Akçaabat Belediyesi'nden kurbanlık satış yeri açıklaması

Akçaabat Belediyesi'nden büyükbaş ve küçükbaş hayvan satış yeri ile ilgili açıklama geldi.

Akçaabat Belediyesi'nden kurbanlık satış yeri açıklaması

Akçaabat Belediyesinden yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan satış yeri ile ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, vatandaşların talepleri doğrultusunda Akçaabat Et Kombinası yanında oluşturulan kurbanlık hayvan satış alanının tüm alt yapısının hazır hale getirildiği, herhangi bir hak mahrumiyetine sebebiyet vermemek adına yine kurban satışı ve kesimi yapan ilgili kişilere kurban satışı için belirlenen alanın haricinde ilçe geneline başka hiçbir yerde yapılmayacağı vurgulandı.

Akçaabat Belediyesi'nden yapılan açıklama şu şekilde;

“Bilindiği üzere geçmiş dönemlerde Akçaabat İlçemizde kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışları Yaylacık Mahallesi Düzköy yolu üzerinde bulunan Mezbahanın çevresinde yapılıyordu. Kurban Bayramları öncesinde bu alanda gelişigüzel ve derme çatma yapılar oluşturularak gerçekleştirilen satışlar göze hoş gelmeyen bir görüntü oluşturuyor ve çevrede rahatsızlık meydana getiriyordu. Özellikle sanayi esnafı ve çevredeki yerleşim yerleri bu durumdan birinci derecede etkileniyor ve şikayetlerini dile getiriyorlardı. Koku, ses ve görüntü kirliliği gibi hususlar konu edilerek hayvan satış yerinin değiştirilmesi konusunda yoğun talepler oluşmaya başlamıştı. Belediyemiz tarafından bu talepler incelenip değerlendirilerek kurbanlık hayvan satış yerinin değiştirilmesi kararı alındı.

Geçen yıl satış yapan vatandaşlarımız ile yapılan değerlendirmede 2023 yılı Kurban Bayramında son kez olmak üzere mezbahanın bulunduğu alanda satış yapılmasına izin verilmiş gelecek yıl yani 2024 Kurban Bayramında kendilerine gösterilen alana gidecekleri hususunda karşılıklı olarak anlaşılmış ve konu bu şekilde kapatılmıştır.

Bu yıl, aylar öncesinden kendilerine gerekli bilgilendirme tekraren yapılmış hayvan satış noktasının Akçaabat Et Kombinası yanında düzenlenen alanda olacağı ve kendilerine her türlü desteğin verileceği tarafımızca belirtilmiştir.

Belediyemiz tarafından kendilerine kesim alanı oluşturma, hayvanlarını bağlayacakları düzeneklerin hazırlanması gibi destekler verilerek alan satışa hazır hale getirilmiştir.

Ayrıca vatandaşlarımızın yeni alana ulaşımını sağlamak üzere merkezden her saat başı bir araç kaldırılacak şekilde erişim desteği de hazırlanmıştır. Vatandaşlarımızı bölgeye yönlendirecek bilgilendirme levhaları afişler hazırlanmış gereken tüm özveri gösterilmiştir.

Akçaabat Et Kombinasının yanında oluşturduğumuz alanın aydınlatmasını, zemin düzenlemesini, hayvan bağlama profillerini, su sistemini, kurban atıklarının bertaraf edilebileceği çukuru ve tuvaletleri Belediye olarak hazır hale getirdik. Yani vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Akçaabat Et Kombinası yanında oluşturduğumuz kurbanlık hayvan satış alanının tüm alt yapısını hazır hale getirdik.

Ayrıca, kurban satışı ve kesimi yapan ilgili kişilere gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Herhangi bir hak mahrumiyetine sebebiyet vermemek adına yine kurban satışı ve kesimi yapan ilgili kişilere kurban satışının belirlediğimiz alanın haricinde ilçe geneline başka hiçbir yerde yapılmayacağını bildirdik.

Akçaabat Belediyesi olarak daima vatandaşımızın yanında olduk; olmaya da devam edeceğiz. Adalet, eşitlik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda vatandaşımızın yararına olan her türlü hizmeti yapmaya gayret ediyoruz.

Tüm uygulamalarımızda insan ve toplum refahını göz önünde bulunduruyoruz; bulundurmaya da devam edeceğiz. Toplum olarak bir arada yaşamanın gerekleri doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın yaşam konforunu en üst seviyede sağlamaya çalışıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler