarısızlık varsa da tüm teşkilata aittir.”

ŞAPKAMIZI ÖNÜMÜZE KOYACAĞIZ

Mumcu'nun ardından konuşma gerçekleştiren AK Parti İl Koordinatörü Kadem Mete şu açıklamalarda bulundu: “Perşembe günü Trabzonspor’un 57. Yıl dönümü ve Süper Lig’deki 50. Yıldönümüne katıldı. Çocukluğumuzdaki futbolcuların şimdiki halini görme şansımız oldu. Bir takım ruhu oluşturulmalıdır ve AK Parti bunu en iyi oluşturan parti olduğundan 22 yıldır iktidarda. Partiye gelip üye olan arkadaşımdan en üst mertebeye kadar bizleri bir arada tutan takım ruhunu koruduğumuz sürece bu davada başarılarla devam edeceğiz. AK Parti Trabzon İl Teşkilatının malzemecisi benim.

Bir dahaki maça takımı hazırlayan benim seçimden sonra geldik inşallah hep birlikte eksiklerimizi konuşacağız. Aile içinde birbirimize açık olacağız. Türkiye’de büyükşehirler içerisinde birinci oldu ama bana sorarsanız bu bir başarı değil. Biz 18 tane ilçeyi almak için yola çıktık bunun altında bir hedefe ulaştıysak şapkamızı önümüze koyup bunu konuşacağız.

Ekonomik problemleri konuşmaya başlarsak tek bir sebep gibi gösterirsek o zaman adama sorarlar A ilçesinde büyükşehir belediye başkanı yüzde 53 alırken ilçe başkanı neden 30’da kaldı? Kendimize sorarak çuvaldızı başkasına sokarak dikkat etmemiz yorumları bu şekilde yapmamız lazım. Biz bu özveri ile bakarsak teşhisi doğru koyamazsak doğru hareket edemeyiz. Vatandaş bize mesaj vardı bize düşen bu mesajı algılamak ve doğru olanı yapmak."

SEÇİMDE BİRİNCİ OLDUK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz andan itibaren yaptığımız çalışmalar diğer taraftan geçirdiğimiz süreçler önümüzdeki çalışmaları toplayıp sizlere bu konuda bilgiler vermek istiyorum. Değerli dava arkadaşlarım evvela Cumhurbaşkanımız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elimi ayağa kaldırdığı zaman Cumhurbaşkanımıza söz vermiştik. Trabzon olarak derece yapacağız demiştik ve buradaki toplantıda o dereceyi sizlere güvenerek verdiğimi söylemiştim şükürler olsun bu dereceyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak yerel seçimlerde birinci olduk.”

“Bu derecenin sahibi sizlersiniz tebrik ediyorum teşekkür ediyorum. Geriye dönüp bakmayacağız siyasette geriye dönüp bakılmaz ancak seçmenin kararı vatandaşın kararı incelenmelidir irdelenmelidir ona göre bir yol haritası oluşturup devam edeceğiz. Bizim için seçim kazanmak kaybetmek meselesi değildir. Bir dava meselesidir. Kendisi de memleketine adayan bir dava meseledir. Recep Tayyip Erdoğan adanmış bir liderdir.”

“Milletine memleketine hizmet etmeye adanmış bir liderdir. Hakikaten insanlık tarihinsin en dramatik anlarını yaşıyoruz. Savaşında bir hukuku vardır ama bütün kuralı ve kaideyi altüst ederek yaşama hakkını çoluk çocuk demeden yaşlı genç demeden Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar. Mazlumun yanında hep Türkiye var ayakta sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye var. Dimdik ayaktayız Cumhurbaşkanımızın ardından o mücadeleyi veriyor yanlarındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. İnandığımız değerler olarak şunu biliyoruz zulm ile abat olunmaz. İsrail bir terör devletidir.”

POLEMİK PEŞİNDE DEĞİLİZ

“Değerli dava arkadaşlarım tabi seçimden sonra bütün teşkilatımızın hep beraber bir arada bulmuşken 4 aylık bir sürede Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak neler yaptık sizlerle paylaşmak istiyorum. Devam eden tamamlanmak üzere olan projeleri ele aldık. Faroz Futbol Sahamız, Akçaabat’ta uzunca süre bekleyen Pazaryeri Otoparkımız, Çayırbağı’ndaki otoparkımızı Bulak Yerleşkesini, Kahramanmaraş Caddesi sokak sağlıklaştırma işimizi süratle bu devam eden işlerimizi tamamlayıp halkımızın hizmetine aldık. O nedenle meydan bölgemizde hemen gelir gelmez turizm ofisi kurduk. Seçim zamanı sahadaydık. Sözler verdik sözlerimizi yerine getiriyoruz. Ekmek konusu şehrin gündeminde kimse ile polemik peşinde değiliz.

“Ben seçimden önce bu sözü vermiştim ve seçim zamanında hemen odamız ile irtibat kurduk ve şuanda halkımıza ucuz ekmek için adım attık yarın Akçaabat’ta ve diğer ilçelerimizde devam edeceğiz. Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak halkımız vatandaşımız ucuz ete ulaşabilsin istiyoruz. Et-Balık kurumumuz ile anlaşma yaptık biz vatandaşımızın tüketim ihtiyacı ne kadar ise şuan kıymanın kilosu 500-550 TL civarında biliyorsunuz. Biz Et-Balık kurumundan bu et ürünlerini alacağız mekanı tuttuk 300-350 TL civarında Trabzonlu hemşerilerimize et konusunda ucuz et sağlayacağız. Proje tanıtım toplantısında söz vermiştik Trabzon’umuzu raylı sistem ile buluşturma sözü verdik bu sözümüzün gereğini hatta şöyle söylemiştim ay yıl saat bu işi takip edeceğiz.

Bu sözümüzün gereğini seçimden 24 gün sonra yine kıymetli Ulaştırma bakanımın talimatı ile birlikte 24 Nisan’da projesini imzaladı. Hemen talimatı verdi bakanımız Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesi Başkanlığında 10 Ağustos’da Hafif Raylı Sistem için ihaleye çıkıyoruz inşallah. Gülcemal le ilgili bir gelişmemiz var. O da biliyorsunuz 750 dönüm bir alan o da verdiğimiz bir söz takip ettiğimiz bir söz. 750 dönümlük alanın 250 dönümünün tahkimatı yapılmış 500 dönümlük alanın tahkimatı inşallah Abdulkadir Uraloğlu bakanımızın şartlarını zorlayarak tahkimat işlemi için talimat verildi ondan sonra 750 dönümlük bir alan Trabzon hep söyleniyor ya denizle buluşma sıkıntısı Adil Bakanıma teşekkür ediyorum İstanbul’da çalışmaları ifa eden kurumlar ile iletişimde oldu konsept çalışmalarımızı tamamlıyoruz gelip bunları Trabzonlular ile paylaşacağız ve bu dönem Gülcemal ismini sonra koyar tartışırız Gülcemal projemizi söz verdiğimiz şekli ile sunacağız.”

ak2-001.webp

HALK BİZDEN HİZMET BEKLİYOR

“Görüyorum ki yeni seçilen bazı arkadaşlar seçimden sonra işi polemik ile beraber özellikle benim üzerimden polemik ile birlikte yürütmeye çalışıyorlar. Ortahisar Belediyemizi kaybettik. Verilen karara saygılıyız bu başka bir şey. Yeni seçilen arkadaşımız yeter ki şehre çivi çaksın bu başka bir şey ama işi polemik ile yürütmeye çalışıyor gelir gelmez Cumhurbaşkanımızın portresini indirdi. Katil İsrail pankartı astım indirdiler. Öyle güzelleme yaparak değil biz Filistin’in yanındayız herkes söylüyor önemli olan katil İsrail diyebilmektir.

Bir borç açıklaması ile polemiği sürdürüyorlar. Çalışın iş yapın bende Büyükşehir Belediye Başkanıyım 3,5 milyon borcum var çalışıyorum bahane üretmiyorum çalışıyorum. Bir bahenelerle o makamlara gelmedik şikayet etmek için değil çözmek için geldik. Şimdi aynı şekilde Meclis’te açıkladım. Ortahisar Belediyesi vergi borcu 231 milyon, sigorta borcu toplam vergi borcu ile beraber 294 milyon borcu var. Büyükşehir belediyesinin de var gelir gelmez ne yaptık bu borcu yapılandırdık. O zaman sana devlet durup bakanlık haciz falan yollamaz ama bu borcu 498 milyon sigorta borcu olarak açıklamak veya 860 milyon belediyenin borcu olarak açıklamak yakışmıyor. Yine söylüyorum çağrı da yapıyorum bırakın bu işleri hizmet üretin bahane üretmeyin.

Halkımız bizden hizmet bekliyor. Öyle polemiklerle iş yapmayın. Bir tane meclis üyesi alıyor yazıyor çiziyor. Bir taraftan da teşkilatımız bunu bilsin bir taraftan da sırf AK Partili olduğumuz için mesai arkadaşlarımızı sağa sola gönderiyor. Maalesef bir engelli kardeşimizi hem de engellileri üzecek şekilde ötekileştirecek şekilde kısmi engelli diye bir kavram olur mu onlar bizlere emanet sağa sola gönderiyor. Unutmayın bunlar size fayda sağlamaz. Cumhurbaşkanımıza söz vermiştim demiştim ya size tebrik için aradığımda da söz verdim buradan da söylüyorum inşallah 2027 yılı sonunda Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz."

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç şunları söyledi: “Bakın ne kadar şanslıyız. Teşkilatçılığın nasıl yapıldığını nasıl yapılması gerektiğini bizlere en güzel şekilde anlattılar. Esas başarılı olmak bu aziz milleti bu dünyada birliğini beraberliği koruyarak dostlarına güven düşmanlarına korku sağlamak ve medeniyetimizi korumaktır. Dimdik ayakta durmamız lazım birbirimize güvenmemiz lazım birbirimizi sevmemiz lazım bunun başka yolu yok. Artık küçük hesapların konuşulacağı bir devirde değiliz.

Seçimlerde ortaya koyduğumuz fedakarlıklar var. Allah sizlerden razı olsun. Verdiğimiz sorumlulukla eksiklerimizi tamamlamalıyız. İhtiyacımız olan projelere her ne gerekiyorsa elimizden gelen gayreti sürdürüyoruz sürdürmeye de devam edeceğiz. Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin.”

ADIMLARIMIZI HIZLA ATIYORUZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın: “Şehrimize katkı sağlayacak tüm projelere katkı sağlamak için tüm bakanlıklarda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Devam da edeceğiz. Önemli projelere imza atıldı eksik kalanlar olmuştu bizlerde bu dönem bu görevi devralarak yolumuza devam ediyoruz çünkü bu bir takım oyunu görev değişimi bugün görevde biz olduk bu görevlerle birlikte yapmayı düşündükleri işlere hızlı şekilde adım atıyoruz.”

“Birikmiş çalışmalara elimizden geldikçe gayret gösteriyor bakanlıkları zorluyor kapılarını çalıyoruz. Bizlerde destek vererek yol arkadaşları olarak Belediye Başkanımızın yanında olup ona yardım etmeye destek olmaya çalışacağız. Trabzon’un kurtuluşu ile ilgili kanalizasyonlarımızın bağlantısı ile alakalı proje yaptı. Bunun yerini tespit edip fonlardan destek alarak inşallah Trabzon’a biyolojik akıtmayı sağlayacağız çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Elimizden geldiğince çalışmalarımızı yapacağız. Süren projelerimizi şehrimize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.”

BAŞARILARA İMZA ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu Meclis’te yaşanan kavga ile alakalı açıklamalarda bulunarak: “Sabrında bir sınırı oluyor olmaması gereken şeyler ama sebebi ve sonucu belli olan bir şey bazıları ile hak ettiği şekilde konuşmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Önemli seçimler geçirdik. Trabzon'dan yüzde 69’luk rekor oyu ile güvenimizi büyük bir ses ile hissettirdik. Ardından belediye seçimlerinde önemli bir sonuç aldık. 2028’e kadar olan önemli bir zaman diliminde vatandaşımızın gönlüne tekrar girip 18-18’i gerçekleştireceğiz. Biz seçim sonuçlarımızın değerlendirmesini yaptık.

Bundan sonra belediyelerimizin çalışmaları ile vatandaşımızın gönlüne giden yolları açık tutacağız. Seçim döneminde verdiğimiz sözler vardı onların hiçbirinde sorun yok verdiğimiz sözleri yapmaya devam edeceğiz. Bakanlıklarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Nerede ne ihtiyaç varsa gözümüzü kırpmadan işlerimizi yaptık. Önümüzdeki 4 ve 5 yıllık seçim süreçlerinde daha büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz.”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da çalışmaları devam eden projelere yönelik açıklamalarda bulundu.

"147 MİLYAR YATIRIM"

Bakan Uraloğlu Trabzon'a dair tamamlanan projelere yönelik yaptığı açıklamada "Son 22 yılda Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 147,5 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’un 2003’te 56 kilometre olan bölünmüş yolunu 242 kilometreye çıkardık. Karadeniz Sahil Yolunu tamamladık. Yılan hikayesine dönen Tanjant Yolu’nu da yine biz tamamladık. Zigana tüneli ile iki asra yakın bir süredir yapım, iyileştirme çalışmasının yürütüldüğü güzergaha adeta bir mühür vurduk.

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a bağlayan 14,5 km uzunluğunda Yeni Zigana Tüneli’ni çift tüplü olarak inşa ettik. Açıldığı günden bu yana Yeni Zigana Tünelimizden 2 milyon 200 bin üstünde araç geçti. Zigana Tüneli Trabzon’u, Karadeniz’i sadece Gümüşhane’ye, Bayburt’a veya Erzurum’a bağlamıyor. Bütün doğu ve Güneydoğu’ya bağlıyor." ifadelerini kullandı.

GÜNEY ÇEVRE YOLU PROJESİ

Trabzon'da yaşanan trafik sorunlarına yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, "Kanuni Bulvarı; Hiç şüphesiz Trabzon şehir içi trafiğinde yaşanan yoğunluğun çözümünü doğrudan ilgilendiren bir projemiz. Hamdolsun bu projemizin de sonuna doğru geliyoruz. Diğer önemli karayolu projemiz de Güney Çevre Yolu projemiz.

Yapımına başladığımız 16,5 kilometre uzunluğundaki 1. kesim Akçakale’den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son buluyor. Başladığımız hiçbir projeyi yarım bırakmadık. Güney Çevre Yolu’nu da inşallah biz bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

TRABZON ŞEHİR HASTANESİ

Çalışmaları devam eden Trabzon Şehir Hastanesi'ne yönelik de açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu "Bildiğiniz üzere Trabzon’umuzda Akyazı Stadyumu'nun yanında Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri inşa ediliyor. 280 bin metrekarelik alanda kurulan Trabzon Şehir Hastanemiz, Kentin sağlık hizmetlerinin çok daha iyi ve modern şartlarda sağlanabilmesi amacıyla hayata geçen, Trabzon’un sağlık altyapısının gücüne güç katacak bir proje. Çalışmalar aralıksız sürüyor."

Bakanlık olarak biz de şehir hastanemize ulaşımı hızlandırmak için hafif raylı sistem projesini hayata geçiriyoruz. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü eliyle bu projenin yapımını biz üstlendik.

Trabzon’umuza; Akçaabat’tan Yomra Merkeze ulaşan; Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, otogar ve Havalimanı gibi 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi kazandıracağız. Yaklaşık 32 km olan proje genel itibariyle 824 bin kişinin yaşadığı şehrimizde özellikle Akçaabat, Yomra ve Ortahisar hattında 500 bin insanımıza hizmet edecek. Özellikle yaz aylarında turizmin artması ile yoğunlaşan trafik rahatlamış olacak." dedi

TRABZON HAVALİMANI

Trabzon Havalimanı'nda devam eden ve tamamlanmış projelere de ayrı bir parantez açan Bakan Uraloğu, "Trabzon Havalimanımızda ülkemizin en yoğun havalimanlarından biri biliyorsunuz. 2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sunarak ülkemiz havalimanları arasında 9. sırada yer aldı. Bu yıl ilk 6 ayında iç ve dış hatlarda 11.360 uçak trafiğiyle 1,5 milyondan fazla yolcu ağırladı. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda da mevcut Havalimanını genişletmek ve Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara da başladık.

Özellikle yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının aciliyeti vardı. Dış hatlar terminal binasındaki çalışmalarımızı bitirdik, bağlantı yolunu yapıyoruz. İnşallah, Ağustos ayı içerisinde açacağız. CIP binasını da Türk Hava Yoılları kendi konseptine göre iç düzenlemeler yaptı ve tamamladı. O da önümüzdeki günlerde açılacak. Bildiğiniz üzere Trabzon için yatırım programına da aldığımız yeni bir havalimanı projemiz var.

Çünkü Trabzon Havalimanının pist uzunluğu 2 bin 650 metre artık sürekli gelişen ve büyüyen Trabzon için yeterli değil. Bu nedenle mevcut yerinden biraz daha kuzeye yeni bir havalimanı inşa edeceğiz. Neden daha doğuya kaydıramıyoruz ya da batıya diyebilirsiniz.

Biz coğrafyanın emrettiği ve mühendisliğin de müsaade ettiği imkanlar doğrultusunda çalışıyoruz. Projenin kesinleşmesinin ardından yapım ihalesini de önümüzdeki süreçte başlatacağız." ifadeleri kullandı.

Bakan Uraloğlu, açıklamalarını "Daha çok bakanlığımızın yaptığı projelerden bahsettim. Elbette bütün bakanlıklarımız, başta Büyükşehir olmak üzere bütün belediyelerimiz birçok hizmet yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sadece hizmetlerle vatandaşlarımızın gönlünü almak mümkün değil.

Görüldüğü üzere hem Türkiye hem de Trabzon için daha alınacak çok yolumuz var.
Bu yolu da hep birlikte gayret ederek sizlerle birlikte kat edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle İl Başkanlığımızın İl Danışma Meclisi Toplantısının başarılı geçmesini, başta Trabzon’umuz olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."
ifadeleri ile sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler