Başkan Genç: "Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayaktayız"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Genç: "Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayaktayız"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Derneğe destek olmayı, lütuf değil bir vazife olarak gördüklerini söyleyen Başkan Genç, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayaktayız” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan genel kurula, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Tezcan, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Genel kurulu kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Genç, derneğe destek olmayı, lütuf değil bir vazife olarak gördüğünü söyleyerek, “Bizim inancımıza göre şehitlerimiz toprağa düşmediler. Allah Kur’an-ı Kerim'de, ‘Onlar sizin gibi diridirler, yaşıyorlar, sadece siz onları görmüyorsunuz’ der. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayaktayız” dedi.

Başkan Genç: "Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayaktayız"HEPSİ BİZİM BAŞ TACIMIZ
Başkan Genç, “Trabzon’da, Gazilik unvanına sahip olan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, onun manevi hatırasına yapılan saygısızlığı bu kıymetli platformdan bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyorum. Süreci de takip ediyoruz. Valiliğimiz nezdinde de adli ve idari soruşturmalar açıldı. Gazilerimiz, harp malullerimiz, şehit ailelerimiz baş tacımız. Onlar için ne yaparsak azdır. Şehit Aileleri Derneğimize söz vermiştim. Onlara çok şükür bir mekan yapabildik. Yine 2022 yılında Ayasofya bölgemizde sahilde güzel bir mekan oluştu. Onun da açılışını mart ayında yapmıştık, sayılarını artıracağız. Hem biz hem Ortahisar Belediyemiz, Yomra Belediyemiz, bütün belediyelerimizle bunları yapmak bizim mükellefiyetimizdir. Bu vatan için bedel ödeyenlere karşı bir vazifedir, hizmettir” şeklinde konuştu.

EREN BÜLBÜL’ÜMÜZÜ UNUTMADIK
Şehitler için güzel bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, “Mehmet Akif Bal isminde kıymetli bir yazarımız var. Ona bir çalışma yaptırdık. Trabzon'dan 1816 tarihinden itibaren 2018 yılına kadar şehit olan 1816 vatan evladımızın bilgilerini güzel bir kitapta ortaya çıkararak belediyemizin yayını olarak gerçekleştirdik. Bunları hafıza altına almak ve bir kurumsallık dahilinde geleceğe taşımak çok kıymetli. Çünkü o çalışmamızda Mehmet Akif Bal hocamızın yaptığı çalışmada şehitlerden bir tanesi de 15 yaşında Trabzon'un hukukunu, namusunu korumak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bu toprakların hukukunu korumak için şehit olan Eren Bülbül'ümüz. Hep beraber paylaştık. İyi ki doğdun Eren diyoruz. Onların sayesinde ayaktayız. Bu genel kurul vesilesiyle böyle de bir çalışmaya hem biz hem belediye başkanlarımız hep beraber inşallah güzel bir imza atarız” diye konuştu.

Başkan Genç: "Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayaktayız"

ONLARA UMUT OLACAĞIZ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Tezcan, “Bu kutsal çatı altında bir kez daha birlikte olmanın, şehitlerimize ve onların ailelerine olan bağlılığımızı pekiştirmenin önemini anlıyoruz. Bu süreçte sizlerin desteği ve güveni bize güç veriyor. İnancımızı, birliğimizi ve kararlılığımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve onların ailelerine umut olmak için, birlikte daha büyük işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler