Başkan Bak sığınmacı sorununa ilişkin konuştu! "Kontrolden çıkmış durumda"

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, sığınmacı sorununa dair değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Bak sığınmacı sorununa ilişkin konuştu! "Kontrolden çıkmış durumda"

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, sığınmacı konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Bak, iktidarın bu konuda ciddi hatalar yaptığını ve gidişatın endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.

Bak'ın açıklamaları şu şekilde: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, özellikle sığınmacı konusunda iktidarın çok ciddi hatalar yaptığını ve gidişatın endişe verici boyutlara ulaştığını sürekli söylüyoruz. Sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak ülkeye toplu girişler yapıldığını ve buna rağmen hiçbir önlem alınmadığını görüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 15 milyon sığınmacı ülkemizde yaşıyor. Bu da nüfusumuzun %20'sine yakın bir oranı teşkil eder ki bu çok tehlikeli bir durumdur. Artık sokaklarda insanlarımız güvenli bir şekilde dolaşamamaktadır."

Bak, geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yaşanan olaylar ve devamında gümrük kapılarında ticari araçlara ve vatandaşlara yapılan saldırılara da değindi. Özellikle Türk bayrağının yakılmasını kabul edilemez olarak nitelendiren Bak, "Bayrağımıza yapılan bu haince saldırıyı kınıyor ve devletimizin derhal gereğini yapmasını bekliyoruz," dedi.

"BEKA SORUNU HALİNE GELDİ"

Sığınmacı sorununun kontrolden çıktığını ve ülkemiz adına bir bekâ sorunu haline geldiğini vurgulayan Bak, nüfusun demografik yapısının bozulmaya çalışıldığını ve milli ve manevi değerlerin yerle bir edilmek istendiğini ifade etti. Bak, "Korkumuz bu tür olayların önümüzdeki günlerde artabileceği ve toplumsal huzuru tehdit edecek boyutlara ulaşacağı endişesidir," dedi.

Son olarak, iktidarın mülteciler konusunda kesin çözüm için atacağı her adıma destek vereceklerini belirten Bak, "Bu konuda iktidarın samimi ve net çözümler üretmesi şart," diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler