Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış ve kar uyarısı!

Yüksek kesimlerde kar yağışı, kıyılarda ise kuvvetli sağanaklar bekleniyor. Rüzgar hızlanırken, sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek.

Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış ve kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Doğu Karadeniz bölgesinin özellikle iç kesimlerinde hava koşulları zorlayıcı olacağa benziyor.

Karadeniz'in doğusunda beklenen yağışlar, bölgedeki kıyılarda ve dağlık alanlarda kuvvetli sağanaklara dönüşecek. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı olasılığı bulunuyor, özellikle Zigana, Rize ve Artvin yaylalarında etkili olabilecek yoğun kar yağışına karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı.

KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Güney Ege kıyıları, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler