Başkan Kaya'dan çöp açıklaması: "Bu ceza Trabzon halkına yazılmıştır"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çöp olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Kaya'dan çöp açıklaması: "Bu ceza Trabzon halkına yazılmıştır"

Ortahisar Belediye Meclisi Ekim Ayı ilk toplantısını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya başkanlığında bugün gerçekleştirildi.

Çöp olayıyla alakalı açıklama yapan Başkan Kaya, "Çöp konusunda yanlarında olduk yine yanlarındayım. Orada yapılması vaat dilen proje ile yapılan bambaşka inanılmaz bir koku oluşuyor, vatandaş tepki gösteriyor. Bizde sık sık toplantı yapıyor katkı vermeye çalışıyoruz. Vatandaş araçların önünü kesip meramlarını göstermeye çalıştılar. Ondan farklı algılar yaratmaya çalıştılar.

Köylü vatandaş ile yaptığım iki ses kaydı var. Biliyorum ki videoyu paylaşan arkadaşlarda var. Samimiyseler onu da paylaşsınlar. Orada oluşan sıkıntı sonrası araçlarımız 11 saat boyunca çöpü toplayamadılar ve şehre döndüklerinde çok sayıda yığın oldu vatandaş tepki gösterdi.

meclis.jpg

Araçlarımızın geçişine izin verilmedi. Vali bey ile görüştüm. Arkadaşlarımız ile görüştüm. Kimse açılması için çalışma göstermedi. Bizden öncede depolamanın yapıldığını öğrendiğimiz yere geçici olarak dökmek zorunda kaldık. Ne yapacağız ya şehirde toplanmayacaktık ya da uygun yer bulup dökecektik. Biz bu iki alternatifte orta yolu bulduk.

Benden önceki belediye başkanının da yaptığı bir çalışma. Biz daha çöpü dökmeden bize ceza yazıldı. Bu ceza Trabzon halkına yazılmıştır. Ortahisar'da yaşayan tüm vatandaşa yazılmıştır. Bu yapılanı kabul etmek mümkün değil.

Birçok belediye bunu yapıyor. Afet durumu var. Bunu çözmek için bu yöntemi kullanmak durumunda kaldık ve bize ceza yazıldı. Yasal yollardan hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı herkes bilsin.

Geçmişte oraya çöp döküldüğüne dair görüntüler de var elimizde. Bu çöpler oradan alınmıştır yıkanmış eski haline getirilmiştir. İki seçenek arasında sıkışıp kaldık. Biz doğru olanı yaptık ama iktidar bizi haksız yere cezalandırmayı seçti." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler