CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, AKP Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu’nun açıklamalarına sert sözlerle yanıt verdi.
Batmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hukuk ve demokrasinin teminatı olduğunu vurgulayarak, "Bu kokuşmuş düzeni biz değiştireceğiz, milletimizi yeniden devletin sahibi yapacağız" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurultayda yaptığı konuşmaya ilişkin Hisoğlu’nun eleştirilerine yanıt veren Batmaz, AKP'nin çifte standartlı tutumuna dikkat çekerek, "İşlerine geldiğinde anayasayı savunanlar, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımıyor. Bu, AKP’nin iki yüzlü siyaset anlayışını ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.
“FETÖ kumpaslarının savcısıydınız”
Batmaz, geçmişte yargı ve ordu gibi kritik kurumların FETÖ’ye teslim edildiğini hatırlatarak, “15 Temmuz’un zeminini hazırlayanlar, bize hukuk dersi veremez. Genelkurmay Başkanını terörist ilan eden anlayış, bugün demokrasiden söz edemez” dedi.
“Ekrem İmamoğlu korkusu”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yükselişine karşı yapılan yargı müdahalelerini de eleştiren Batmaz, “Ekrem Başkan’ın önünü kesmek için her yolu deniyorsunuz. Ama sandıkta yine halkla karşılaşacak, yine kaybedeceksiniz” diye konuştu.
“Siyasetin çöplüğüne atılacaksınız”
Batmaz açıklamasını, “Korkunuz milletin iradesidir. Her türlü kumpas ve iftiraya rağmen halkın adalet ve demokrasi yürüyüşü sürecek. CHP bu ülkeyi yeniden halkın devleti yapacak, Ekrem İmamoğlu’na ve yol arkadaşlarına özgürlüğü, halkımıza da sandığı getirecek” sözleriyle tamamladı.
Kaynak:
halkın hangi sorunlarına hem hal oldunuz
Yanıtla (0) (0)Allah ın izni ile dua var; CHP bu devletin başına bir daha gelemeyecek. AKP gider başka bir şey gelir...
Yanıtla (1) (0)