Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz'dan KTÜ Rektörü Çuvalcı'ya Tam Destek!

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz'dan KTÜ Rektörü Çuvalcı'ya Tam Destek!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlük atamaları öncesinde Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, KTÜ'nün önemine ve mevcut rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın çalışmalarına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mustafa Yılmaz, üniversitelerin yalnızca bilim ve meslek öğrenme yerleri olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan ve toplumun kültürel seviyesini yükselten evrensel kurumlar olduğunu vurguladı. Üniversitelerin bir memleketin talihini ve tarihini değiştirebileceğini belirterek, KTÜ'nün bu alanda önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

KTÜ'nün Bölgedeki Önemi
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 30 bini aşkın öğrenciye eğitim verdiğini ve bölgenin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu belirten Yılmaz, Ağustos 2020'de KTÜ'ye rektör olarak atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın çalışmalarını bahsetti. Yılmaz, Prof. Dr. Çuvalcı'nın 4 yıllık yöneticiliği süresince ulusal ve uluslararası birçok etkinlik ve projeye imza attığını ve KTÜ'yü üniversiteler arasında ilk 10'a sokma hedefinde olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın Başarıları
Yılmaz, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın, Tıp Fakültesi kökenli önceki rektörlerin aksine, KTÜ'yü daha dinamik ve yenilikçi bir yapıya kavuşturduğunu belirtti. Yılmaz, Prof. Dr. Çuvalcı'nın mesleki deneyimi ve başarılı çalışmaları sayesinde KTÜ'nün aranan bir çekim merkezi haline geleceğine inancının tam olduğunu dile getirdi.

Mustafa Yılmaz, rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'ya bazı tavsiyelerde bulunarak, başarılı yöneticilerden oluşan bir ekiple çalışması durumunda KTÜ'nün çok daha büyük başarılara imza atacağını belirtti. Ayrıca, KTÜ Tıp Fakültesi'nde vatandaşlardan gelen şikayetlere değinerek, idarecilerden başlayarak tüm departmanlarda yenilikler yapılması gerektiğini vurguladı. KTÜ Tıp Fakültesi'nin özel hastane gibi yüksek ücretler alan bir kurum olmaktan çıkartılarak, bölgenin hasta üssü haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gelecek Vizyonu
Mustafa Yılmaz, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın bu tavsiyeleri dikkate alacağına inandığını ve KTÜ'nün Türkiye'nin hedeflerine koşar adım ilerleyen bir gençlik yetiştireceğine emin olduğunu söyledi. Yılmaz, rektör Çuvalcı'nın çalışmalarına tam destek verdiğini belirterek, KTÜ'nün gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler