Başkan Genç’ten şehitler için anıt sözü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi’nin Gaziler Haftası münasebetiyle düzenlediği şehitleri anma programına katıldı.

Başkan Genç’ten şehitler için anıt sözü

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi, Gaziler Haftası münasebetiyle şehitleri anma programı düzenledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün paydaş olduğu programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Tezcan, Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimizde de bir simge haline gelen Ertuğrul Fırkateyni’de vefat eden Trabzonlu şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların canlarıyla ödedikleri bedelle bize bağımsız Türk yurdu olarak ilelebet kalan vatanımıza sahip çıkacağız.

Bundan tam 134 yıl önce 16 Eylül günü Japonya açıklarında batan ve tarihimize hüzünlü bir iz bırakan Ertuğrul Fırkateyni’nin 71 şehidi de bizim hemşehrimiz, Trabzonlu denizcimiz. Ben bu vesileyle bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum.

Onların sayesinde ayaktayız. Onlar Allah'ın kendi sözüyle beraber diridirler. Ne mutlu bu nedenle şehit olana ve ne mutlu onun şefaatine nail olana. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin” dedi.

genc1.webp

ŞEHİTLERİMİZİ KAYIT ALTINA ALDIK

Başkan Genç, “Genelkurmay Başkanlığı’nda Osmanlı döneminden başlayan arşivleri şehrimizin evladı kıymetli yazarımız Mehmet Akif Bal aracılığıyla tarattık. Bütün Trabzonlu askerlerimiz 1810 tarihinden 2018 tarihine kadar yani genç şehidimiz Eren Bülbül'ümüz dahil olmak üzere yani bugün burada misafirimiz olan muhterem hanımefendinin merhum kıymetli eşi Ferhat Gedik subayımız dahil olmak üzere hepsini Trabzon'un şehitleri olarak bir kayıt altına aldık.

İçerisinde Ertuğrul Fırkateyin’de şehit düşen kahraman Trabzonlu şehitlerimize de yer verdik. Bunları bir kitap haline getirdik. Ve zaman zaman derneklerimize de dağıtıyoruz.

Çünkü bunlar sadece vefat eden sıradan isimler değil. Hakikaten hem Cenabı Allah'ın bizzat lafzına mazhar olan hem de peygamberimizin müjdesine mazhar olan kişiler” şeklinde konuştu.

genc2.webp

NE YAPARSAK AZDIR

Başkan Genç, şehit aileleri dernekleri ile gazilere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkacaklarını belirterek, “Şehitlerimiz ve onların muhterem aileleri için ne yaparsak azdır. Bizim için vazifedir ve borçtur. Onları ebedi olarak anacak şekilde güzel bir projeyi inşallah yine bu mekanda hayata geçireceğiz.

Proje kapsamında, Ertuğrul Fırkateyni'nde ebediyete uğurladığımız şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize anıtsal bir mekan yaparak, kalıcı bir eserle onurlandırmayı hedefliyoruz. Bu anlamlı eserin şimdiden sözünü vermekten ve projeye katkı sağlayan herkesi saygıyla selamlamaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

KALBİMİZDE SONSUZA KADAR YAŞAYACAKLAR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, açıklamasında şunları kaydetti: “Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin, fedakarlıkları ülkemizin huzur ve güvenliği için en değerli hazinedir.

Bugün tarihin unutulmaz sayfalarına kazınmış Ertuğrul Fırkateyni'nde 71 şehidimizin canlarını ortaya koyarak yazdıkları kahramanlık destanını hatırlıyoruz. Şehitlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaklardır.

Sizlerin de bildiği gibi bizlere düşen onların bıraktığı bu kutlu mirasa sahip çıkmak ve bu fedakarlıkların kıymetini bilmektir. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

genc3.webp

MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUM

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, “Vatanımızın bağımsızlığı uğruna canını vermekten geri durmayan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esaretle alışık olmayan asil büyük bir millettir.

Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış, şehit ve gazi vermiştir. Her noktada vatan evlatlarının aklında olan ölürsem şehit kalırsam gazi olurum inancı, bu milleti yenilmez kılan güçtür.

Bu vesileyle son şehidimiz Ömer Fatih Ayar'ı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarını başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimize sağlıklı bir ömür dilerim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler