Akçaabat'ta tarih ve kültür sanat turu

Akçaabat Belediyesi, şehirde yapılacak olan günübirlik turlara büyük destek veriyor.

Akçaabat'ta tarih ve kültür sanat turu

Akçaabat Belediyesi, şehrin tarihi ve turistik alanlarının bilinirliğini arttırmak, turizm potansiyelini geliştirmek ve şehre daha fazla turist çekmek amacıyla Akçaabat’ta yapılacak olan günübirlik turlara büyük destek veriyor.

Tur firmaları tarafından düzenlenen günübirlik turlarda Akçaabat’ın da tarihi ve turistik mekanlarının yer almasını hedefleyen çalışma kapsamında haftanın belirli günlerinde turist kafilelerine özel bir şehir turu planlandı.

Buna göre ilk olarak tarihi Ortamahalle Evleri ve Ortamahalle Müzesi gezisi yapılacak. Ardından Hamam Çimeni Çarşısında ünlü ressamların eşsiz eserlerinin yer aldığı Resim Galerisi gezilecek.

akkkk4.jpg

Devamında Akçaabat Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri, turist kafilesine özel olarak meşhur Akçaabat Horonunu sergileyecek. Tarih ve Kültür Sanat turu Akçaabat Sahil bandının, burada bulunan Yöresel Ürün Pazarının gezilmesi ve sahildeki lokantalarda yöresel lezzetlerin tadına varılmasıyla sona erecek.

İLKLERE İMZA ATARAK ŞEHRİMİZİ TANITIYORUZ
Akçaabat’ın faydasına olan tüm çalışmaların peşinden azimle koşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda Akçaabat’ı her yönüyle tanıtacak işler yaptıklarını belirtti.

Akçaabat’ın geleceğinin turizm olduğunun bilincinde olduğunu da özellikle vurgulayan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şehrin turizm potansiyelini arttıracak çalışmalar yapmaya özen gösterdiğini vurguladı.

Günübirlik tur güzergahları kapsamında artık Akçaabat’ında yer aldığını söyleyen Başkan Ekim, “Akçaabat Belediyesi olarak şehrimizin turizm potansiyelini arttırmayı gönülden arzu ediyoruz. Bu kapsamda Akçaabat’a gelen yerli ve yabancı turistlerimiz için bir şehir turu planladık. Akçaabat’ımız için planladığımız bu mini şehir turu güzergahını arzu eden tüm turizm acenteleriyle paylaşmaya hazırız. Bu sayede turizm acenteleri de turist kafilelerini günübirlik olarak şehrimize getirebilecek. Bu kapsamda ilk deneyimimiz Trabzon’a ilk kez gelen ve bir gününü Akçaabat’a ayıran Yunanistanlı kafileye uygulandı.

akkk4.jpg

Akçaabat’a gelen kafile ilk önce tarihi orta mahalle ve müzeyi ziyaret etti. Özellikle müze ziyaretinden çok memnun kaldılar. Müzenin bahçesinde, tarihi konaklar‘da çay kahve sohbetinin ardından Hamam Çimeni Çarşısı‘ndaki Akçaabat Belediyesi Resim Galerisinde önemli ressamların resim sergisini gezdiler. Devamında aynı mekanda bulunan Akçaabat Folklor Derneği’nde horon öğrenen gençleri ve ardından milli ekibimizin gösterisini izlediler; onlarla birlikte horon oynadılar.

akkkkk.jpg

Akşam yemeğini sahildeki Lokantalardan birinde yiyen grup, sahil bandını ve yöresel ürün pazarını gezdiler. Akçaabat için planlanan bu mini kültür turundan çok memnun kaldıklarını da özellikle belirttiler. Turist kafilemiz, Akçaabat’ımızdan memnun olarak ve mutlu bir şekilde ayrıldı. İlerleyen zamanlarda ise tarih ve kültür sanat turu güzergahımızı genişleteceğiz.” Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler