Trabzon'da Model Fabrika kurulması çalışmaları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı heyeti Trabzon'da incelemelerde bulundu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar ve beraberindeki bakanlık heyeti, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezinde model fabrika kurulması için önerilen mekanları inceledi.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Şafak ve diğer ilgililerin de yer aldığı inceleme gezisinin ardından Trabzon Vali Yardımcısı Ali Yılmaz'ın katılımıyla KTÜ Rektörlüğünde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, model fabrikanın Trabzon'da imalat ve sanayi işletmelerinde verimliliğin artırılmasına büyük katkısı olacağına inandıklarını belirterek, "Model Fabrika gelişmek isteyen firmalar için önemli bir fırsat yaratacaktır. Gerçek üretim hatlarındaki eğitimler verimliliği dolayısıyla katma değeri artıracaktır. Bakanlık heyetimiz önerilen iki yerde incelemelerde bulundu ve değerlendirmesini yapacak. TTSO tarafından Teknokent alanı içinde inşa edilen Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin en alt katındaki bölüm de uygun yerler arasında. İş dünyası olarak beklentimiz Model Fabrika'nın iş dünyası tarafından verimli olarak kullanılabilmesidir" ifadesini kullandı.
Kaynak:

Karadeniz’de sadece Trabzon şehrimi var?Diğer bölge şehirleri piyon olacakmış görülüyor.Yeter artık bu hegemonya mantıcının bırakın.Hayallerinizde yaşadıklarınız hayallerinizde kalsın.Diğer bölge şehirlerinde yaşama ve nefes alma hakkı tanıyın.
Yanıtla (2) (1)Gazete Trabzon yerel basını.Trabzon haberlerini veriyor. Bakanlık yapıyorsa israf,yalan,dolan vardır. Kaldiki trabzonda hukumet çivi cakmamis. Mecburiyetten yol yapmış ,üst geçit ,tünel adı altında çevreyi mafetmis. Doğa bitmiş. Şehir beton ve asfalt olmuş. Dua et sen nerde isen oraya bulasmadinlar
Yanıtla (1) (0)Bir Trabzonlu olarak hak veriyorum. Ama fazlası da haksız yorum. Denize iki havalimanı yapıldı. Bu seferde bu iki havalimanına yolcu inmiyor niye Trabzona iniyor gibi söylentiler çıktı. Ne yapsınlar yani Arapları ve diğer ecnebileri zorla Ordu veya Rizeye mi göndersinler. Çoğu zaten özel uçak firmaları. Trabzonda eskiden beri imkanlar fazladır.
Yanıtla (1) (0)Garanti Rizeli siniz ????
Yanıtla (0) (0)BUGÜN HÜKÜMET DEVLET YATIRIM POLİTİKASI GEREĞİ YAPACAĞI FABRİKANIN TRABZONUMUZA ÇOK FAZLA YATIRIM GELMESİNİ SAĞLAYACAKTIR.ÇEŞİTLİ ULAŞIM HİZMETLERİ DE KISA SÜREDE BÖLGEMİZE YAPILMASI YATIRIM PROGRAMLARINA DAHİL EDİLMESİ ÖNCELİK KAZANIR.GENÇLERİMİZ İMKÂNLARDAN FAYDALANACAKLARI GÜNLER YAKIN DEMEKTİR.
Yanıtla (0) (0)Hangi hükümet Trabzon'a fabrika yapmış .yapmışsa niye göç vermiş yada bu kadar yatırımsızlığa rağmen seçim meydanları neden dolar.
Yanıtla (0) (0)ARSIN NROĞLU NAH YEŞİL YALI MAH SANAYININ KUZEY ÇOK BÜYÜK ARAZI VAR TAM SANAYILIK BANA GORE EN IDAL ALAN SİYASİ DEĞILSE BURAYI YAPARLAR SAYGILAR
Yanıtla (0) (2)Ne fabrikasi Trabzona fabrika kuruldugu ne zaman görülmüstür,Ben 65 yasindayim Ben kendimi bildim bileli böyle sözler verilir (örn.demiryolu vb.gibi)fakat tutulmaz,onun icin hic sanmiyorum böyle bir projenin hayata gecirilecegini...
Yanıtla (0) (0)