Başkan Zorluoğlu Akçaabat’taki içme suyu projesinin detaylarını açıkladı “Talihsiz bir yatırım”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortaköy Grup İçme Suyu Şebekesi İkmal inşaatında incelemelerde bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat’ta yapımı süren Ortaköy Grup İçme Suyu Şebekesi İkmal inşaatında incelemelerde bulundu.

Akçaabat’a 4 yılda yapılan altyapı yatırımlarından da bahseden Zorluoğlu, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak şehrimizin neredeyse tamamında 4 seneden bu tarafa çok önemli altyapı çalışmaları yapıyoruz. Bunların en başta geleni Ortahisar’da yaptığımız büyük altyapı projemizdir. Ortahisar’da çok uzun yıllardır kullanılan ve artık sağlık açısından da sıkıntılı olduğunu değerlendirdiğimiz içme suyu altyapısının neredeyse tamamını değiştiriyoruz. Şu ana kadar 350 kilometrenin üzerine çıktık. Yılsonuna geldiğimizde bu proje Ortahisar’da tamamlanmış olacak. Sadece içme suyu olmadığını, kanalizasyon, yağmur suyu, telekomünikasyon altyapısı ve doğalgaz konusunu da aynı anda çözme noktasında çok önemli çalışmalar yaptık. Trabzon’un merkezinin çok uzun yıllar altyapı ihtiyacı olmayacak şekilde bir gayret ortaya koyduk. Yılsonunda büyük oranda tamamlanmış olacak.

“ŞEHRİMİZ İNSANLARI YAĞMURLARDAN DAHA AZ ETKİLENİR HALE GELDİ”
Geçtiğimiz günlerde çok yoğun yağmurlar yağdı Trabzon’da. Yaptığımız altyapı çalışmaları sayesinde Trabzon’da başka bazı şehirlerde gördüğümüz şekilde bir su basması, yolların göle dönmesi, dükkânların su ile dolması gibi sorunları yaşamadık. Çok cüzi, çok istisna yerlerde bununla karşılaştık. Elbette bu Trabzon’da hiç olmaz anlamında söylemiyorum ama çok büyük altyapı yatırımı yaptık. Bunun da meyvelerini hep beraber topluyoruz. Şehrimizin insanları bu yağmurlardan daha az etkilenir hale geldi. Bir taraftan da sağlıklı bir içme suyu imkânı sağlıyor. Diğer taraftan da ilk geldiğimizde yüzde 60’ların üzerinde olan kayıp-kaçak oranının şu anda yüzde 40’ın altına çektik. Bu proje tamamlandığında yüzde 30’un altına çekerek ulusal ortalamaya getireceğiz.

“ÇOK MALİYETLİ YATIRIMLAR”
Sadece Ortahisar’daki altyapıdan ibaret değil. Of-Hayrat’taki İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Sürmene-Araklı’daki tesise ve onun ishale hatlarına, şebekelerine. Santa’da devam eden büyük içme suyu yatırımından bugün burada Akçaabat-Ortaköy grup içme suyu şebeke inşaatına kadar. Devamında Şalpazarı’ndaki büyük İçme Suyu ve Arıtma Tesisi yapılarından Vakfıkebir-Tonya-Beşikdüzü bölgesine hizmet edecek diğer büyük altyapı yatırımlarına kadar şehrimizin özellikle kırsal alanlarının da yoğun bir şekilde yararlanacağı şekilde içme suyu noktasında gereken yatırımları yapıyoruz. Bunlar çok ciddi, çok maliyetli yatırımlar ama hedefimiz tüm Trabzon genelinde bu işleri tamamladığımızda büyük oranda 2023 açılış senesi, bu içme suyu tesislerini de hizmete açacağız. Bunlar tamamlandığında artık Trabzon nüfusunun yüzde 90’ından fazlasına arıtılmış su verme imkanımız olacak. Daha sonra şebekeye sıra gelecek. Değişmesi gereken şebekeler de zamanla değişecek.

4 SENEDE SADECE AKÇAABAT’TA 280 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI
Akçaabat’ımızda Ortaköy Grup İçme Suyu şebeke inşaatının bilgilerini paylaşacağız. Ondan önce şunu söyleyeyim. Sadece Akçaabat’ta 280 kilometre içme suyu yapmışız 4 senede. 2019’dan bu tarafa Akçaabat’ta tam 280 kilometre içme suyu hattı yapmışız. 22 kilometre kanalizasyon hattı döşemişiz. 300 tane deponun temizliğini gerçekleştirmişiz. Çalışma yaparken zarar verdiğimiz yolların 18 bin 500 metrekare beton, 2 bin 600 ton asfalt, 4 bin 600 metrekare parke, 11 bin 500 metre de stabilize hat oluşturmuşuz bu çalışmaların olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilmek için.

“TALİHSİZ BİR YATIRIM”
Buradaki Ortaköy Grup İçme Suyu şebeke inşaatı biraz talihsiz bir yatırım. Epey zamandır ihale ettik, yüklenicisi aldı, tasfiye oldu vesaire uzadı. Nihayetinde yine bir açık ihale neticesinde Fazıloğlu İnşaat buraya başladı. Belirli mesafe kat etti ve hızla devam ediyor.

“ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”
Bazen Van’dan müteahhitler getiriyoruz gibi bir algı oluşturmaya çalışılıyor burada uzun zamandır Türkiye’nin değişik yerlerinde Van da olmak üzere arkadaşlar gelip burada ihaleye girip iş yapıyorlar. Tıpkı bizim Trabzonluların başka şehirlere gidip, ihalelere girip iş yapmaları gibi. 30 senedir burada. Bizden çok önce başlamış ve işini de çok düzgün yapan bir arkadaşımız. Şalpazarı’ndaki işini de titizlikle devam ettiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun konuşmasının ardından TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş, Ortaköy Grup İçme Suyu Şebekesi'nin detaylarını açıkladı.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler