Akçaabat Belediyesi'nden Sahil Parkı'ndaki büfeler için flaş karar

Akçaabat Belediyesi, Sahil Park'ta yer alan büfelerin işletmesini kendisi yapacak.

Akçaabat Belediyesi'nden Sahil Parkı'ndaki büfeler için flaş karar

Akçaabat Belediyesi, Sahil Park'ta üç tane modern görünümlü büfe oluşturulduğunu ve bu büfelerin belediye tarafından işletileceğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Sahil Park düzenleme çalışması tamamlanmış ve sahil şeridine üç tane modern görünümlü büfe oluşturulmuştur. Büfelerin işletilmesi de Belediyemiz tarafından yapılması ve sahilin herhangi farklı noktalarına satış alanlarının veya tezgâhlarının koyulmasına müsaade edilmeyeceği kararı verilmiştir" denildi.

Akçaabat Belediyesi'nin açıklaması şu şekilde;

Akçaabat Sahil Parkta, geçmiş yıllarda işgaliye ödemek suretiyle işletilen küçük büfeler veya tezgâhlar mevcuttu. Akçaabat Belediyesi olarak Sahil Parkta yaptığımız düzenleme çalışmaları kapsamında burada bulunan derme çatma büfeler ve tezgâhlar kaldırıldı. Ancak Sahil Parkta düzenleme çalışmalarımızı başlatmadan önce buradaki işletme sahipleri ile konuşarak “Sahil Park düzenlendikten sonra karşımızda iki farklı seçeneğin olabileceğini” ifade ettik. Düzenlenen sahil parkta yapılacak olan büfelerin ya ihale edilerek kiralanacağını ya da Belediyemizin himayesinde işletileceğini açık bir şekilde kendilerine bildirdik. Gelinen süreçte Sahil Park düzenleme çalışması tamamlanmış ve sahil şeridine üç tane modern görünümlü büfe oluşturulmuştur. Büfelerin işletilmesi de Belediyemiz tarafından yapılması ve sahilin herhangi farklı noktalarına satış alanlarının veya tezgâhlarının koyulmasına müsaade edilmeyeceği kararı verilmiştir. Geçmişte işgaliye ödemek suretiyle işletme yapan satıcılara konu olan yerlerde hukuksuz veya kanunsuz hiçbir durum ya da hak mahrumiyeti yoktur.

Biz, Akçaabat Belediyesi olarak isme veya unvana bakmaksızın tüm vatandaşlarımıza eşit haklar sunmaya özen gösteriyoruz. İlçemizin farklı yerlerinde birçok vatandaşımız tarafından sadece işgaliye ödeyerek gayri resmi küçük işletme açmak isteyen vatandaşlarımızın talepleri bizlere geliyor. Bizler bu taleplere ‘olur’ versek diğer vatandaşlarımızın hakkına girmiş olmaz mıyız? Herkesin bu isteğini uygulamaya geçirirsek düzeni, disiplini, adaleti ve hakkaniyeti nasıl sağlayabiliriz?

Devletin malı veya mülkiyeti tüm vatandaşlarındır; tüm vatandaşların kullanımındadır. Geçici süre ile bu mülkiyetten istifade sağlanmış olmak kişiyi bu mülk üzerinde hak sahibi yapmaz.

Bugüne kadar doğruluk, dürüstlük, şeffaflık, adalet ve hakkaniyet ilkelerinden sapmadan tüm çalışmalarımızı yürüttük; bundan sonra da inandığımız değerler doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Belediyelerin görevi sadece şehri imar etmek değildir. Tüm vatandaşların hakkını korumak ve şehrin nizamını sağlamak da belediyelerin görevidir. Bizler de, hukuk ve kanunlar çerçevesinde vatandaşlarımız için en iyi olanı yapmaya ve en iyi hizmeti vatandaşlarımıza vermeye gayret ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler