Başkan Çebi: “İşgale karşı kahramana direnildi”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 15 Temmuz Mili Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çebi: “İşgale karşı kahramana direnildi”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi 15 Temmuz Mili Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

İlçe Başkanı Çebi, 15 Temmuz akşamı FETÖ’cü hainler tarafından sadece milli iradeye değil devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize, şanlı ordumuza ve mukaddes değerlerimize kasteden bir hain kalkışma gerçekleştirdiklerini söyleyerek "15 Temmuz istiklal ve istikbalimize yönelik bir işgal teşebbüsüdür. 15 Temmuz darbe ve istila teşebbüsü Gezi Parkı kalkışmasının bir devamı, 6-8 Ekim olaylarının bir etabı, bazı il ve ilçelerimizde yaşanan barikat ve hendek terörünün menfur ayağıdır. 15 Temmuz; inancın, işgale karşı kahramanca direnişidir." dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ DİK DURDU

Çebi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu konuşmayla on binlerce vatan sevdalısı demokrasiyi, devletini, bayrağını, ülkesini korumak için sokağa çıktı.

HALKIMIZ KARŞILIK VERDİ

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin yanı sıra Türk İslam sancağına yapılmış bir girişimidir. Bu soysuz ve kansızlar, vatanı koruyoruz bahanesi altında, kast ve ihanet etmenin alt yapısını oluşturmuşlar, müdahale için uygun zamanı kollamışlardır.

HAİNLİK

15 Temmuz gecesi, gökyüzümüzde kanunsuz uçak uçurup helikopter gezdirenler, o alçaklara methiye düzenler, hatta onların mağdur olduğunu iddia edenler Haçlı işbirlikçisidir, küresel vahşet projelerinin içimize kadar uzanmış maşalarıdır.

MİLLETİMİZ TANKLARA SİPER OLDU

15 Temmuz gecesi, Türk Milleti tanklara, silahlara, bombalara göğüs gererek demokrasiyi savundu, özgürlükleri için bedel ödemeye hazır olduğunu gösterdi.

AMAÇLARI BELLİYDİ

Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Bu hainlik ayrıca tüm mazlum ve masum coğrafyalara da yapılmış bir hainlikti. Çünkü Türkiye düşerse mazlum ve masum coğrafyalar düşecekti. Türkiye düşerse Türk İslam sancağı düşecekti. Ancak istedikleri olmadı. Rabbi nasip etmedi.

EKONOMİYE BÜYÜK ZARAR

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi Türk ekonomisine karşı da bir darbe girişimiydi. Hain FETÖ darbe girişiminin ülke ekonomisine doğrudan maliyeti yaklaşık 158 milyar dolar oldu. Darbe girişiminin doğrudan kişi başı maliyeti yaklaşık 2 bin dolara tekabül ediyor. Ülke ekonomisine dolaylı maliyeti ise 350 milyar doları buldu.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz ruhu ile Çanakkale ruhunun birlikte anılması boşuna değil. 15 Temmuz’u ve o gece yaşanan kahramanlıkları gölgelemeye çalışanları unutmayacağız.

MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi 15 Temmuz gecesi elde edilen zafer, milletimizin direnişi yanında, o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti, cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvay-ı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmemiştir.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu topraklarda, demokrasimizin kök salmasını sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur.

MÜCADELEMİZ BİTMEYECEK

İstiklal Marşımızın sözlerini idrak edemeyen hainleri, karanlık zihniyetlerindeki algılarına yenik düşerek “Verme, dünyaları alsan da, bu Cennet Vatanı” dizelerini unutup, bu Cennet Vatanı dünyalık ihtirasları uğruna satmak için alçakça girişimlerde bulunanları ve bu gibilerin bundan sonra da olabileceklerini gözden uzak tutmamak, İhanet içinde olanlara göz açtırmamak, stratejik konumu ile her daim gözde olan Cennet Vatanımızın geleceği için daha dikkatli olmak, bu vatanı bize emanet eden şehitlerimize layık olabilmek için Vatanımıza, Milletimize ve Devletimize kanımızın, terimizin son damlasına kadar hizmet etmek, gerektiğini hiç bir zaman unutmamalı, Vatan ve Milletimizin bekası aşkına yürüdüğümüz yola sahip çıkıyor, çıkmaya devam edeceğiz, ilanihaye de sahip çıkacağız.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Hain kalkışma gecesi şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, rahmetle, minnetle yâd ediyor, Yüce Rabbimden şehitlerimizin ailelerine sabırlar, gazilerimize sağlık ve afiyet niyaz ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler