Bakan Bayraktar Trabzon'da konuştu! "O ilçeleri doğalgaz ile buluşturacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi.

Bakan Bayraktar Trabzon'da konuştu! "O ilçeleri doğalgaz ile buluşturacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Trabzon’da ziyaretlerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı ziyaretlerinden sonra enerji firmalarının ve sektör paydaşlarının bulunduğu programa katılmak için Trabzon Ticaret ve Sanayi odasındaki “Enerji Koordinasyon Toplantısına” katıldı.

Program AKSA ve Çoruh EDAŞ yetkililerinin, Trabzon'da yapılan yatırımların son durumu hakkında bilgiler vermesiyle başladı.

Enerji Koordinasyon Toplantısında konuşan Bakan Bayraktar, “Trabzon'un henüz daha doğalgazla tanışmamış ilçelerinden ve mahallelerinden bahsediyoruz. Oranın taliplerini en kısa sürede yerine getirmekle alakalı ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Ama gelinen nokta itibariyle bu konforlu, bu çevreci, bu verimli yakıtı mutlaka biz hanelerimizle, sanayimizle, ticaret alemlerimizle buluşturmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

bakan1-001.webp

“TRABZON’UN O İLÇELERİNİ DOĞALGAZLA BULUŞTURACAĞIZ”

Bakan Bayraktar ifadelerinde “Aslında enerjiye dair hemen her şey söylendi. Enerji bir anlamda günlük hayatımızın her alanında. Vatandaşımıza 7/24 ulaştırabilmek önemli. Türkiye’de enerjide AK Parti’nin 22 yıllık iktidarında başka bir husus daha var. Enerji ihtiyacının karşılanması büyük bir önem arz ediyor. Türkiye’nin artan doğalgaz ve petrol ihtiyacını nasıl karşılayacağımız konuşuyoruz. Dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir kaynaklarını devreye almak gerekiyor. Güneş ve rüzgar yatırımıyla Türkiye’nin enerjisini verimli kullanması gerekiyor. 20 milyar dolarlık bir yatırım hedefi ortaya koyduk. Enerjiyi daha az yoğun kullanan sektörler hedefliyoruz. Bugün dünyanın en büyük deniz filolarına sahip bir ülke haline geldik. Bugün 2.4 milyon haneye yetecek kadar doğalgazı sak aryada kendimiz üretiyoruz.

Türkiye’nin 81 ilinde doğalgaz var. Yaklaşık 200 bin kilometre şebeke yatırımını Türkiye’ye yaydık. Trabzon’un henüz daha doğalgazla tanışmamış mahallerinden bahsediyoruz. Mutlaka oraları da doğalgazla buluşturacağız. Ekonomisi büyüyen orta gelir seviyesinden çıkmış bir ülke olarak yola devam edeceğiz. Türkiye’nin en önemli gücü üretim kabiliyeti. rekabetin olduğu alanlar var. Bu toplantının tertip edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

bakan2.webp

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise “Şimdi hal ve şart ne olursa olsun Şalpazarı’mızın, Çaykaramızın, Çarşıbaşı’mızın, Düzköy’ümüzün Dernekpazarı’mızın, Köprübaşı’mızın, Maçka'mızın, Tonya’mızın doğalgazla buluşmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullanarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç açıklamalarında, “Şehrin sorunlarına çözüm üretmek adına şehrimize gelen bakanımıza teşekkür ediyorum. Son 15-20 yıldır alınan kararlarda emek veren bakanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Şehrimizde olağanüstü yatırımlar yapıldı. Şimdi hal ve şart ne olursa olsun Şalpazarı’mızın, Çaykara’mızın, Çarşıbaşı’mızın, Düzköy, Köprübaşı, Tonya'mızın, Maçka'mızın, Dernekpazarı’mızın doğalgazla buluşmasını talep ediyoruz. Önümüzdeki yıl çalışmalar yapacağız. Önemli adımlar atıldı, yenilenebilir enerjiyle beraber kendi enerjimizi de üretmek maksadıyla güneş enerjisi projemizi de sizlerle paylaştık.” şeklinde konuştu.

“HAYATIMIZIN HER ALANINDA…”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Teknik konular konuşuldu. Uyandığımızda sıcak suyumuz soğuk suyumuz aksın istiyoruz. Ocağın yanmasını istiyoruz. Araçtaki kontağı çevirme istiyoruz. Elektrikler çalışan bir sürü sistem de var. Bunların tamamı enerji bakanlığımız tarafından üstlenmekte. Bunların olmadığını farz edelim. Bugün hayatımızın her aşamasında elektriğe muhtacız. Sayın bakanımızın bakanlığımızın verdiği hizmetler taktire şayan. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

ttso-001.webp

“HAVA KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın ise ifadelerinde, “Şehrimizin sorunlarını biliyoruz. Yerel seçimlerden sonra geçmişten yol almış eksiklerle ilgili bizler de önemli yollar aldık. Sınırlar dar tutulmuş. Sonrasında sınırlar genişletilerek planlamalar yapıldı. Gelinen noktada güzel yol aldık. Bundan sonraki süreçte iyi adımlar atacağız. Konfor için vatandaşlarımız için doğalgazı tamamlayacağız. Hava kirliliğini ortadan kaldıracağız. Elektrik anlamında da eksiklerimiz var. Bunları istişare edip önceliklerimizi belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a hatıra takdimi yapılarak Telkari fincan takımı hediye edildi.

b.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler