Başkan Kaya: “Bütün işletmelerimiz zarar ediyor, bu gerçekle yüzleşmek zorundayız”

Ortahisar Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantıları başladı.

Başkan Kaya: “Bütün işletmelerimiz zarar ediyor, bu gerçekle yüzleşmek zorundayız”

Ortahisar Belediye Meclisinin Haziran ayının ilk meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Kaya yönetiminde gerçekleştirildi.

Belediye işletmelerinin zarar ettiğini, bu gerçekle yüzleşmek durumunda olduklarını dile getiren Başkan Kaya, Belediye binası karşısındaki otoparkı örnek vererek “Evet arkadaşlar, rakamlar ortada… Bir kayıt dışılık var. Manuel işleyen sistemden kaynaklandığını düşünüyorum. Bütün verilerimizi kayıt altına alıp, karşılaştırıp, nerede eksiğimiz varsa onu tespit edip, doğru belediyecilik yapmak zorundayız. Gayretimiz budur. Kimseyi rencide etmek, eksik bulmak gibi bir derdimiz yok. Sadece işimizi doğru yapmanın derdindeyiz. Bizim birçok işletmemiz var. Yapanlardan Allah razı olsun. Yapanları takdir ediyorum. Fakat arkadaşlar bütün işletmelerimiz zarar ediyor. Böyle bir gerçek var ve biz bu gerçekle yüzleşmek zorundayız. Bunun sebebini bulmak zorundayız.

Hemen belediyemizin önünde bir otopark var. Rakamları çıkarttırdım, aylık ortalama giderimiz orada 250 bin TL civarında… Gelirimiz ise 38-40 bin TL civarında… Her ay bu otopark 210 bin TL zarar ediyor. Biz orada personel istihdam ediyoruz, bir sistem kurmuşuz ama her ay otoparkımız 210 bin TL zarar ediyorsa bizim oturup ciddi ciddi düşünmemiz lazım.

Nerede eksik yapıyoruz? İşte biz bu çalışmaları yapıyoruz. Niyetimiz halis… Biz bu kenti doğru yönetmek istiyoruz, kamu kaynaklarını doğru kullanmak istiyoruz. Bunun için de arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler