Bakan Uraloğlu'ndan Trabzon için yeni havalimanı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan, Trabzon'da yapılması planlanan yeni havalimanı için açıklama geldi.

Bakan Uraloğlu'ndan Trabzon için yeni havalimanı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde gazeteciler ile bir araya geldi.

Uraloğlu, burada Yeni Havalimanı projesi ve mevcut Trabzon Havalimanı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, mevcut Trabzon Havalimanı dış hatlar terminal binasının yapıldığını ve girişten bağlantı yolunu tamamlamak üzere çalıştıklarını belirterek, ağustos ayı içerisinde binanın açılacağını belirtti.

Trabzon Havalimanı'nın pist uzunluğunun 2 bin 600 ve 2 bin 650 metre arasında olduğunu ve Trabzon için yeterli olmadığını vurgulayan Uraloğlu, bu yüzden yeni bir havalimanı projelerinin bulunduğunu ve yatırım programına aldıklarını anımsatarak, "Önümüzdeki sene onu da gündemimize alarak onu da inşallah yürütmüş olacağız." dedi.

uraloglu-havalimani-aciklaamsi-1.webp

Dış Hatlar Terminal Binası Ağustos Ayı İçerisinde Açılacak

Bakan Uraloğlu, mevcut Trabzon Havalimanı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, dış hatlar terminal binasının yapıldığını ve girişten üçüncü bir şerit yapıldığını belirterek, Ağustos ayı içerisinde binanın açılacağını belirtti. CIP binasının da tamamlandığını, önümüzdeki günlerde açılacağını söyleyerek, "Trabzon'un pist uzunluğu 2 bin 600 ve 2 bin 650 metre arasında, dolayısıyla Trabzon için yeterli değil. O yüzden yeni bir havalimanı projemiz var, yatırım programına almıştık. Önümüzdeki sene onu da gündemimize alarak inşallah yürütmüş olacağız." dedi.

"Kuzeye Yeni Baştan Bir Havalimanı Yapacağız"

Coğrafyanın emrettiği ve mühendisliğin de müsaade ettiği imkanlar doğrultusunda çalıştıklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, "Burada Havalimanı biraz daha doğuya doğru kaydırılamıyor. Neden kaydırılamıyor, biraz ileri gittiğiniz zaman yaklaşık 50-60 metrelere varan derinlikler var. Dolayısıyla 50-60 metreyi doldurabilir miyiz? Evet, ama tekniğine uygun ve emniyetli bir noktada olamayız. Biz riskli yapıları yapamayız. Doğuya doğru kayamıyoruz, batıya doğru geldiğimizde ise Liman var. Çok rahat bir coğrafyada değiliz. Mevcut yerde pistin uzatılması değil oradaki Trabzonspor Tesisleri'ni de koruyacak şekilde biraz daha kuzeye tamamen yeni bir pist yapılması ve terminalinin yapılması, projemiz bunun üzerinedir. Belki ilerleyen zamanlarda sahada bir tespit yaparak, ilgili taraflar ile konuşarak projeyi netleştirip yapılması gereken rötuşları yapıp yolumuza devam edeceğiz. Yani biraz daha Kuzeye yeni baştan bir havalimanı yapacağız. Ordu - Giresun ve Rize - Artvin gibi bir havalimanı yapacağız." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler