Akçaabat’ta ilköğretim haftası kutlandı

Akçaabat’ta düzenlenen tören ile ilköğretim haftası kutlandı.

Akçaabat’ta ilköğretim haftası kutlandı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı kutlamaları Akçaabat Atatürk Parkında yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından, Yaylacık İlkokulu’nda kutlama programı düzenlendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ve Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak birer konuşma yaptılar.

ak1.webp

Başkan Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim ve öğretim süreci, ülkemizin aydınlık geleceği için büyük önem taşımaktadır.

Başta görevli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın, öğrencilerimizin, velilerimizin yeni eğitim-öğretim yıllarını kutluyorum.

Daha iyi bir geleceğin anahtarının çocuklarımız olduğunu biliyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı, donanımlı nesillerin yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Bu yeni eğitim ve öğretim dönemi araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına yeni bir heyecanla değerlendirilmelidir.

İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir.”

Konuşmaların ardındna okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine uygun gösteriler yapıldı; şiirler okundu. Ayrıca, “Okula Dönüş” temalı müzikal sahnelendi.

ak2.webp

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İlköğretim Haftası kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan Ecrin Köroğlu, ödülünü Kaymakam Yusuf Cankatar’ın elinden aldı. İkinci gelen Ayşe Sare Tayar ise ödülünü Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in, üçüncü olan Belinay Güner ise ödülünü İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özlem Esertürk’ün elinden aldı.

Yaylacık İlkokulu’nun halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona eren tören, toplu fotoğraf çekimi ve günün anısına pasta kesimi ile tamamlandı.

ak3.webp

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler