Avrasya Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı başladı!

Avrasya Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı düzenlenen tören ile başladı.

Avrasya Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış töreni üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde gerçekleşti. Açılış törenine Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yeni öğrencilerin ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği törenin açılış konuşmasını Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı. Özoran konuşmasında “Sevgili öğrenciler, burada sizlere sadece bir diploma kazanıp meslek sahibi olunması değil, bilgiyi ve kendini keşfederek kendiniz ve içerisinde yaşadığınız topluma faydalı bir birey olmanız hedeflenmiştir.

Peki biz bunu yapmak zorunda mıyız? Evet zorundayız. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün ümidim gençliktedir, diyor. Yeni akademik yılımız kutlu olsun, başarılarla dolu olsun” cümlelerine yer verdi.

avrasya2.webp

ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise konuşmasında öğrencilerin ailelerine teşekkür etti. Yıldız “Yeni akademik yıla ailemize yeni katılan iki bin yeni öğrencimizle başlıyoruz. Bizlere canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı güvenerek teslim ediyorsunuz. Bizlerde onları öz evlatlarımızı yetiştirir gibi yetiştireceğiz ve sizlere teslim edeceğiz.

Hepinize teşekkür ediyorum buraya gelemeyen uzak bölgelerdeki velilerimize de selamlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgili öğrencilerimiz eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitimine başlıyorsunuz. Sizler kadar bizlerde heyecanlıyız. Önünüzde kendiniz, aileniz, üniversitemiz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.

Bu eğitim sürecinizde elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Avrasya Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Değerli velilerimiz evlat yetiştirmek dünyanın en incelik ve fedakârlık isteyen durumlarından biridir. Evlatlarınız için nelerden vazgeçtiğinizi biliyoruz.

Onların iyi bireyler olmaları için gösterdiğiniz çabanın, emeklerinizin farkındayız. Aile olmanın en iyi yanı zorlukların üstesinden birlikte gelebilmektir. Avrasya Üniversitesi kütüphaneleri, laboratuvarları, spor salonları, öğrenci yurtları, sosyal alanları ve en önemlisi deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilerimize en iyi eğitim imkanını sunacağının sözünü veriyorum” dedi.

avrasya1.webp

Törende Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran öğrenci andını okutturarak akademik yıl açılış dersini başlattı. Özoran dönemin ilk dersinde ülkemizde Yükseköğretimin kapsamı ve tarihsel gelişimi hakkında öğrencilere bilgi aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler