Bakan Yerlikaya Trabzon'da konuştu! "Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir dizi ziyarette bulunmak üzere Trabzon'a geldi.

Bakan Yerlikaya Trabzon'da konuştu! "Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Trabzon'da katıldığı güvenlik toplantısı sonrasında basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, terörle mücadelemize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde; "Trabzon'un 4 bin yıllık kadim tarihiyle bu toprakların, bu coğrafyanın tapusudur. Trabzon, biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz diyen Sultan Fatih'in bizlere kutlu emaneti. Bizler de bu kutlu emanete sahip çıkmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu aziz şehirde bakanlık olarak huzur ve güvenliği sağlamak için terör örgütlerinden uyuşturucu satıcılarına, organize suç örgütlerinden dolandırıcılara ve göçmen kaçakçılarına kadar mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.

Bakan Yerlikaya Trabzon'da konuştu! "Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz"

"TRABZON'DA TERÖRÜN VE TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIYORUZ"

Bu kapsamda Trabzon'da terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz. Tüm Türkiye'de ve tüm şehirlerimizde de şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. Ve kararlıyız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelemize devam ediyoruz. Eren Bülbül evladımız gibi başka hiçbir vatan evladımızı daha teröre kurman vermek istiyoruz."

Bakan Yerlikaya Trabzon'da konuştu! "Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz"

Bu amaçla bölücü terör örgütü PKK, KJK, FETÖ ve sol terör örgütlerine yönelik toplam 64 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 77 şüpheli gözaltına alındı, 9'u tutuklandı, 11'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

TRABZON'DA 230 OPERASYON!

Uyuşturucu ticareti toplumsal, siyasal ve ekonomik değişkenleri içeren çok boyutlu bir sosyal sorundur. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Trabzon'da yine aynı dönemde 230 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 1910 zehir taciri gözaltına alındı, 175'i tutuklandı, 45'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Her gittiğimiz şehirde uyuşturucuyla mücadele ile ilgili şunu söylüyoruz: bunun hem arz hem de talep cephesi var. Arz cephesinde İçişleri Bakanlığı'nın görevleri var ve biz bu noktada kararlılığımızı rakamlarla ortaya koyuyoruz. Talep cephesinde ise ailelerin, gençlerin ve tüm vatandaşların bilinçlenmesi ve uyuşturucuya karşı direnç göstermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, bu konuda seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu noktada Trabzonlu hemşerilerimizden daha fazla destek bekliyoruz.

Narvas adlı bir yazılım programımız var. Gördüğümüz, duyduğumuz, işittiğimiz uyuşturucu satıcılığı veya kullanımı ile ilgili bilgileri güvenlik birimlerimize veya uyuma aplikasyonu aracılığıyla 112'ye bildirmek bize güç veriyor ve mücadelemizi daha etkin hale getiriyor.

KUYU 10 OPERASYONUNDA 44 GÖZALTI!

Diğer bir konu da organize suç örgütleriyle ilgili. Yasa dışı faaliyetlerden kar elde etmek için bir araya gelen suç girişimleriyle mücadele noktasında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bugün sabah düzenlediğimiz Kuyu 10 operasyonuyla beraber dünkü 619 rakamının 620'ye ulaştığını söylemek istiyorum. Bu kapsamda, güvenlik birimlerimiz tarafından 14 operasyon düzenlendi, 44 şüpheli gözaltına alındı, 4 kişi tutuklandı ve 5 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

"GEREKENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Dün Rize'de söylediklerimi Trabzonlu hemşerilerimize de söylemekte fayda görüyorum: Organize suç örgütleriyle ilgili bildiğiniz veya duyduğunuz bir şey varsa, lütfen güvenlik birimlerimize, valimize veya mülki idare amirlerimize bildirin. Biz onların hakkından geliriz, çünkü devlet ve millet iradesinden başka bir güç tanımıyoruz. Hukuk devletiyiz ve burada başsavcımızın şahsında adliyede çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Valimiz, başsavcımız, emniyet birimlerimiz ve diğer tüm çalışanlarımızla gösterilen koordinasyon ve uyum gerçekten takdire şayan. Vatandaşlarımızın bize olan inancı, desteği ve güveni ile uyuşturucu, organize suç örgütleri veya düzensiz göçmen kaçakçılığı gibi konularda gördüklerini bizimle paylaşmaları önemlidir. Biz de gerekeni yapmaya devam edeceğiz."

Bakan Yerlikaya basın toplantısının ardından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bakan Yerlikaya Trabzon'da konuştu! "Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz"

bakan-yerlikaya-trabzonda-konustu-terorun-ve-teroristlerin-kokunu-kaziyoruz-004.webp

bakan-yerlikaya-trabzonda-konustu-terorun-ve-teroristlerin-kokunu-kaziyoruz-004.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler