Trabzon'da spor lisesi görkemli törenle açıldı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi açıldı.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hayata geçirilen İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nin açılışı bugün gerçekleştirildi.

Okulun açılışına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gaziantep Valisi Kemal Çember, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Gaziantep Milletvekilleri, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Vakıfbank Voleybol Takımının Sporcuları ile Trabzon ve Gaziantep Protokolü katıldı.

Açılış Akçaabat Belediyesi Folklor Ekibinin Gösterisi ve Erdemoğlu Holding Tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Arından açılış konuşmalarına geçildi.

BAŞKAN EKİM: “ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARA KAVUŞTUK”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim açılışta bir konuşma gerçekleştirerek, “Şehrimizin ihtilaçları doğrultusunda gerekli olan yatırımları bakanlarımızın katkıları ile ilçemize kazandırıyoruz. Akçaabat’ta birçok önemli yatırıma kavuştuk.

Hemen doğumuzda bir kültür merkezi inşaatımız var burayı en kısa zamanda tamamlayacağız. Batımızda bir yarı olimpik yüzme havuzunu Akçaabat’ımıza kazandırıyoruz.

Akçaabat’ımızın, Trabzon’umuzun ve bölgemizin sporuna önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz spor kompleksimizin şehrimize ve ülkemize hayır getirmesini ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ekim.webp

ERDEMOĞLU: “TRABZON İNSANI SPORA MERAKLIDIR”

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurul Başkanı İbrahim Erdemoğlu şunları söyledi: “Ben Karadeniz Teknik Üniversitesi fizik bölümü mezunuyum, Trabzonluyum. Sadece okumak ile kalmayıp tüccarlık yapmayı da Trabzon’da öğrendim. Trabzon’da tüccarlık çok farklıdır.

Adaletli ve herkesi kucaklayan çok nadir görülen bir ticari yapısı vardır. Akçaabat Sebat Spor’un antrenman alanı vardı. Binasının çok eski olduğunu ve buraya dahil olacak şekilde yenilenmesini talep ettiler.

Bunları yaparken Trabzon’un Akçaabat’ın bu bölgenin ne kadar spora sevdalı olduğunu zaten biliyorduk onun için 2 tane futbol sahası yapma kararı verdik. Onunda bir tanesi hizmete geçti diğerini de en kısa sürede yaparak Trabzon’un spor hizmetine sunacağız.

Trabzon insanı spora çok meraklıdır, sporu çok sever 7’den 70’e herkes. Buradaki hocalardan özellikle isteğimiz şudur bu kadar sevginin olduğu yerde hem Türkiye hem dünya çapında sporcular yetiştirmenizi talep ediyoruz.”

holding.webp

ÜSTÜNSALİH: “ÜLKEMİZE VE BÖLGEMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şöyle konuştu: “Futbol başta olmak üzere ek çok spora ilgi duydum. Nasip oldu Akçaabat Sebat Spor’da başkan yardımcılığı, Trabzonspor’da başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 6 yıldır da ülkemizin uluslararası alanda başarılı takım olan Vakıfbank Spor Kulübünün başkanlığını üstleniyorum. Bu tecrübelerimde bana gösteriyor ki sporda başarını ilk adımı modern tesislere sahip olmak ve altyapıya önem vermektir.

Bunu başardığımızda Avrupa ve dünyanın zirvesine defalarca çıkarabiliriz. Faaliyetine bugün başlayacak olan tesisimizde ilk antrenman kızlarıma nasip oldu bu konuda ayrıca gururluyum. Bugün bizi gururlandıran kızlarımız buradaysa Vakıfbank’ın 38 yıldır kesintisiz sürdürdüğü sosyal sorumluluk projelerinin eseridir.

Türk kadınının gücünü dünyaya duyurmak için çıktığımız yolda 3 milyon kızımızın hayallerine ışık olduk. Vakıfbank bugün ülke sınırını aşan voleybol okulları ve rekorlar kitabına ismini yazdıran rüya takım ile ülkemizin gurur kaynağıdır.

33 yıldır ülkeme hizmet ediyorum Akçaabatlı olarak başka illerde de çalışsam kalbim burası için atmaktadır. Sürekli temas halindeyim üzerime düşen bir görev olduğunda yerine getirmekten görev duyuyorum. Ülkemize ve bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Gençlerimize seslenmek istiyoruz bugün açılışını yaptığımız kampüste yetişecek gençler sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız. Size imkan verildiğinde neler başaracağınızı çok iyi biliyoruz yürekten inanıyorum ki her biriniz ailenizi ve ülkenizi onurlandıracaksınız.”

vakif.webp

BAŞKAN GENÇ: “EĞİTİME VE SPORA YATIRIM YAPMAK ÇOK KIYMETLİ”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin bütün şehirlerinin özellikleri ve güzellikleri var. Trabzon’umuz bir tarih, kültür ve sanat şehri olmakla birlikte sporun da eğitimin de merkezi olan bir şehir.

Böyle güzel bir yönü olan bu şehre bu eseri kazandırdılar Allah razı olsun teşekkür ederim.

Trabzon’umuzda burada yetişen çocuklarımız şehri adına ülkesi adına bir değer ortaya koyacak onun için eğitime ve spora yatırım yapmak çok kıymetli. Şehrimize ve Akçaabat Sebat Spor’umuza çok değerli bir tesis kazandırdınız.

Trabzon Büyükşehir Belediyemizin ilk meclis toplantısını Abdi Serdar Beyin sözünü meclis kararımız ile şehrimizin fahri hemşerisi olarak ilan etmek istiyorum. Madem bu şehirde okudunuz, para kazanmaya başladınız bu şehre duyduğunuz vefaya yönetici olarak bu şekilde karşılık vermek istiyoruz.”

genc.webp

VALİ ÇEBER: “KARDEŞ ŞEHRİMİZİN BU GÜZEL GÜNÜNE ORTAK OLMAYA GELDİK.”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, de törende konuşarak, “Karadeniz bölgesinin lokomotif şehri, bu bölgenin üreten şehri, kazanan kazandıran şehri, yeşil ve mavinin en çok yakıştığı ama bordo mavi deyince daha da güzelleşen şehre selam ve sevgi ile geldik.

Gaziantep ve Adıyaman’dan yaklaşık 200 kişi hep beraber kardeş şehrimizin bu güzel gününe ortak olmaya geldik. Allah hayırlı etsin.

Gaziantep’ten önce Rize Valisiydim bu bölgeyi ve 2 şehri çok iyi biliyorum. Çok ortak yönlerimiz var. Vatan, devlet, bayrak sevgisi ve ahde vefa var. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

rize.webp

VALİ YILDIRIM: “GENÇLER SİZLERE DÜŞEN GÖREV BU TESİSTE KENDİNİZİ YETİŞTİRMEKTİR”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Merhum Mehmet Erdemoğlu hayattayken sadece iş dünyasında değil hayırseverliği ile tanınmış bir isimdi. Bu lisenin sadece şehrimize değil ülkemize ahlaklı, yetenekli gençler yetiştireceğine olan inancımız tamdır. Spor sadece fiziksel bir aktivite değil aynı zamanda disiplin, azim ve takım ruhu gibi pek çok önemli değeri de içinde barındırmaktadır.

Bu tesisimizde eğitim alacaklar gençler bu ilkeler ile yetişecek hem de ülkemizi spor alanında temsil edeceklerdir. Trabzon tarih boyunca sporun ve sporcunun en önde olduğu bir şehir olmuştur.

Bu anlamda bu tesisisin büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Gençler sizlere düşen görev bu tesiste kendinizi yetiştirmek ve ülkemizi temsil etmektir. Unutmayın bu tesis sizler için büyük fırsat sunmaktadır ve sizlerin de bunu en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.” diye konuştu.

vali.webp

BAKAN BAK: “TRABZON’A BU ESER ÇOK YAKIŞTI”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, şunları söyledi: “Trabzon’da bende 8 yıl çalıştım. Trabzon’u çok iyi biliyorum, Trabzon bir spor şehri. Trabzon’u Trabzonspor ile bağdaştırmalıyız Akçaabat Sebat Spor’da benim için çok değerli.

2 arkadaş bir araya geldiler gençler ve spor için güzel bir eser ortaya koydular. Biz inanıyoruz ki bu tesislerde Türk sporunu uluslararası arenalarda temsil edecek, olimpiyat şampiyonları çıkacak.

Ben limanda çalıştım Trabzonspor kazandığı zaman her şey güzeldi Trabzonspor kötü bir sonuç aldığında herkes hataları konuşurdu. Spor ile yaşayan bir şehir, sporu çok iyi bilen bir şehir gerçekten bu eser çok yakıştı.

Yeni spor tesisleri bekliyoruz sizlerden diğer bölgelerde. Sporu sevdiğinizi ve gençlere hizmet ettiğinizi görüyoruz. Trabzon spor adına pek çok organizasyon yaptı. Hayırlı uğurlu olsun Türkiye spor ülkesi olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Trabzon’u kutluyoruz, Akçaabat’ta hayırlı olsun diyoruz."

bak.webp

BAKAN TEKİN: “TRABZONSPOR YÖNETİMİNDEN İSTİRHAMIMIZ BURAYA SAHİP ÇIKALIM”

Açılışta son olarak konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de uzun yıllar sportif eğitim ile akademik eğitim birbirinin alternatifi gibi gözüktü. İkisini örtüştüremedik. 2004-2005 eğitim öğretim yılına kadar Türkiye’de spor lisesi yoktu.

2004-2005 yılında spor liseleri ayrıldı ama kendi içlerinde uzmanlaşamadı. Türkiye’de sportif altyapının gelişmemesinde önemli bir eksik olarak akademik ve sportif eğitimin beraber verilmemesi olduğunu gördük. Spor liselerini tematik hale getirmeye başladık. Ancak bu şekilde çocuklarımızı küçük yaştan itibaren alarak hem akademik hem sportif olarak eğitebiliriz.

14-15 yaş bandı bizlerde ortaokula denk geliyor sportif yetenekleri keşfetmek ve eğitim vermek için geç bir yaş. Bu yıl ilk olarak daha erken yaşlarda müzik ve spor üzerine ilkokullar kurmaya başlıyoruz. İnşallah Türkiye2deki sportif altyapıyı bu şekilde gerçekleştireceğiz.

Trabzonspor yönetiminden istirhamımız burayı hem akademik eğitim hem sportif eğitimi eş zamanlı yürüten bir merkez olarak görüp sahip çıkalım. Altyapısı uygun çocuklarımızı buraya getirerek hem akademik hem sportif eğitim verelim. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak desteğe hazırız gelin beraber yapalım.”

tekin.webp

Konuşmaların ardından Vakıfbank Voleybol A Takımı, İbrahim Erdemoğlu Spor Salonu’nda açılışa özel voleybol maçı oynadı.

okul1.webp

okul3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler