Fırtına Geliyor! Trabzon ve bölgemiz için o günlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trabzon ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına nedeniyle "Sarı Kod" uyarısı verdi.

Fırtına Geliyor! Trabzon ve bölgemiz için o günlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz'de Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin illeri için "Sarı Kod" uyarısı verdi. Yarın sabah saatlerinden itibaren bu bölgelerde kuvvetli fırtına bekleniyor.

Rüzgar Hızı 50-75 km/saat'e Ulaşacak

MGM tarafından yapılan açıklamaya göre, fırtına batı ve kuzeybatı yönlerinden esmeye başlayacak. Bölgenin doğusunda ise güneybatı yönünden 6 ila 8 kuvvetinde, saatte 50-75 kilometre hızla esmesi beklenen rüzgar, özellikle Perşembe günü etkili olacak. Fırtınanın 18 Ekim Cuma akşamı Trabzon ve Giresun çevrelerinde etkisini kaybedeceği, Rize ve Artvin'de ise 19 Ekim Cumartesi öğle saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

screenshot-1.png

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle kıyı bölgelerinde yaşayanlar ve denizciler için fırtınaya karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Ağaç devrilmesi, çatı uçması ve deniz ulaşımında aksamalara neden olabilecek fırtınanın ciddi riskler taşıdığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler